Gå til innhold

FIFA 18-tråden


Anbefalte innlegg

Av tusenvis av spillere, uavhengig av nivå, påstår det samme så ligger det helt klart noe i det. Du er vel så langt den eneste som påstår at ikke noe slikt stemmer, men samtidig mener du også at spillet skal inneholde slike ting så alle kan mestre det uten å bruke timer på å lære seg spillet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Rimelig sykt å påstå slikt uten å kunne/ville dokumentere noe som helst. Bare løse påstander, mens jeg skriver at jeg ikke opplever dette og derfor ikke tror på det. Jeg har ikke sagt at det ikke eksisterer engang.

 

Selvsagt vil tusenvis av mennesker mene at dette eksisterer. Det betyr ikke at det er sant. Det er også tusenvis av mennesker som feilaktig anklager motstanderen for å parkere bussen når vedkommende spiller balanced. Kunnskap og forståelse er i stor grad mangelvare.

 

Hvis jeg har skrevet at jeg vil ha scripting, momentum osv i FIFA, tar jeg gjerne et sitat på det.

 

Jeg er kanskje den eneste i denne tråden, som er en relativt død tråd, men utvid horisonten litt og les på VG-forumet, EA-forumet, Reddit, Twitter, Facebook...

Endret av oscrue10
Lenke til kommentar

Kan finne finne uendelig mange videoer som viser momentum, men ingen beviser. for alle kan jo avfeies som tilfeldigheter, at man skøyt dårlig, la en dårlig pasning etc etc. 

 

Jeg for min del merker helt sjukt godt når det slår ut i 18. akkurat som om noen flipper en switch. synes det er veldig pussig at du ikke legger merke til det, men du kan jo være sjukt heldig med matchinga :p  

Lenke til kommentar

Momentum i Fifa er det ingen tvil om at det er. På Fifa 2006 introduserte jo EA en egen momentum-bar ved siden av resultatet, til og med. Disse barene ville bevege seg opp eller ned, avhengig av hvor mye eller hvor lite momentum ditt lag hadde (se bilde)

.fifa06-momentumbar-e1453708308969.jpg?w=

 

Etterhvert så er selvsagt dette fjernet, og EA nekter vel for momentum, men dette er helt klart i spillet for at flere skal kunne "mestre".
Skriver man noe om dette på EA sine forum, blir posten slettet omtrent samme minuttet og det er også en grunn til Fifa ikke er en særlig competetive sport. Det kan aldri bli det med fordeler til en av motstanderne. 

Hovedproblemet med hvordan selve spillet, bevegelser, pasninger og lignende er bygd opp i dag ligger i at det er ekstremt mange som er omtrent like gode. De dårligste vil tape ekstremt mye og de aller beste vil vinne ekstremt mye, men de som ligger i kategorien under middels-middels-over middels gode tape og vinner mye mer tilfeldig nå enn tidligere. 

Skill dribling, skill moves og den slags er ekstremt ineffektivt. Man må være ekstremt bra, jeg vil nesten påstå verdensklasse, for å kunne bruke dette til en fordel på Fifa 18. Nå er det pasninger som er OP. Tidligere var spillet mer balansert - man kunne velge sin stil til en mye større grad. Og jeg må innrømme at det er mye mer underholdende å kunne spille (og se på for den del) Fifa med finter, finesser og uforutsette bevegelser. Nå er spillerne så tunge, vendingene så trege og akslerasjonen har såpass lite å si, at disse tingene er ineffektive. 

Er man uenig, så kan man se gameplayes mellom de beste spillerne i verden. Der er det kun pasninger. Så her for et par uker siden en kamp mellom to av de beste i verden, der var det en finte i løpet av kampen, og det var en skuddfinte. Helt sykt å se på. Kun pasninger.   

Endret av Langballen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kun pasninger, enkle vendinger og skudd er sikkert effektivt, men skill moves fungerer selvsagt bra for mange, mot en stor andel av de som spiller FIFA. Vi kan ikke bare forholde oss til en liten gruppe med elitespillere.

 

Ja, EA sletter, men det beviser ingenting. Det kan like gjerne være slik at de sletter fordi det ikke er sant og de frykter for at usanne "sannheter" skal spre seg. Blir også feil å sammenligne FIFA 18 med et såpass gammelt spill. Kanskje det finnes momentum, men det er høyst usikkert.

Lenke til kommentar

Skjønner ikke helt hvor du vil, men ønsker som sagt et mye mer balansert spill, der man til mye større grad kan velge spillestil selv uten å bli mer eller mindre straffet. Dette er smak og behag, selvsagt. Nye spillere og spillere som aldri har mestret finesser, raske vendinger og forsvarsspill, men derimot alltid har spilt enkelt synes nok de siste par spillene er utmerket.

