Gå til innhold

Israels okkupasjon runder 50 år - bør Israel trekke seg tilbake fra de okkuperte områdene?


  

218 stemmer

  1. 1. Bør Israel trekke seg ut av de okkuperte områdene?

    • Ja
      117
    • Nei
      88
    • Ingen formening
      13
  2. 2. Bør Palestina anerkjennes som suveren stat med fult medlemsskap i FN?

    • Ja
      118
    • Nei
      78
    • Ingen formening
      22
  3. 3. Bør hele den arabiske verden anerkjenne Israel?

    • Ja
      162
    • Nei
      29
    • Ingen formening
      27


Anbefalte innlegg

Red Frostraven skrev (5 minutter siden):

Nei -- først så okkuperte jødene Israel. Så okkuperte de området rundt.

Israel ble i realiteten opprettet av FN etter en demokratisk prosess og avstemning der og er anerkjent av omtrent alle land i verden. Så det der er bare tøv.

Endret av Ka9nen
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, og det samme kunne skjedd med Norge.
Tyskland kunne teoretisk sett bare flyttet et par millioner tyskere hit, fordrevet befolkningen på sør og østlandet, og fått denne annekteringen anerkjent av FN -- i bytte mot at Hitler bare holdt fred i resten av Europa.

...og drit nå i at det ikke har skjedd.
Det er ikke poenget.
Poenget er hva du ville ment om dette skjedde -- for det er hva palestinerene opplevde med landet de hadde bodd på i over 2500 år.

...

Og nå kjemper de for å få tilbake Geilo og Haugesund fra Tyskerene -- fordi FN garanterer for at Tyskland får beholde Sørlandet og Østlandet.
Men vi ville selvsagt bare akseptert nederlaget, alle mann, og bare holdt fred for å få tilbake Geilo og Haugesund.

(Og så, når vi holder fred -- så bygger de ut flere bosetninger...)

---

Det er bare en rettferdig løsning, og det er at alle palestinerene som ble drevet ut får flytte tilbake -- og får hjemmene de hadde før de ble drevet på flukt erstattet.

At det blir sosial uro får så være -- det ble det da jødene innvandret til palestina mot palestinerene sin vilje også.
Landet tåler to tilfeller av masseinnvandring av fordrevne folk i løpet av 100 år.
 

Endret av Red Frostraven
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (40 minutter siden):

Det er bare en rettferdig løsning, og det er at alle palestinerene som ble drevet ut får flytte tilbake -- og får hjemmene de hadde før de ble drevet på flukt erstattet.

Da må jo alle jødene som er jaget ut av arabiske land få flytte tilbake og få hjemmene de hadde før de ble drevet på flukt også. Samt kypriotene må få tilbake Nord-Kypros fra Tyrkia. Men vet du hva verdenssamfunnet sier? "Det har gått for lang tid", kypriotiske flyktninger kan bare glemme det. 

Det var trist at palestinerne flyktet, men det skjedde etter en krig som araberne selv startet. Og når det er krig, da flykter folk. Det må bli en løsning på situasjonen, men den er selvsagt ikke at millioner av etterkommere skal flytte inn i Israel og få bolig av staten. Araberne tar vare på de palestinske flyktningene mens Israel tar vare på de jødiske flyktningene som har blitt jaget ut av arabiske land og som også utgjør flere enn de jødiske flyktningene. Det virker som den enkleste og beste løsningen for alle parter.

Endret av Ka9nen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (42 minutter siden):

Tyskland kunne teoretisk sett bare flyttet et par millioner tyskere hit, fordrevet befolkningen på sør og østlandet, og fått denne annekteringen anerkjent av FN -- i bytte mot at Hitler bare holdt fred i resten av Europa.

FN ble opprettet 24. Oktober 1945. Så hvordan kunne de "anerkjent" det når de ikke eksisterte?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (4 timer siden):

Da bodde det circa 5000 jøder der før denne utdrivelsen -- og så 2000 etter, i følge folketellingene muslimene foretok.
Hovedutdrivelsen av jødene skjedde under Romerene, mange hundre år tidligere.


En del av utdrivelsene skjedde under romerne, men Romerriket falt i 476 e.kr. når Romulus ble avsatt.
Mye av det skjedde under Bysantinerne, som var restene av det opprinnelige Romerriket, som nektet jødene å praktisere sin religion.

Araberne tok området i 629, det er anslått at så mye som en fjerdedel av befolkningen på den tiden var jøder.
Noen år senere, i 637, falt også Jerusalem til kalifatet.

