Gå til innhold

Den Store Kryptovaluta-tråden


JokerN_

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Eh, hvordan gjør dere opp skatt på staking? Jeg får jo daglige utbetalinger i ETH og om hver og en utbetaling må føres opp blir det jo et helvete. Kryptosekken med API mot børsen er vel eneste løsning men er nesten ikke verdt bryet enn heller bare å stoppe med staking.

Forøvrig, Chicken Genius har lagt ut video på Nano. Om man har troa på at det beste produktet vinner til slutt er dette en bet som kan bli uhyre lønnsom.

 

Lenke til kommentar

 

21 hours ago, Kryptodebunker said:

Jeg vedder i mot. 60k BTC og 5k ETH før august 2021.

Da var i såfall dippen på ETH/EUR @  €1413 en fin-fin plass å kjøpe. I regnestykket mitt fra da jeg solgte, står det at jeg øker posisjonen min (etter å betale skatt og med gebyr regnet inn) hvis jeg kjøper inn under ca. €2550. €1413 hadde ikke vært dumt. 

Men det er jo forutsett at den fine utviklingen fortsetter, da. Og så var det det å stole på egne vurderinger og ikke hoppe inn på en bounce, som jeg snakket om for 4 sider. Det jeg sa var: 

Quote

Tegner for moro skyld inn et scenario A som gir dem rett: noen ganger ser man et lite hakk halvveis i løpet. Zoomer man inn grafen, ser man gjerne det jeg tenker på som et nedadgående jigsaw mønster. Tegner også opp et slik som scenario B. Hvis jeg klarer å skille disse to fra hverandre, kan jeg gå inn igjen og ta del i en videre oppgang. Scenario C er et brattere/raskere fall, mer likt det vi har sett tidligere. Det er det jeg synes det ser ut som nå. Jeg setter identifikatoren på at de som tror på Scenario A har rett dersom det kommer en ny ATH. Da takker jeg og kjøper meg inn igjen.
 

Nå har ikke Coinbase's "All time"-graf fått med seg de siste fine dagene ennå, men når jeg legger den ferskeste All time-grafen til bunn ser det sånn ut: 

image.png.c271c28f6567bbcf4845273f1e7b7de2.png

Dette er definitivt ikke "et like hakk halvveis i løpet". Skal jeg følge egen plan, betyr det at: 

Quote

I motsatt fall skal jeg kjøpe meg inn når det har gått såpass lang tid at det hovedsaklig har flatet ut. Da vil postene gå ned i en stund men før eller senere snu. Desto dårligere tålmodighet jeg har, desto mer vil det gå ned først. 

Men det stabilt nedadgående mønsteret har stoppet opp. Overraskende lineært, til den brøyt mønsteret: image.png.69581d8ddc125a0e67651b1d74daa0e3.png

Jeg forventet det skulle flate ut, og det har det ikke enda. Skal jeg tro på mine egne spådommer, vil dette altså være en bounce. Men usikkerheten er som alltid overveldende. Det jeg lurer på nå er om vi akkurat "har vært i" juni 2017-dippen - i såfall ville €1413 vært den perfekte dippen å kjøpe i. Eller var det februar 2018-dippen? I såfall [edit:] er akkurat nå [/edit] den verste plassen å kjøpe, for det var en bounce. 

Siden jeg vanligvis sliter med å sitte stille på vei ned og ikke på vei opp, tilsier uroen min at det fortsatt er et halvt år! til jeg burde kjøpe. Jeg forholder meg til dette som om det er en bounce og følger mitt eget råd. Samtidig, respekt til de som identifiserte dippen tidlig nok til å kjøpe der. Til og med om det er en bounce kan de selge seg ut med fortjeneste. 

 

Endret av tommyb
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er det kjøpet jeg nevnte respekt for ;)

Med min salgspris og den innkjøpsprisen, ville jeg ha økt ETH-beholdningen med 65% - og enda kunne sette av til skatt på tidligere fortjeneste. Så får vi se om jeg kommer til å angre og sitte igjen med samme eller lavere beholdning til høyere pris. Det er det jeg vanligvis gjør. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
icetwice skrev (7 timer siden):

Eh, hvordan gjør dere opp skatt på staking? Jeg får jo daglige utbetalinger i ETH og om hver og en utbetaling må føres opp blir det jo et helvete. Kryptosekken med API mot børsen er vel eneste løsning men er nesten ikke verdt bryet enn heller bare å stoppe med staking.

