Gå til innhold

MC klubber stigmatiseres


Anbefalte innlegg

Vi har alle sett de utallige oppslagene i aviser om mc klubber i Norge, og hvor mye politi og myndighetene prøver å bekjempe miljøet. En del av disse MC klubbene kalles også 1% klubber.

 

En kan vel si at vi har kommet så langt at flere folk er redde for slike menn som går rundt i sine skinnvester, mye takket være nettopp oppslagene i nyhetskilder. Stiller en seg selv spørsmålet HVORFOR det nettopp blir lagt så mye fokus på MC klubber, eller leser en bare videre?

 

Det er slik at flere i 1% klubbene har noe på rullebladet, og nyhetene liker godt å gjengi dette i prosenter på hver klubb. Det legges ikke inn i prosent kun hvor mange domfelte det er snakk om, men hvor mange av de som har noe på rullebladet, altså inkludert små forseelser.

 

Det var en mann som hevdet at dess mer fokus en hadde på en ting, dess mer ville en finne ut av ved den tingen. Og slik er det også i denne saken. Følger en etter et medlem 24/7, vil en kunne se alle forseelser personen foretar seg.

 

Samtidig brukes da resursen kun på et område, som igjen betyr mindre fokus på annet området. 

 

Skulle en i en MC klubb som overvåkes 24/7 av politiet kjøre litt for fort, ville altså denne personen enkelt bli tatt. Derved er det ikke sagt at han utgjør større % av fartsovertredelser en Ole eller Kari, bare at han ble tatt i gjerningsøyeblikket.

 

Søgne kommune trodde Hells Angels skulle etablere seg i kommunen, og gav derfor et bud som var 3 ganger høyere en klubben som hadde gitt bud på var, noe som resulterte i at kommunen fikk en bunker verdsatt til 550.000 for 1.8 million. Nå viste det seg at det var en kristen motorsykkel klubb som hadde lagt inn bud, og ville bruke den i hjelp for rus avhengige. 

Frykt var grunnlaget, men frykt bygget på?????????

 

Velger en 1% klubb å holde en fest, blir alle som kommer stoppet av politiet, og må vise legitimasjon som blir notert, biler og motorsykler blir det tatt bilde av, for å notere ned skiltnummeret.

 

Kommer det besøk fra samme eller annen 1% klubb fra utlandet, stoppes disse å retuneres på grensen, grunnlag????

 

Skulle det ikke være begrensninger for bruk av mc vest på utesteder i nærmeste by, innføres denne når mc klubben har fest.

 

En har kommet så langt i samfunnet at en ikke har tillatelse til å gå på flere puber med mc vest, her skilles det ei heller om en er i en 1% klubb eller ei.

 

Likhet for loven.....Nei, det kan en ikke si. Hva en kan si er at samfunnet har godtatt denne stigmatiseringen, hadde politiet gjort det samme med en gruppe av våre nye landsmenn, eller puber startet å nekte gjester i å komme inn med "visse" klær, hadde både politikere og avisene samt flere organisasjoner skreket om stigmatisering. 

 

En kan undres på hor mange % som hadde fått noe på rullebladet hvis politiet systematisk hadde valgt å overvåke den gruppen, men jeg er imot stigmatisering for alle som bor i Norge.

 

For å bli politi må en ha en plettfri vandel, ihvertfall i utgangspunktet, skjønn kan brukes på eldre mindre forseelser. Når en er politi derimot står en sterkt, og på visse områder bør de nok stå sterkt. Men er det usannsynlig at 1% av politiet også har begått mindre eller større overtredelser (ikke meningen å si at alle i 1% har gjord det), tenker på alt fra unødvendig makt under arrestasjon, maktmissbruk, brudd på veitrafikkloven osv? Nei, jeg tror ikke det, men det betyr ikke at hverken de eller alle er kriminelle som samfunnet ikke ønsker. Vi ønsker selvsagt ikke brudd på loven, det gjelder for alle i Norge. 