Noen år senere kom mamelukkene å tok over, og i 1516 tapte mamelukkene mot osmanene, og området ble del av det Osmanske riket.
Når osmanene tok over, hadde altså området vært under arabisk, og i all hovedsak muslimsk kontroll i nesten 900 år, siden Romerriket forsvant.

Når osmanene tok over, ble det ekstra skatter på alle ikke-muslimer, og stort press om å konvertere til Islam, på den tiden forsvant også mange av jødene.

17 år senere, i 1533, fant den folketellingen du henviser til sted, da var det kun 5000 jøder igjen, året etter kun 2000, som sier litt om hvor raskt jødene forsvant etter at osmanene kom.
 

Red Frostraven skrev (4 timer siden):

Muslimene i det osmanske riket lot jødene flytte tilbake, i en viss grad. Noe jeg henviste til.
Den innvandringen jeg snakket om var i perioden var FØR det osmanske rikets fall, mellom 1800 og 1890 -- da russiske jøder og noen europeiske flyttet "tilbake" til midtøsten.
Flyttet tilbake til et sted verken de selv, deres fedre, besteforeldre, oldeforeldre, tippoldeforeldre, tipp-tipp-oldeforeldre, tipp-tipp-tipp-tipp oldeforeldre(...) eller tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-oldeforeldre hadde satt sine føtter i løpet av sine liv.


Det var også kun på slutten av attenhundretallet, og begynnelsen av nittenhundretallet, at en del av jødene flyttet tilbake til det osmanske riket, og etter at det Osmanske Riket falt, eksploderte tilveksten av jøder, naturligvis.
 

Red Frostraven skrev (4 timer siden):

Er det blod, genetikk, eller bare religiøs overbevisning som gir denne retten til å flytte 'hjem' til et sted etter X antall hundre år..?
Og gjelder en slik hjemfallsrett alle folkeslag -- at de kan flytte 'hjem igjen' etter X antall hundre år om de ikke trives der de har bodd de siste X hundre år..?

Og hvor mange hundre år er X..? Og er det minst X hundre år, eller max X hundre år..?


Tja, hvor mange år er X? Godt spørsmål.

Dersom X er 1300 - 7000 år, så vinner jødene hver gang, det fantes ikke en araber i det jødiske kongeriket Israel.
Dersom X er 100 - 1300 år, så vinner araberne, da de fleste av de kom til området i den tidsperioden.
Dersom X er 0 - 100'ish år, så vinner jødene, ettersom de fleste av de kom tilbake til området på den tiden.

Nå i dag har de fleste jøder bodd i området i tre-fire generasjoner, mener du at deres "hjemfallsrett" da ikke er gyldig, fordi de ikke var ønsket der for hundre år siden, mens araberne, som kom å erobret området med krig gang på gang, har en bedre rett, ettersom det er lengre siden de kom å kastet ut jødene osv?
 

Red Frostraven skrev (4 timer siden):

...islam er ikke et folkeslag.
Palestinerene er etterkommere av menneskene som bodd i området, som i stor grad konverterte til kristendom da det ble populært, og så til Islam, og har bodd i området før kristendommen ble oppfunnet -- og kanskje til og med før jødedommen ble oppfunnet.
Genetikk er rart sånn.
Den bryr seg ikke om hvilken religion som er populær.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11543891/
...men de har altså ingen rett til å bo på landet de har dyrket i kanskje 3000 år, fordi... hvorfor..?


Dagens palestinere er arabere, som har kommet fra nabolandene etter at jødene opprettet sin stat, noen annen plausibel forklaring på en befolkningsvekst som er så stor at hver kvinner må føde 30 barn, finnes ikke.

At mange av disse araberne etter generasjoner i i naboland som Syria, Jordan, Egypt osv. også har genetiske spor som stammer tilbake til både jøder og beduiner, er ikke overraskende, det betyr ikke at de har noen genetisk rett til det landet som er Israel i dag.
 

Red Frostraven skrev (4 timer siden):

Jeg mener.
Dere finner opp så rare regler, de er litt vanskelige å sette seg inn i.
Hvorfor har ikke et folk som har bodd på et landområde og dyrket og jobbet og laget infrastruktur på landet noen rett på det etter flere tusen år med uavbrutt tilhørighet til landet..?

Hva er reglene..?
Må de kalle seg et eller annet navn..? Få noen av barna sine til å tegne et flagg og så flagge dette flagget..? Kalle seg selv et eller annet klubbnavn de har funnet på selv, og må det være et uironisk kallenavn -- eller holder det at deres etterkommere ikke forstår ironien..?