Forøvrig, Chicken Genius har lagt ut video på Nano. Om man har troa på at det beste produktet vinner til slutt er dette en bet som kan bli uhyre lønnsom.

 

Nano er gull. Doblet gevinsten nylig i nano. 

Lenke til kommentar
1 hour ago, PgUp said:

Nano er gull. Doblet gevinsten nylig i nano. 

Tror det det er veldig lett å trade mellom salg på 15-18USD og kjøp ved 6-8USD. Men her tar jeg et long play og kjøper hver gang den dipper rundt 5, som det har vært et par av de siste ukene. Om Nano flipper bitcoin er upsiden i skrivende stund over 700x.

Du trenger ikke gjøre mer enn å laste ned en wallet på telefonen (feks Natrium) og motta gratis Nano gjennom faucets på nettet for å skjønne hvor bra brukeropplevelsen til Nano er og bli hyped på Nano som framtidens betalingsmiddel - akkurat det krytovaluta var ment til å være. Bitcoin har first mover advantage, men Nano er en bedre krypto på alle måter og vi kan godt få samme utfall som Myspace og Facebook.

Lenke til kommentar
On 5/23/2021 at 6:05 PM, PgUp said:

Hvordan ser du det?

Du ser dette ved antall Bitcoin som blir trukket ut av børsene per tidsenhet. Det er en god indikasjon på at hvaler kjøper det retails panikkselger og at relativt få adresser trekker de ut av markedene i stor skala. Det "vanlige" folk panikkselger plukker institusjonelle investorer og rike personer opp ==> Michael Saylor og Cathie Woods er blant de som kjøpte dippen.

Ok. Jeg tror det er viktig å sette seg inn i "spillet" sett fra hvalenes og manipulatorens perspektiv. Disse korreksjonene vi ser er ikke tilfeldig og målet med dem er (minst) 2 ting:

1. Skremme markedet på en slik måte at weak hands selger og hvalene/manipulatorene kan "skupe" opp billige coins.

2. Gjøre markedet "selvtilfreds" ved å normalisere slike brutale korreksjoner. På den måten vil markedet reagere nonchalant da det VIRKELIGE krakket kommer og markedet entrer et bear market.

Punkt nummer 1 er selvforklarende. Punkt nummer 2 er akkurat det som skjedde i 2017/2018. Vi hadde flere slike brutale korreksjoner gjennom bullsyklusen som var skremmende i begynnelsen - gjerne trigget av koordinert FUD slik vi ser nå (Kina bannlyser Bitcoin hvert år) -  men etterhvert ble disse korreksjonene normalisert. Folk brydde seg til slutt ikke lenger fordi de "visste" at det ville korrigere seg uansett fordi dette hadde det gjort alle de andre gangene. Dette, mener jeg, er mye av grunnen til at krakket i altcoins-markedet hadde en forsinkelse på ca 1 mnd etter at Bitcoin hadde krakket 17 desember 2017 ==> Retails og markedet generelt hadde blitt selvtilfreds og nonchalant.

Hvaler og manipulatorene forstår denne psykologien i markedet - og de spiller 100% på nettopp dette. Derfor er det, i mine øyne, naivt å tro at hvalene nøyer seg med et krakk under denne bullsyklusen. Jeg tror vi har 1-2 krakk av denne typen igjen før bjørnene tar over spillet. Dessuten har vi ikke på langt nær nådd den eksponensielle veksten som kreves for et marked av denne størrelsen. Når Bitcoin begynner å bevege seg med $20-30k på ett døgn, så bør varsellampene begynne å blinke.

Endret av Rexmentula
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Løst eksempel, angående skatt.

Si man overfører 100kr fra nettbank, kjøper crypto og så selger, 150kr.

Men, med avgifter får man tja, 120kr inn på konto, det er da 20kr man skal skatte av? Ikke 150?

Altså, det er sluttsummen man får inn på konto som til syvende og sist er gevinsten?

Endret av discostu
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...