 

En lekkasje fra en tysk politioffiser har spredd seg i Europa. Grunnen er at det på høyt nivå i Europa er planlagt fra politiet side å legge mye fokus på MC miljøet for å beskytte en oppblomstring av kritikk og spørsmål rundt innvandrere.

 

Planen (og som de gjør idag) er å overvåke MC miljøet kraftig, og hver gang en blir tatt eller siktet for noe, publisere/offentliggjør dette også ved å henvise til klubbens identitet. 

Grunnlaget ser ut til å være: Hvis samfunnet er opptatt av en ting, legger de ikke så mye fokus på andre ting. 

 

Nå har vi i Europa fått litt mer fokus på terrorisme, og særlig terrorisme knyttet til innvandrere. Vi hører da også mindre om MC klubber, men det er vel en "pause".

 

Er det rett å kunne stigmatisere en gruppe?

Har samfunnet godtatt at ikke alle er like for loven?

Har aviser og nyheter på TV fått samfunnet unødvendig redde for folk med skinnvest?

 

 

Det var en start på tråden..... 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det rett å kunne stigmatisere en gruppe?

Kun om flertallet stigmatiserer ett mindretall, og dette mindretallet ikke er ett "vernet" mindretall. (samer, etc)

 

Har samfunnet godtatt at ikke alle er like for loven?

Forlengst, indoktrineringen har hatt sin effekt

 

Har aviser og nyheter på TV fått samfunnet unødvendig redde for folk med skinnvest?

 

Media lever av å gjenngi hva Politiet innbiller seg.
Lenke til kommentar

MC-klubber, islamister og høyreekstreme utgjør en fare for samfunnet. Selvsagt blir personer knyttet slike grupperinger fulgt tettere av politiet. Det skulle jo bare mangle. Vi husker vel alle bomben i Drammen og det er ikke ønskelig at disse miljøene skal få bygge seg opp igjen.

 

At Hells Angels, Bandidos, Outlaws osv er tildels tunge kriminelle er velkjent. Neida, ikke alt de gjør er ulovlig, men når man frivillig velger å bli medlem eller assosiere seg med slike så blir man selvsagt satt under lupen. Akkurat som lovlydige nynazister og fredelige ISIS-sympatisører.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

At Hells Angels, Bandidos, Outlaws osv er tildels tunge kriminelle er velkjent. Neida, ikke alt de gjør er ulovlig, men når man frivillig velger å bli medlem eller assosiere seg med slike så blir man selvsagt satt under lupen. Akkurat som lovlydige nynazister og fredelige ISIS-sympatisører.

 

 

Det samme gjelder Islam. Frivillig å assosiere seg med religionen. Hvertfall enn så lenge.

Lenke til kommentar

1%-klubber er klubber som selv har den holdningen at de står utenfor samfunnet og ikke vil følge dets lover, regler og normer. I tillegg er mange av disse klubbene beviselig organiserte kriminelle grupper som driver med alt fra narkotikavirksomhet og utpressing til menneske- eller våpensmugling.

 

Dersom du ikke ønsker å stigmatiseres, så bli heller medlem av en klubb som ikke identifiserer seg som en 1%-klubb.

Lenke til kommentar

Blir det feil å oppsummere med at:

Samfunnet ser ikke noe problem med at denne gruppen stigmatiseres. 

Det offentlige stigmatiserer denne gruppen.

 

I så tilfelle, hvor f.eks det offentlige stigmatiserer denne gruppen med vilje, kalles dette også for diskriminerende.

Hvis dette kalles for diskriminerende, og samfunnet ikke ser problemer med at også det offentlige dermed bryter både FN lov samt Norsk lov, har vel mye forandret seg i samfunnet....En kan nesten undres på hvem som er mest kriminell

Lenke til kommentar

I Køln så politiet i Tyskland seg nødt til å bortvise alle som så ut som de kom fra Midtøsten som følge av de utrolige mange lovbruddene ved forrige nyttårsfeiring. Du kan si at alle mennesker  er uskyldige til de er dømt osv. Når du derimot er i en klubb som beviselig driver med kriminell virksomhet, da er det ikke rart at politiet mistenker deg som kriminell. Det bygges på statistikk. 