Hva om vi gjør reglene litt enklere, å følger de reglene som har gjeldt i årtusener.

De som erobrer eller på annet vis tar over et land, styrer det landet.
De som ikke liker det, får gå til krig. Dersom de taper og mister deler av sitt land, så er det landet nå del av den staten som vant.

Slik fungerte det når Norge mistet Bohuslän og Trondheim, når Tyskland mistet en del av landet til russerne, og i nesten alle andre kriger i historien, også når jødene tapte Israel for tusenvis av år siden, når osmanene tapte hele sitt rike på 1920-tallet, og når de arabiske landene gikk til krig mot Israel, og tapte sine landområder osv.

Å ja, hadde tyskerne tatt Norge, så ville det fungert på samme måte, eller som da danskene tok Grønland og Island fra Norge for eksempel, det er slik det normalt er.

Det er faktisk deg som finner opp så rare regler.

Hvorfor skal et folk som aldri har eksistert i historien, for det har aldri vært et "Palestina", eller et palestinsk folk, plutselig ha rett på et land som israelerne har tatt over, enten det er ved FN-resolusjon eller ved krig?

Hva mener du gjør deres rett så mye sterkere enn alle andre i verdenshistorien, særlig ettersom "palestinerne" aldri har hatt kontroll over dette landet eller hatt noen nasjon eller eget folkeslag tidligere?

Disse områdene tilhører etter all fornuft Israel nå i dag, de har gjort det i tre-fire generasjoner.

Med mindre man cherry-picker litt, å hevder at "X er kun så å så mange år", for alt annet passer ikke narrativet, og at områder vunnet i krig plutselig ikke er anerkjent fordi ... palestinerne er unike snøflak osv. så er det helt åpenbart at dette er Israelsk jord, vunnet i flere kriger.

Likevel har Israel, som allerede i 1948 delte mandatet med araberne, hvor sistnevnte fikk Trans-Jordan, gått med på å gi de enda mer, i form av Vestbredden og Gaza.

Jeg kan garantere at det ikke slutter der. Palestinerne vil aldri anerkjenne staten Israel, det neste vil være at de vil forene sine to land, å ha hele sørspissen av Israel, men ettersom det stort sett er ørken, så går det nok ikke mange år før de vil ha de nordlige delene og Jerusalem også, for hvorfor skal jødene sitte på den helligste byen i Islam, det vil nok anses å være synd for de fleste palestinere når Hamas har fått styrt med religiøs fanatisme i noen tiår, slik at de kommer aldri til å gi seg før Israel er utslettet.

Det beste for hele verden, var om disse områdene forble israelske, å araberne som bor der ble sendt tilbake til Jordan, Egypt og de andre landene de kom fra, ikke at disse områdene nok en gang faller til religiøse ekstremister som bedriver terror.
  

Red Frostraven skrev (2 timer siden):

Poenget er hva du ville ment om dette skjedde -- for det er hva palestinerene opplevde med landet de hadde bodd på i over 2500 år.


Man må være såpass tåkelagt dersom man tror at araberne som kaller seg palestinere i dag har bodd i dette området i 2500 år, at det egentlig ikke er noe mer poeng å diskutere dette.
Man kan uansett aldri vinne over grove faktafeil og tro på ting som aldri har skjedd.

For 2500 år siden, var det jernalderen, det er nesten tilbake til Kong Davids Israel, som åpenbart var jødenes land. Årene etter kom babylonerne og perserne, men det langt over tusen år til før det kom en araber til Midtøsten, og dagens palestinere er helt åpenbart arabere, ikke verken persere eller assyrere.

Endret av 0laf
  • Liker 1
Lenke til kommentar

...

Nei, palestinerene sine nærmeste slektninger er jødene -- ikke noe arabisk subgruppe.
De har bokstavelig talt samme forfedre som jødene med tettest bånd til området -- bare med en annen innflytelse de siste par tusen år en de øvrige jødiske stammene.
 

Sitat

Nebel proposed that "part, or perhaps the majority" of Muslim Palestinians descend from "local inhabitants, mainly Christians and Jews, who had converted after the Islamic conquest in the seventh century AD".[141]

https://en.wikipedia.org/wiki/Palestinians#Between_the_Jews_and_Palestinians
Mer genetisk forskning:
https://people.img.cas.cz/vaclav-horejsi/documents/ruzne/The_Origin_of_Palestinians_and_Their_Genetic_Relatedness_With_Other_Mediterranean_Populations.pdf

 

Opprettelsen av israel kastet ut 'urfolket' til fordel for hva som må kalles for europeiske jøder -- all den tid de som flyttet i snitt hadde tilbragt fra 1000 til 500 år i europa.

