Gå til innhold

Høyttaler eller soundbar?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg skal kjøpe enten to høyttalere eller en soundbar som skal ha plass ved tven i stua! Hva er det beste å gå for? En lydbjelke ser jo mye bedre en under tven, men er disse noe bra? Høyttalerne eller lydbjelka skal ha bluetooth

Bassen må være bra og bra lyd

Lenke til kommentar

Kommer helt an på rom, bruk og oppgraderingsmuligheter. Finnes mange soundbar med bra bass.

 

Dersom du er musikkinterisert og hører på forskjellig, syns at DAB lyd låter litt komprimert, da går du for høytalere med en god forsterker.

Jeg er musikkinteressert ja. Men tenkte også å bruke det til tven slik at vi får bedre lydopplevelse der også. 

Lenke til kommentar

Vi har lydplanke og er fornøyd med det. Viktigste kriterier for oss er at den er liten, passer bra på TV-møbelet og har Spotify Connect. Lyden er ikke fantastisk, men mye bedre enn det vi hadde tidligere.

 

Da vi ganske raskt bestemte oss for lydplanke ble det ikke særlig lytting for å sammenligne med høyttalere, men det lille vi sjekket tydet på at høyttalere ofte gir bedre lydkvalitet og ikke minst et bedre stereobilde.

Lenke til kommentar

Jepp kommer Ann på bruk. Begge deler sier jeg. Greit også med en bar til TV og til å spille musikk mens man støvsuger eller en fest.

 

Men ikke til å sitte i godstol og lukke øynene med telefon på lydløs og nye en fin pianokonsert

Ja fordi jeg er ikke helt sikker. Lydplanke som henger under tven syntes jeg generelt ser mye bedre ut enn å ha to høyttalere ved siden av tven. Mens gode høyttalere har ofte bedre lyd. 

 

Hvor mye penger må man investere i høyttalere og forsterker for å få et bra anlegg til f.eks hjemmebruk og fest

Lenke til kommentar

Helt klart høyttalere. Kjøpte selv B&W CM1 S2 med powernode 2.

Og jeg var klar for å kjøpe Sonos playbar med sub eller noe lignende da jeg gikk inn i butikken.

 

Er du opptatt av at det ser bra ut, så ser det heller ikke så hakkende galt ut med B&W høyttalere.

Lenke til kommentar

Sonos playbar + sub + 2x play 1 høres alt annet enn dårlig ut. Høres for min del ut som et fullvoksent anlegg, med ren og detaljert lyd som på ingen måte får meg til å savne kabler og en diger forsterker boks med kabler i alle retninger.

Det å fylle rommet med lyd på en slik måte i surround er både dyrt og et kabelmareritt med et tradisjonelt anlegg. Sonos gjør det trådløst, og har en lydkvalitet de fleste kan like(er meget kresen på lyd selv).

Det jeg vil frem til er at Sonos gjør det ryddig, høres bra ut og du vil ikke savne noe om du går for Sonos pakken.
Sonos har den eneste lydplanken som yter rettferdighet til musikken(ikke hørt dali kubik one) synes jeg.

Jeg har hvertfall ikke savnet store legoklosser med tilhørende ledninger. Sonos gjør for min del jobben mer enn godt nok, så du vil ikke bli skuffet om du prøver det :)

Endret av Enlightened
Lenke til kommentar

I utgangspunktet vil jeg alltid anbefale to høyttalere foran en lydplanke (og foran surround også, om ikke målet kun er filmlyd). Det er selvsagt ingen grense oppad, men med litt hell på finn kan man finne eldre og likevel bra komponenter til lav pris.

Det kommer gjerne et spørsmål om utseende siden husfruene har alt å si i altfor mange hjem, og det er like trist å høre at det får prioritet 1.

 

For å gi en mer komplett anbefaling ville jeg vite mer om størrelse på rommet, om du har en reol til å gjemme en evt forsterker i, om fjernkontroll er viktig, om musikk eller film er viktigst osv. Og ikke minst budsjett.

Lenke til kommentar
  • 4 år senere...

Skjønner at 2 høyttalere er bedre enn en lydplanke. Hvor mye koster det/hvilke modeller bør jeg se etter for å få et par høyttalere som er bedre enn en god lydplanke? Jeg liker god bass, men trenger ikke den aller dypeste bassen for bor i leilighet og rommet er bare 20kvm og jeg har mange naboer så tror ikke jeg trenger subwoofer?

Kan jeg bare kjøpe 2 sånne bokhylle høyttalere og plassere de på tv bordet eller burde jeg kjøpe stativ til de for å få de mer opp i øre høyde?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Pop skrev (20 timer siden):

Er du ute etter aktive høyttalere? Altså som ikke trenger en forsterker men kan kjøres rett fra tv?

Ja jeg har ikke noe forsterker eller receiver fra før så tenker aktiv høyttaler er bra. 3,5mm hodetelefon utgang funker sikkert eller må høytaleren støtte ARC for at jeg skal få god lyd? Hadde vært fint hvis man kunne regulere bassen på høytaleren siden jeg ikke kan gjøre dette på verken dekoderen eller TVen min.

Vil helst ikke over 4000kr i pris, fjernkontroll er ikke viktig. Musikk og TV er like viktig. Hadde vært kjekt med Bluetooth, men er ikke et krav.

Endret av EnEn
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...