Gå til innhold

Flere bomringer i Oslo, kan det bli et miljøproblem?


Anbefalte innlegg

Jeg er veldig glad i å kvitte meg med søppel. Jeg kan kjøre til det lokale gjennvinningsanlegget flere ganger i måneden. Jeg kjører til vanlig en el-bil, men har beholdt en  fossil kassebil siden den er egnet til å kjøre hageavfall osv. med. Bruker den stort sett bare til det.

Men nå som det skal bli flere interne bomringer så vil turen til det lokale gjennvinningsanlegget få en kostnad. Er redd for at gamle røykvarslere, malespann, bilbatterier o.l. kan gå i de vanlige søpplekassene nå som det ikke blir "gratis" lenger. Er det noen andre som har gjort seg noen tanker om dette?
 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har gjort meg den samme tanken, i tillegg til andre aktiviteter man gjør for samfunnet og miljøet.

 

Umiddelbart ser jeg ikke noen løsning på dette problemet annet enn at man må godta en høyere kostnad for å farte rundt, eller at staten faktisk finansierer slike prosjekter i mye større grad, rundt 90-95% fremfor å tillate at enhver bygdekommune bygger kulturhus til 200-500 mill. Og tillater at nesten samtlige statlige byggeprosjekt i Norge som regel går uforståelig langt over budsjett. Jeg ønsker ikke høyere skatt, men en annen prioritering av pengene.

 

En løsning som at man kan bestille nye typer søppeldunk etter behov som blir plukket opp for eksempel 1 gang per måned er mulig, men langt fra kostnadsfritt. Et kort man drar på gjenvinningsanlegget når man er innom for å få avslag for å ha vært innom bomsirkelen er også veldig vanskelig, for hvordan verifiserer man at personen faktisk har dumpet noe på anlegget og ikke bare er innom en snartur for å få avslag, mens formålet med turen er noe helt annet.

 

Men jeg er spent på hvilke løsninger folk i denne tråden foreslår. Begynte virkelig å lure på det nå.

Lenke til kommentar

Det er 32 gjenbruksstasjoner i Oslo, hvorav 28-29 ligger innenfor dagens bomring.

Filterfunksjonen på nettsiden viser at man på 26 av dem kan levere maling, småelektronikk (røykvarslere) og farlig avfall (bl.a. maling). Samt 7 av dem mottar hageavfall.

Oslo kommune - gjenbruksstasjoner

 

Uansett, nytten av flere bomstasjoner vil oppveie for de negative konsekvensene!

Endret av Solaris
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Man kan argumentere hvor nyttig det er med flere bomringer. Personlig er jeg redd dette vil ha mye av samme effekten om man begynte å ta betalt for å ta i mot vanlig husholdnginsavfall slik at mye miljøavfall vil havne i søpla og at enkelte vil finne det enklere å bare lempe gamle kjøleskap i skogkanten o.l.

Røykvarslere er typisk radioaktive og leveres på farlig avfall.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...