---

Og mens jeg ikke ønsker å avvikle Israel, så kunne jeg ikke vært mer uenig i hvordan reglene fungerer:
Ingen mennesker skal fordrives fra landet de bor på:
Etnisk rensing er galt.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg syns ikke det er så relevant hva som skjedde før 1947, Jødene fikk ett komisk lite land, men ble invadert umiddelbart.
Området var ikke noen nasjon før Israel, og folk ble ikke kasta ut, masse arabere bor i Israel og har bodd der siden før 1947.

Folk bare tusjer bort de 2 invasjonene, og det at selv lederne på 1 side konstant og offentlig sier den andre skal utslettes.
Det er en del som skurrer.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

...folk ble ikke kastet ut..?

Selv Israel sin militære etterretning er ikke så uærlig som de som tror på israelsk propaganda.

Se først på de historiske uttalelsene -- og så gå til "Opening of Archives" -- for å se hvor feil den offisielle jødiske versjonen av historien var.

Det var en villet og bevisst etnisk rensing.
https://en.wikipedia.org/wiki/Causes_of_the_1948_Palestinian_exodus#Israeli_view

...

Og ideen om at 'de fortjente det' har ikke meritter:
Det går ikke an å fordrive majoriteten av et helt folkeslag fra et land de har bodd på og bygget infrastruktur i over 2000 år, fordi arabere -- palestinerene er nærmere jødene genetisk med innflytelse fra arabere i senere tid, ikke i opphav -- og noen blant palestinerene gjør opprør mot en okkupasjon og etnisk rensing.

---

Videre så mener jeg at FN sin rolle i verden burde være å STOPPE okkupasjoner og annektering av land.
Bare gjøre det totalt utenkelig at noen som tar andres land får beholde det -- slik at vi kan få en slutt på krig mellom nasjoner basert på landegrenser.
Det er helt idiotisk, moralsk forkastelig, og en hån mot den progressive og gode delen av menneskeheten at det finnes nasjoner med konkrete planer om å invadere andre land for å annektere dem, den dag i dag.
Om noen vil ha andres land -- så kan de faktisk inngå en allianse/pakt/forening og gjøre dette så attraktiv at den andre parten godtar fordi det er i deres felles interesse å forene nasjonene.

MEN mennesker på flukt bør få returnere til hjemlandet sitt.
Og for palestinerene som ble fordrevet fra Israel var tidspunktet for dette for 20 år siden -- og det er den største uretten i denne saken, at mennesker fordrevet fra sine hjem aldri fikk komme hjem.
Og som forutsett i på tidlig 2000-tall, så blir denne uretten gjennomført og opprettholdt av politikere som lever i dag forsvart som foreldet i dag.

Og planen for okkupasjonen av palestinsk land er den samme:
De lyger om at den fortsatte okkupasjonen skyldes krigen eller strategiske posisjoner.
Da ville de ikke bygget eller tillatt nybygg der.

Man skal være spesielt lite begavet eller uinformert for å tro på den unnskyldningen i dag.

Intensjonen er å holde på landet, bygge på det når det er fredstid og trygt å bygge, og så -- når det har gått for lang tid, så vil den delen av verden som ikke er frastjålet landet bare akseptere at det er israelsk.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (4 timer siden):

Det var en villet og bevisst etnisk rensing.

Det var krig og grusomheter ble begått av begge sider. Araberne også når de fikk mulighet. Så ikke tro at araberne hadde noen moral high ground. Det var araberne som startet krigen og Nakba var et resultat av den krigen.

Det kan også diskuteres hvor mange som flyktet pga det ene eller det andre, det vi vet er at når det er krig da flykter folk.

Endret av Ka9nen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (4 timer siden):

Nei, palestinerene sine nærmeste slektninger er jødene -- ikke noe arabisk subgruppe.
De har bokstavelig talt samme forfedre som jødene med tettest bånd til området -- bare med en annen innflytelse de siste par tusen år en de øvrige jødiske stammene.


Vent nå litt, så nå er jødene, som du tidligere hevdet var europeiske og russiske, plutselig genetisk nært knyttet til palestinere?