 

Det er helt naturlig at politiet følger ekstra med på spesielle grupper. Hvordan skal ellers politiet fungere effektivt? Du kan ikke tenke likt om alle, da får du lik oppfølging på området med nesten ikke-eksisterende kriminalitet og områder der det er veldig vanlig. Det gir ikke mening. Det er vanskelig nok for politiet når de vet folk er kriminelle, men de klarer ikke å finne bevisene for å putte dem i fengsel. 

 

Hvis du oppfører deg mistenkelig, og er med i organisasjoner med lang kriminell historie er det ingen menneskerett å ikke bli fulgt tettere av politi og media. Ingen menneskerett at folk ikke tror du er kriminell da. Jeg har ofte sett f.eks tyskere som reiser i skinnklær på motorsykkel. Hva tror folk de er? Folk som er på ferie i Norge. Når du derimot trykker en stor dødningsskalle, organisasjonen din har drept folk, driver med narkotika osv. Ja er det rart at folk tror du også er kriminell?

 

De behandles utifra deres handlinger, enkelt og greit. Det finnes derimot andre MC klubber som ser lignende ut, men som aldri har hatt noen kriminell historie. De faller ofte i samme båt i offentligheten da de ser like ut. Så folk klarer ikke å skille dem. Og folk vil alltid putte mer heller en mindre i samme båt. 

 

EDIT:

Så ellers en MC gjeng kjøre gjennom mye trafikkert vei i Stavanger. De hadde folk som kjørte i forkant og blokkerte alle veier slik at MC folka kunne kjøre i tog. Hindret alt annet av trafikk, akkurat som en statsministerkolonne eller lignende.  Så du vet når folk ikke liker MC folk er det pga det. Det er ikke diskriminering. De bryter loven. Det er ikke diskriminering å kalle kriminelle kriminelle. Og de ~100 MC folka kjørte midt gjennom byen og brøt trafikkloven åpenlyst.

Endret av Lunaris
Lenke til kommentar

Stiller en seg selv spørsmålet HVORFOR det nettopp blir lagt så mye fokus på MC klubber, eller leser en bare videre?

 

Det har nok ingenting med motorsyklingen å gjøre.

Mest sannsynlig er det den utagerende festingen, det at mange av medlemmene ikke har familie eller fast jobb og på den måten faller utenfor. Det er heller ikke til å komme bort fra at det er mye drikking, og kriminalitet i noen av disse miljøene. Eller mener du at Hells Angels bare holder på med motorsykling?

Lenke til kommentar

1%-klubber er klubber som selv har den holdningen at de står utenfor samfunnet og ikke vil følge dets lover, regler og normer. I tillegg er mange av disse klubbene beviselig organiserte kriminelle grupper som driver med alt fra narkotikavirksomhet og utpressing til menneske- eller våpensmugling.

 

Dersom du ikke ønsker å stigmatiseres, så bli heller medlem av en klubb som ikke identifiserer seg som en 1%-klubb.

Meg kjent er ingen klubber i Norge dømt som en kriminell organisasjon. Tydeligvis enkelt å dømme de på folkemunne, men vi har tross alt et rettsystem som tar seg av den dømmende delen.

Men hva er organisert kriminalitet? Det er faktisk lovbestemt hva som skal til for å kunne falle under den kategorien. 

Lenke til kommentar

 

Stiller en seg selv spørsmålet HVORFOR det nettopp blir lagt så mye fokus på MC klubber, eller leser en bare videre?

 

Det har nok ingenting med motorsyklingen å gjøre.

