Gå til innhold

Den Store Kryptovaluta-tråden


JokerN_

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvorfor skal hvermannsen begynne å delta? Hva er insentivet? Folk (hvermannsen) er skeptiske nok til aksje/fond/valuta markedet, hva skulle fått dem over til krypto? I hvert fall når man har lest så mye om hacking/etc siste årene. Og ikke minst hvor mye man selv må sette seg inn i når markedet er såpass sjukt volatilt.

 

"Hvermannsen" blir litt å ta i kanskje ja. Mange nye som får øynene opp for kryptovaluta da.

Lenke til kommentar

Bitcoins Norge har tatt i bruk mange av de klassiske triksene svindlere, og i noen tilfeller forsikringsbransjen, benytter seg av, for å unndra seg ansvar.

 

Det er mangelfullt med informasjon, og mye av informasjonen som kommer ut, er tvetydig. Det gis for eksempel forsikringer om at kundene skal få pengene sine, om en annen med uttalelser om hvilke datoer for innløsningskurs som skal gjelde, noe som skaper et inntrykk av at urealisert avkastning egentlig ikke er kundenes penger. Det vises også til vilkår, hvor det kun er innvekslet beløp er garantert for, og hvor det ses helt bort fra feilaktig informasjon til kundene om hva som er dekket av forsikring. Dette bygget også opp under en retorikk hvor urealisert avkastning ikke skulle være kundenes penger.

 

En annen teknikk som er blitt benyttet, er uthaling. Det burde ringt noen bjeller når man ikke får ut penger etter maks en uke. Uthalingen pågår fortsatt, for det er ingenting som hindrer Bitcoin Norge å utbetale for innskudd 7. mai umiddelbart, for å etterpå gjøre en finregning av "konkursboet". Men det er jo ingen som får ut noe, og de er tydeligvis ikke ferdig med å flytte på kursdatoen.

 

De gir kundene en nedslående nyhet, men selger inn et håp om å få noe igjen, for å kamuflere tyveriet, og opererer med urimelige tidsfrister for å få aksept for handlinger som vil påføre kundene tap. Timingen, midt i fellesferien er også påfallende.

 

Den mest påfallende teknikken jeg ser som ikke er benyttet, er å skylde på kundene. Den kan fortsatt komme, og de har unnskyldt seg med hull i lovverket og med at det er en ny bransje. Det kan være at de viser til firetimersfristen for å holde igjen enda mer, eller at trusler mot DL brukes som unnskyldning for at han måtte stikke av.

 

Hadde de drevet seriøst, hadde de operert med system for klientkontoer, men honningkrukkeeffekten har tydeligvis vært for stor.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Så greia er altså å starte en bitcoin-plattform, svindle seg selv, og deretter gjemme seg bak retningslinjer som sier at kundene bare har rett til pengene opp til investert beløp. Genialt da, gründeren har alltid hatt ekstrem leverage med null risiko.

Lenke til kommentar

En annen ting som er ganske festlig med Bitcoin Norge er måten de kommuniserer på. De refererer stadig til at "styret" ble informert i begynnelsen av mai om hacking av selskapets systemer. Etter hva Proff.no viser er det kun EN person i styret, nemlig daglig leder og hovedaksjonær. Merkelig å være såpass distré at man ikke klarer å holde orden på eget selskapsinformasjonsflyt mellom daglig leder og styre når det er samme person

Lenke til kommentar

Jepp.

 

Nok et skutt for baugen til kryptovaluta. Man kan si at folk burde visst bedre, brukt Ledger/Trezor osv.. Men til syvende og sist vil omtalen være at 250.000 mennesker har blitt frastjålet pengene sine.

 

Det er ironisk at en grunntanke i krypto er å kunne fristille valutaen fra institusjoner/nasjoner, men så er det faktisk institusjonene i kryptoverden som ødelegger.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Drister meg til å gjenåpne denne tråden ved å stille et spørsmål:

 

Jeg har investert i / eksperimentert med kryptovaluta ved å kjøpe ca. 8000 NOK i Etherium i Coinbase (desember 2017) for så å overføre pengene til Binance. Nå ønsker jeg å bringe hele beløpet tilbake til min bank. Kan noen som er mer inne i hvordan dette virker, forklare/repetere for meg hvordan dette gjøres?

Lenke til kommentar

Drister meg til å gjenåpne denne tråden ved å stille et spørsmål:

 

Jeg har investert i / eksperimentert med kryptovaluta ved å kjøpe ca. 8000 NOK i Etherium i Coinbase (desember 2017) for så å overføre pengene til Binance. Nå ønsker jeg å bringe hele beløpet tilbake til min bank. Kan noen som er mer inne i hvordan dette virker, forklare/repetere for meg hvordan dette gjøres?

Du vil selge deg ut fra krypto? Jeg har brukt localbitcoins.com flere ganger. Der selger du til nordmenn og pengene er som regel på konto i løpet av dagen. Det er kun bitcoin som er godtatt så du må veksle ethereum inn i bitcoin og sende til localbitcoins. Jeg har som regel handlet med en som heter Sturle og har kun gode erfaringer med han.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...
  • 1 måned senere...

Nå har Bitcoin brutt ut av denne nedgående korridoren etter å ha svingt rundt 7200$ siden slutten av november. Så det blir spennende å se fremover om vi nådde bunnen ved 6400$ og kommer til å se "higher lows".

Når "the halving" nærmer seg så blir det sikkert en liten bullrun pga den store hypen rundt det. Men det er jo langtidsvirkningene av "the halving" som blir spennende å se (slutten av 2020, og 2021).

1879726285_Bitcoin09_01_2020.thumb.png.4d8957b7b87699110b7269781f240e09.png

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
On 4/7/2019 at 12:10 AM, Rexmentula said:

Forenklet eksempel:

Du har kjøpt 1 Bitcoin 10 oktober 2017 for 5,000 dollar per BTC.

Du selger 0.5 BTC 28 november 2017 for 10,000 dollar per BTC.

Kapitalinntekt for år 2017 = (10,000 * 0.5 * valutakurs per 28nov) - (5,000 * 0.5 * valutakurs per 10okt)

 

9 februar 2018 selger du resterende 0.5 BTC for 7,500 dollar.

Kapitalinntekt for år 2018 = (7,500 * 0.5 * valutakurs per 9feb) - (5,000 * 0.5 * valutakurs per 10okt)

 

Valutakurs i USD/NOK

Hvilken valutakurs skal man bruke for krypto til krypto-salg når man tidligere har kjøpt Bitcoin for euro? Har foreløpig brukt dollar for krypto til krypto skatteberegning. Jeg kommer til å selge til euro i fremtiden når jeg skal cashe ut, så blir det da mest riktig å bruke euro i krypto til krypto-skatteberegning?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...