Nå er det jo ikke det det står i det hele tatt, det står i lenken din til Wikipedia at jødene er mer genetisk nære palestinere, enn de er til araberne i nabolandene, noe som ikke er uventet etter å ha bodd i samme landområde i generasjoner.

For palestinerne så er likevel deres hovedgenetiske subtype J1, som altså er den genetiske subtypen fra den arabiske halvøy, med andre ord arabere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (4 timer siden):

MEN mennesker på flukt bør få returnere til hjemlandet sitt.
Og for palestinerene som ble fordrevet fra Israel var tidspunktet for dette for 20 år siden -- og det er den største uretten i denne saken, at mennesker fordrevet fra sine hjem aldri fikk komme hjem.
Og som forutsett i på tidlig 2000-tall, så blir denne uretten gjennomført og opprettholdt av politikere som lever i dag forsvart som foreldet i dag.


Hva var årsaken til at så mange palestinere ble fordrevet fra sine hjem i Israel for 20 år siden, i 2001, å har du noen lenke til dette?

Jeg minnes noen hundre tusen "palestinere" som flyktet fra Kuwait på den tiden, fordi landet ble invadert av Irak, men kan ikke i farten huske at det var noen større hendelser i Israel som gjorde at så mange måtte flykte derfra?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

De var fremdeles de samme, dårlig formulert, klokken 3 på natten.
Sammen med dem som ble frarøvet sine hjem -- så dør også enhver mulighet for rettferdig kompensasjon.
De mistet ikke bare sine hjem, men infrastrukturen de og deres forfedre hadde bygget, landet de hadde arbeidet med -- sitrusplantasjer, og åkre.
Tiden for kompensasjon var for 20 år siden, og nå begynner det å bli for sent.
Uretten kan i praksis ikke lengre rettes opp -- da ingen kan flytte hjem og fremdeles ha glede av å bo i sitt hjemland -- men mange av menneskene som er ansvarlige for uretten er fremdeles i live, og fremdeles ansvarlige.

Og nå begynner minnet om de okkuperte områdene å dø ut, akkurat som minnet om landsbyene som palestinerene ble drevet bort fra.

Og jeg tror du misforstod kilden litt.

Se på side 895 og 896:
Palestinerene er mest lik jødene som flyttet til Europa, askenaser-jødene -- og jødene som flyttet til midtøsten fra Sør-Europa -- ikke noen arabiske populasjoner.

...
og jødene er også fra den arabiske halvøy.
De som omtrent slik utfør de flyttet til Europa og Russland og pådro seg vestlige trekk

Kunstig intelligens:

wp0ef1ozejk51.jpg

Rekreasjon fra en 'forensic expert':
e9a4c281f30f55c6e05664d8d97fea30.jpg

Endret av Red Frostraven
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (3 minutter siden):

De var fremdeles de samme, dårlig formulert, klokken 3 på natten.
Sammen med dem som ble frarøvet sine hjem -- så dør også enhver mulighet for rettferdig kompensasjon.
De mistet ikke bare sine hjem, men infrastrukturen de og deres forfedre hadde bygget, landet de hadde arbeidet med -- sitrusplantasjer, og åkre.
Tiden for kompensasjon var for 20 år siden, og nå begynner det å bli for sent.

Og dette skulle ikke gjelde for de nær 1 million jøder som har blitt jaget ut av arabiske land? Fordi?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (7 timer siden):

Og jeg tror du misforstod kilden litt.

Se på side 895 og 896:
Palestinerene er mest lik jødene som flyttet til Europa, askenaser-jødene -- og jødene som flyttet til midtøsten fra Sør-Europa -- ikke noen arabiske populasjoner.


Jeg misforsto ikke kilden, jeg var så hyggelig at jeg overså den, å forholdt meg til Wikipedia i stedet.

Det utdraget du lenket til, er fra en rapport av blant annet Antonio Arnaiz-Villena.
Denne rapporten ble sterkt kritisert, den ble trukket tilbake, og den ble til og med slettet fra arkiver, noe som omtrent aldri skjer.

Årsaken var at rapporten er omtrent 100% feil, samt at den kommer med helt fullstendig meningsløse påstander, slik som at Israel gikk til krig mot alle muslimer i området i 1948, at alle palestinere i flere land lever i konsentrasjonsleire osv.

Det er ingenting, ikke ett ord, i det du lenket til, som kan tas seriøst. Her er hva Wikipedia skriver om rapporter.
 

Sitat

Arnaiz-Villena's research was internationally reported following the publication of a paper on the genetic history of Jews and Palestinians, which he co-authored in the journal Human Immunology in 2001.

