Gå til innhold

Torsdag åpnet Statens Vegvesen for nye bilskilt. Men serverne tåler ikke den massive pågangen


Anbefalte innlegg

Det er MANGE kriterier som må oppfylles før du får godkjent søknaden. Det skal bl.a. ikke være banneord, ikke tall som erstatter bokstaver for å lage firmanavn, S4T4N e.l., skiltet skal også leses speilvendt for å unngå at folk "jukser" på den måten. Ingen registrerte varemerker kan brukes, det skal ikke trekke oppmerksomhet vekk fra veien m.m.

 

Pluss at det koster 9000,- da. Så vittige meme-skilt blir det nok lite av.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

skiltet skal også leses speilvendt for å unngå at folk "jukser" på den måten.

Jeg synes Statens Vegvesen har vært veldig vage i sin beskrivelse av hva som ikke er tillatt. Hvor har du sett dette med at det gjøres kontroll av hvordan skiltet ser ut speilvendt? Jeg håper forresten at de etter hvert publiserer en liste med utvalgte skilt som har blitt avvist. 

Lenke til kommentar

Har ingen hensikt å dimensjonere disse serverne for "oh shit, jeg må være først"-rushet som man kan forvente når man lanserer noe slikt. Man kan fint akseptere at det går litt i stå i starten så lenge det klarer den jevne belastningen i daglig bruk når nyhetens interesse er borte.

 

En mye bedre løsning hadde vært å kjøre denne tjensesten som en sky-tjeneste i AWS eller Azure. Da kunne de ha automatisk skalert opp etter behov i den perioden da lasten var størst og skalert ned igjen når rushet hadde gitt seg. Siden du betaler for forbruk pr minutt i sky-tjenester, så ville dette ikke prisen blitt noe i nærheten av investringen i HW for å kunne takle en slik last.

Lenke til kommentar

Eller blir det feil å betale så mye for så å selge bilen etter noen år?

Og at det skal koste synes jeg er helt OK - det er ingen menneskerett å ha et spesielt skilt. Og firmabil kan ha navnet på eget firma som skilt - om det er mindre enn 7 tegn.

Så det er bare di rikes rett ? Har ikke bilister betalt nok når di allerede har betalt års avgift, vei avgift , avgift #3 4 OG 5 for å få lov av staten sin til å kjøre bilen sin di har betalt kilosvis med penger for ? Syns ikke vi skulle betale staten mer enn det di koster å få produsert. Forfengelighet selger tydligvis bra her i Norge. Trist.

 

Dette er jo bare tull som folk synes er veldig artig. Jeg synes det er helt greit å ta 9.000,- siden det er meningsløst og uten funksjon. Hvis det er noe man er pålagt å ha så bør selvfølgelig prisen være mer "rettferdig". For min del så kunne de ha tatt 20.000,-.

 

Men (jepp det er et men) pengene som blir til overs etter kostnaden for å lage skiltene burde være øremerket et eller annet godt formål, gjerne til den kommunen kjøperen bor. F.eks. støtte til sportsforeninger eller vedlikehold av parker og turområder.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...