Gå til innhold

Går det an å åpne nødutgangene mens flyet er i lufta?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I teorien er det mulig, men i praksis er luftrykket for stort til at det er mulig for en person utan spesialisert verktøy. Skal ein klare å åpne døra medan flyet er i lufta så må ein enten punktere skroget med ein spiss gjenstand slik at trykket utliknar seg, eller så må ein bruke ei enorm kraft som f.eks. ved å spenne opp ein jekk eller liknande.

 

Dersom nokon likevell skulle klare å åpne nødutgangen så vil flyet oppleve eit trykkfall. Då vil ogsygenmaskene i flyet falle ned samtidig som piloten tek flyet ned til ei lavare flyhøgde.

Dersom nødutgangen på ein eller anna måte blir plutselig revet ut, som f.eks. ved bruk av ei bombe så kan i værste fall flyets bærande konstruksjon ta skade, som igjen kan føre til flystyrt.

Men det som vanligvis skjer er at den oksygenholdige lufta i kabinen blir sugd ut. Det kan også tenkast at lause gjenstandar slik som aviser og liknande papir blir "sugd" ut, men ikkje slik som på film der folk blir dratt ut av flyet. Det suget som oppleves i kabinen er ikkje verre enn ein kraftig gjennomtrekk.

 

Så dersom nokon plutselig klarer å åpne nødutgangen så bør du holde på hatten din, men det er ingen fare for at du blir røska ut av stolen og plutselig er i fritt fall utanfor flyet utan fallskjerm.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...