Mest sannsynlig er det den utagerende festingen, det at mange av medlemmene ikke har familie eller fast jobb og på den måten faller utenfor. Det er heller ikke til å komme bort fra at det er mye drikking, og kriminalitet i noen av disse miljøene. Eller mener du at Hells Angels bare holder på med motorsykling?

 

Tror ikke de sitter på en lørdagskveld å spiller ludo for å si det slik, men at Hells Angels (for å bruke ditt eksempel) som klubb gjør noe kriminelt er ei heller aldri bevist. Hva enkeltmedlemmer gjør er en annen historie. Prøver på ingen måte å si at det kun er topp folk som er alltid på rett side av loven, men prøver å se om vi i samfunnet dømmer de som klubb eller om det er enkeltmedlemmer som må ta "beskyldningen".

Lenke til kommentar

1%- klubbene er organiserte kriminelle. Organiserte kriminelle skal forfølges, etterforskes og straffes.

De øvrie MC-klubbene derimot, gjør ingenting galt og blir derfor heller ikke fulgt like tett av Politiet.

Hvor har du de fakta fra`? Ingen klubb i Norge er dømt for organisert kriminalitet. Hva er organisert kriminalitet? 

Lenke til kommentar

 

1%- klubbene er organiserte kriminelle. Organiserte kriminelle skal forfølges, etterforskes og straffes.

De øvrie MC-klubbene derimot, gjør ingenting galt og blir derfor heller ikke fulgt like tett av Politiet.

Hvor har du de fakta fra`? Ingen klubb i Norge er dømt for organisert kriminalitet. Hva er organisert kriminalitet? 

 

tja så det er bare tilfeldig at politiet finner store mengder våpen og narkotika når de raider HA sine klubbhus ? 

 

sånn rent teknisk er vell ikke en klubb direkte dømt , men de fleste som er medlem er domfelte, dette er sikkert bare en tilfeldighet og har ikke noe med klubben og gjøre 

 

 

Kilder og sånt 

https://www.politi.no/vedlegg/lokale_vedlegg/politidirektoratet/Vedlegg_1853.pdf

  • Liker 1
Lenke til kommentar

ATWinstor. Egentlig alle MC klubber, siden stigmatiseringen ikke kun er blant 1% klubbene.

Eksempel. Under Norgestreffet (Norges største mc treff, og ingen 1% klubber kommer dit....) på Sandnes ble det smalet inn penger til Barnekreftforeningen. Siden Garry Kasparov var villig til å signere ett sjakkbrett, ble dette også opplyst og vist litt av på TV2 Sportskanalen. Flere bedrifter sponset med produkter en kunne auksjonere ut, andre ønsket ikke, og endel sa rett ut at de ikke ville siden de da kunne få stempel på seg siden det var motorsykkel miljøet som stod bak innsamlingen.

 

Rundt 100.000 kroner ble samlet inn,,,, prøv du å finne det på barnekreftforeningens side,,,,,,IKKE ETT ORD.

 

Mato. Prøver på ingen måte å si at den ene eller andre er skyldig eller ikke i det ene eller det andre, ei heller at alt er i skjønneste orden hos X klubb. Bruken av ordet Organisert Kriminalitet, også fra Politiet side, men ikke for å glemme media, undres en på, så lenge ingen er dømt for nettopp Organisert kriminalitet. Det er satt opp egne retningslinjer for nettopp å oppfylle kravet som må til for å kunne dømme de med straff utfra loven om organisert kriminalitet. Ser en på språket norsk, var dette ordet ei heller i bruk for 100 år siden, dog kan en ikke unnlate å tro at organisert kriminalitet ikke fantes plass i Norge. Hjemmebrent salg på stor skala hadde vi tidligere, hvor flere var involvert, altså ang mengde personer som må til for å tilfredstille kravet, vinning, osv var til stedet.

2 personer kan ikke drive Organisert Kriminalitet.

 

Vi er i en rettstat, ingen er over loven, alle skal likestilles for loven.