 

Hvordan blir det feil å sammenligne et Fifa spill med et annet? Dette beviser jo at det har vært momentum i spillet tidligere, noe som er et høyst relevant poeng. Spesielt når det er snakk om samme spillserie. Hvorfor sletter de postene og ikke beviser på en eller annen måte at det ikke finnes noe som helst momentum og lignende da? Det er jo enda mer interessant. Skal ikke folk få diskutere dette? Ekstremt suspect oppførsler tenker nå jeg, uten å selvsagt konkludere med noe 100%. 

 

Du skal få lov å ha din mening, men om du ønsker å få et mer åpent syn rundt dette, så anbefaler jeg deg å ikke nekte for alt som ikke har konkrete beviser. 

Lenke til kommentar

Det er mange mulige spillestiler, og jeg har en spillestil som skiller seg fra mange andres.

 

Feil å sammenligne to spill på denne måten fordi det er høyst usikkert om en spillutgiver vil beholde en mekanisme i så mange år. Det er mye FIFA-innhold som har kommet og gått. Egentlig kunne du ikke konkludert med at slikt finnes på FIFA 18 fordi det fantes på FIFA 17 (eksempel, jeg tror ikke at det eksisterte på FIFA 17) heller.

 

Har egentlig EA benektet at dette eksisterer? Jeg har aldri lest det noe sted. Vet ikke om de kan tillate seg å lyve om dette heller, rent juridisk. Virker vanskelig å bevise at dette ikke eksisterer. Vil ikke si at dette er suspekt av EA.

Endret av oscrue10
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Det å spille GK i pro clubs virker veldig automatisert, og egentlig litt useriøst. Startet som 87 rated bare fordi jeg hadde spilt 200+ kamper (altså ingen kamper som GK) og sørget for å boost'e alt GK-relatert. Det å ha spilt andre posisjoner bør ha tilnærmet null betydning for overall rating som GK.

 

Ingame handler det meste om å bruke L1 for posisjonering. Skikkelig autopilot. Bare slipper L1 for å dive'e med høyrespaken, men spilleren vil jo gjøre det uten at man gjør det manuelt også. Trenger selvsagt ikke å bruke L1 når ballen er langt unna.

 

Når ballen kommer mot deg, sprettende eller trillende, kan du bare holde L1 og være helt sikker på å ikke bomme. L1 er også veldig effektivt på cornere. Går bare litt ut for å både rekke å gå lengre ut i tide og å rekke å komme deg tilbake på streken. Så er det bare holde L1. Vil da automatisk gå etter ballen, men ikke helt hodeløst og direkte feilplassert. L1 vil også bokse eller fange ballen for deg.

 

Likevel er det litt moro å spille GK. Jeg synes bare at L1 ikke bør være en greie i pro clubs i det hele tatt, verken for GK eller andre posisjoner. Alt som er automatisert bør fjernes, som automatiske taklinger og automatiske klareringer.

 

Blir muligens pro clubs på tre-fire brukere (GK, CB, CAM), for CAM kan man i hvert fall ikke kombinere med andre posisjoner. Statsskjermbildet med mål, assists, match rating osv ville blitt ødelagt. I tillegg må jeg prøve å få spilt nok fut-kamper...

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Tok frem FIFA igjen pga VM utvidelse, utrolig irriterende spill? Skremmende når dette er det beste man har på markedet. Spilt ti kamper og iallefall 8 av dem er på park the bus, cpu gjør all jobb mens spilleren bare venter på en feil. Deretter virker det ut som folk er ekstremt begrenset og spiller pass and run og et touch pasninger hele tiden. FIFA tvinger virkelig spilleren til og spille på den ene måten, dribling og ting som faktisk krever ferdigheter er nå så vanskelig med all automatikk i forsvaret i år. Nei dette gir meg svært lite,

Endret av Johannes Entenmann
Lenke til kommentar

Synes VM-pakka er fet. Vi spilte tre stykker på lag med Danmark med verdensklasse som vanskelighetsgrad. Gruppespillet klarte vi greit, med seire mot Australia, Peru og en knepen 1-0 mot Frankrike.

Selv om Frankrike hadde masse sjanser, fikk vi en kontring vi scoret på og hele kampbildet føltes utrolig realistisk.
Men i åttendedelsfinalen møtte vi Island, hadde faktisk ikke nubbsjans og tapte 5-0! Rett ut på ræva der, altså. 

 

Skrur de opp nivået enda et par hakk i utslagsrundene mon tro? Føltes helt umulig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...