Gå til innhold

Den Store Kryptovaluta-tråden


JokerN_

Anbefalte innlegg

On 2/20/2020 at 1:41 PM, Leon83 said:

Hvilken valutakurs skal man bruke for krypto til krypto-salg når man tidligere har kjøpt Bitcoin for euro? Har foreløpig brukt dollar for krypto til krypto skatteberegning. Jeg kommer til å selge til euro i fremtiden når jeg skal cashe ut, så blir det da mest riktig å bruke euro i krypto til krypto-skatteberegning?

Personlig benytter jeg vekslingskursen for EUR/NOK dersom jeg selger til EUR, mens jeg bruker vekslingskursen for USD/NOK for krypto-til-krypto transaksjoner. Dette fordi det rett & slett er mest beleilig da jeg bruker Coinmarketcap som grunnlag for historiske dagskurser (alt er målt i USD). For konsistens skyld ville det antageligvis vært "mer korrekt" å bruke EUR for alle transaksjoner, men avviket blir av ikke-signifikant karakter. Du kan bruke Coingecko dersom du ønsker prisene i EUR. Jeg vil antageligvis selv gjøre dette f.o.m. 2020.

Merk at FIFO-metoden ikke er et særskilt krav.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • Gjest klistret denne emne
3 hours ago, Flin said:

Anbefalinger for et sted å kjøpe bitcoin? Jeg har coinbase, men de tar jo et ganske fint gebyr.

Nå som dollar og euro er så høy så kan man vel like godt bruke norske MiraiEx.
(eller, det blir vel like dyrt uansett ?)

Endret av Leon83
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hva synes folket om at Skatteetaten nå ønsker wallet adressen for de ulike kryptovalutaene en eier?

Personlig mening: Jeg rapporterer kryptovalutaene og betaler skatten min, men slike forsøk på overvåking syns jeg er veldig creepy. Om det er påkrevd eller valgfritt å gi ut denne informasjonen vet jeg ikke. Her vil vel enkelte ved en feil også rapportere inn privatnøkkelen sin vil jeg tro.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 4/5/2020 at 12:45 AM, Rexmentula said:

Hva synes folket om at Skatteetaten nå ønsker wallet adressen for de ulike kryptovalutaene en eier?

Personlig mening: Jeg rapporterer kryptovalutaene og betaler skatten min, men slike forsøk på overvåking syns jeg er veldig creepy. Om det er påkrevd eller valgfritt å gi ut denne informasjonen vet jeg ikke. Her vil vel enkelte ved en feil også rapportere inn privatnøkkelen sin vil jeg tro.

Enig.

Kryptovalutaen og wallet adressen jeg hadde 31.12.2019 er jo ikke engang relevant lenger siden jeg nå kun har Chainlink og Tezos.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Startet litt sent å endelig hoppe på dette toget ?

 

Har prøvd noen dager nå, men ser ut til å bli klar for å kunne kjøpe fort tar 2-3 hverdager? Noen steder der en kjapt kan kjøpe med kredittkort? Helst uten sinnsyke gebyrer.

Coinbase Pro krever midler fra coinbase. Og Coinbase har limit på €1000 på kort. Og Bank Norwegian blir ikke godkjent uansett ?

Kraken tar kun wire transfer.

 

Kan ikke se at noen av de har PayPal mulighet heller.

 

Forslag på å få kjøpt BTC i løpet av helga det ikke er tid nok for wire transfer? 

Endret av Nervevrak
Lenke til kommentar
Leon83 skrev (1 time siden):

Er det FOMO på gang? ?

Har følt FOMO helt siden jeg hadde 10k på konto jeg ikke viste helt hva jeg skulle bruke til og ville kjøpe BTC når den lå på $9.

Den gang var terskelen for å få kjøpt astronomisk i forhold til i dag, så endte med å kjøpe litt mer verktøy jeg fortsatt ikke har brukt alt av.

Men når sant skal sies, så ser terskelen nå før helga ganske så galaktisk ut fortsatt ? 

Lenke til kommentar

Coinbase tar sin del av kaka, men er den eneste måten såvidt meg bekjent å få kjøpt hva de tilbyr på <30 sek. Min konto er på lvl 2 og har en grense på €6000 pr. uke så mulig du bare må øke sikkerheten på profilen din for å kunne kjøpe mer.

Tror uansett det er sent å FOMOe seg inn nå. Jeg har kjøpt litt forskjellig over det siste halvåret for å spre porteføljen litt, og kvittet meg med noen gamle bags, men da jeg kjøpte var porteføljen verdt 1/3 av hva den er nå, så om man skal inn nå må det være fordi du vil inn på lang sikt.

Det var ganske kjølig på tampen av fjoråret før en sterk oppgang 1 mnd før covid og en kraftig nedgang da det ble globalt. Det vi ser nå er nok bare ting som går tilbake til det normale.

Jeg har ikke fulgt med i det hele tatt det siste året utover å overvåke Delta og min egen portefølje, men ser det mye snakk om ETH 2.0 og staking om dagen. Er det noen som kunne gitt en ELI5 på hva det er og hvorvidt det kan være verdt å investere nok for å skaffe 32 ETH for det?

Lenke til kommentar

Hei, har tenkt å kjøpe noen bitcoin cash via kraken og deretter lagre nøkklene offline på minnebrikke. Hvis jeg har forstått det riktig så behøver man programvare for å skaper offline wallet/lommebok og lurer derfor hva er den beste programvaren for oppretting av offline lommebok?

Målet er å lagre lommebok nøkkelene offline på minnebrikke og deretter ta sikkerhetskopiering av minnebrikken til flere minnebrikker, så hvis en minnebrikke blir borte/ødelagt har jeg fortsatt 2 backups. I tillegg vil jeg laste opp sikkerhetskopien til cloud/nettskyen slik at jeg har tilgang til sikkerhetskopien nesten overalt i verden så lenge jeg har nett tilgang.

Endret av nonlocality
  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 5/14/2020 at 11:27 PM, nonlocality said:

I tillegg vil jeg laste opp sikkerhetskopien til cloud/nettskyen slik at jeg har tilgang til sikkerhetskopien nesten overalt i verden så lenge jeg har nett tilgang.

Å lagre privatnøkkel/seed words på nettet i form av en tekstfil eller bilde er jo ikke trygt. Da hadde jeg heller latt kryptovalutaen være på Kraken.

Lenke til kommentar

Ser hva du mener, da vil mening med cold/ offline backup være borte. Kraken har god sikkerhet og har aktivert 2 faktor login, men det er noe som forteller meg at de vil stikke av med pengene mine, eller kommer med unnskyldning med tvangsalg. Som for noen månder siden da de tok ned bitcoin sv og ba brukerne gjøre uttak, ellers ble de tvangsalg til gjennomsnitt pris som er mye lavere enn daværende markedspris. Har hørt historier hvor plattformer blir hacket og pengene til folk stjålet, pris manipuleringe osv dette gjør meg litt urolig fordi jeg har tenkt på langsiktig sparing, kjøpe, la det være og komme tilbake om ca 10år+ type, jeg vil helst ikke at noen tvangselger mine bitcoin mnes jeg er borte og uten min godkjennelse.

 

Hvordan lagrer dere her inne privatnøkkelene deres? Har hørt å printe ut nøkkelen på et fysisk papir er den sikkreste måten, stemmer dette?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Uderzo avklistret denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...