 

At de fant/finner mengder narkotika i ett klubbhus er på ingen måte å rettferdiggjør, men her ligger jo problemet med å bevise at det er klubben og ikke et medlem som har lagt det der. På den andre siden burde de snart ha lært, driver de med slikt, er vel klubblokalet et av de første plassene det blir lett etter av politiet.

 

Litt av poenget er også mengde overvåkning, både hos medlemmer av en klubb, support klubb, men også hos private som tross alt bare kommer på en fest.

Når en leter lenge nok, finner en alltid noe, hva med å bytte søkefelt til etisk gruppe som høyst sannsynlig utgjør større trussel for landet, det går ikke pga diskriminering eller skal en si stigmatisering.  Hadde en ved så stor mengde overvåkning funnet like mange lovbrudd hos politiet? 

 

Som det er nevnt i svarene, er ikke alle MC klubber 1%, og egentlig er det helt de andre 99% jeg tenker på, selv om debatten også bør ta med 1% siden ordet stigmatisering fra myndighetenes side også egentlig betyr brudd på Norsk lov, FN lov og Europeisk menneskerett.

Lenke til kommentar

Vel den gruppen som sto for bombingen i Drammen ble jo tatt opp som fullverdig hva enn det er hos Hells Angels. Så en organisasjon som tar deg opp som fullverdig først etter du dreper folk og ødelegger "konkurrentens" klubbhus ville ikke vært typisk det en ser på som ikke-kriminell. Det er stort sett bare kriminelle som tenker på drap som bra. 

 

Tingen er vel at organisasjoner som Hells Angels først og fremst er kriminelle, men de liker også motorsykler. Ellers det du sier med "lett å dømme på folkemunnet":

https://www.aftenposten.no/norge/HA-topp-domt-for-organisert-kriminalitet-581447b.html

https://www.nrk.no/nyheter/hells-angels-leder-domt-etter-mafiaparagrafen-1.11084718

 

Du kan ikke dømme en hel organisasjon. Det er bare et navn de kaller seg osv. Det er ikke en legal entitet. Du kan derimot samle inn bevis mot medlemmer og dømme dem. Og når lederen da blir dømt etter lover som omhandler organisert kriminalitet og mafiavirksomhet, så er du usannsynlig naiv om du tror de ikke driver med organisert kriminalitet. Du kan ikke stigmatisere dem for kriminelle, fordi de er kriminelle. Dropp alt FN greiene osv. Det er ikke noe nytt at samfunnet ikke liker kriminelle. Og du bør være sjeleglad politiet følger dem overalt. Bare reis til Sør-Italia så skjønner du hvorfor vi har "mafia-paragraf". 

 

De andre som bare liker motorsykkel? Som jeg sa, selv om de ikke er kriminelle så er det vanskelig for folk å skille dem, da de ser veldig like ut som kriminelle. De blir derimot som AtW ikke diskriminert av politi ol. Politiet vet godt forskjellen, det er bare folk generelt som ikke gjør. Så de blir ikke systematisk diskriminert i systemet eller lignende.

 

Det er derimot slik at hvordan en ser ut, har noe å si for hva folk tenker om deg. Utifra hva du har på deg, så danner folk seg et annet bilde av deg som personer om de ikke kjenner deg. Og kjører en stor MC gjeng i skinn med dødningsskaller på seg forbi så er det første folk tenker på hardbarka kriminelle. Som jeg sa over derimot så er det f.eks mulig å kle seg som tyske MC turister. Og uansett når du snakker om dette temaet er ikke akkurat MC gjenger de det er verst for. Det er daglig liv for mange som ikke ser ut som etnisk norske. Det er et litt viktigere problem enn MC folk. Og i alle tilfeller er det fordi en gruppe gjør virkelig kriminelle ting, og alle som ligner forbindes da med det i folks hjerner. Menneskehjerner er gode på å lage forbindelser. Og definere noe som trussel eller ikke. Akkurat som dyr. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...