This became controversial because of its assertions about the origins of the Palestine-Israeli conflict.
Following strong criticism, it was withdrawn from the journal and deleted from the scientific archive.
Also, academics who had already received a copy of the journal were urged to "physically remove" the article pages in a move that had no precedent in research publishing.

The comments about Arab-Israeli conflicts were described as "extreme political writing", which included claims that Palestinians in Syria and Lebanon lived in "concentration camps". Arnaiz-Villena was removed from the journal's editorial board.

That's one way to tank a career !
 

Red Frostraven skrev (7 timer siden):

...og jødene er også fra den arabiske halvøy.

Nei, det er de åpenbart ikke.

Den etniske gruppen "jøder" har i dag mange røtter, noen av de har sikkert også en eller annen forfader som var araber, men opprinnelig levde jødene helt åpenbart i Egypt, Israel og landene rundt, som altså er Midtøsten.

Dette var mange mange tusen år før det fantes arabere i Midtøsten, i og med at de kom fra den arabiske halvøy langt senere.

Kanaanitter, persere, jøder, beduiner og andre folkegrupper, levde i Midtøsten i trolig titusenvis av år før araberne kom rundt 800 e.kr.

Endret av 0laf
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (18 timer siden):

...handler denne tråden om dem..?

Nei.

Så man må sørge for rettferdighet bare for de palestinske flyktningene men ikke de jødiske flyktningene? Også lurer man på hvorfor konflikten vedvarer...

Nå er det vel uansett ikke så mange originale palestinske flyktninger igjen. Og kypriotene har jo fått beskjed om at det er "for lenge siden" at uretten skjedde av verdenssamfunnet. Så da blir det vel samme for de palestinske og de jødiske skulle man tro.

Endret av Ka9nen
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (18 timer siden):

Jeg er likevel ganske sikker på at jeg ved minst tre anledninger så langt i tråden har sagt at jødene som ble drevet bort av arabere må få flytte hjem -- eller få asyl i vesten.

Da bør jo flyktningene + etterkommere etter krigen araberne selv startet også få asyl i vesten. Og ikke bli prakket på Israel hele tiden. Eller ikke det? Burde de kanskje heller fått asyl i... arabiske land? Hvorfor er det vesten sitt ansvar kan man jo spørre seg om. Vesten deltok ikke i krigene som araberne startet eller i å jage jøder ut av sine hjem i mange arabiske land...

Endret av Ka9nen
Lenke til kommentar
0laf skrev (På 11.2.2021 den 5.35):



Dersom X er 1300 - 7000 år, så vinner jødene hver gang, det fantes ikke en araber i det jødiske kongeriket Israel.
Dersom X er 100 - 1300 år, så vinner araberne, da de fleste av de kom til området i den tidsperioden.
Dersom X er 0 - 100'ish år, så vinner jødene, ettersom de fleste av de kom tilbake til området på den tiden.
 

Jeg vet at du er mer glad i å finne på enn å gjøre research, og da blir jo resultatet som sedvanlig verdiløst også. Romerne massakrerte Jerusalem i år 70. 2020-70=1950. Før dette hadde jødene hatt Jerusalem i omtrent 1200 år, med en pause på 50 år midt på da jødene var i eksil i Babylon.

Fasiten blir slik:

  • x =< 3150 - andre
  • x =1950 - 3150 - jøder
  • x = 72 - 1950 - romere, arabere
  • x >= 72  - jøder (fra 1948)


Jeg vil understreke at det er en viss forskjell på 5700 år (ditt skjema) og 1150 år (realiteten, medregnet babylonsk eksil i 50 år).

Dagens palestinere er naturligvis etterkommere av datidens jøder, så påstanden om at de "ikke fantes" er selvsagt også feil. Rart hvordan det går an å skrive så mye feil i grunn. Man undres.
 

Endret av Aiven
Lenke til kommentar
Aiven skrev (8 timer siden):

Jeg vet at du er mer glad i å finne på enn å gjøre research, og da blir jo resultatet som sedvanlig verdiløst også. Romerne massakrerte Jerusalem i år 70.


Nå eksisterer ikke Romerriket lengre, ei heller babylonere, slik at i spørsmålet om hvem som har bodd på landet de siste årtusener, så er mine tall helt korrekt.
 

Aiven skrev (8 timer siden):

Dagens palestinere er naturligvis etterkommere av datidens jøder, så påstanden om at de "ikke fantes" er selvsagt også feil. Rart hvordan det går an å skrive så mye feil i grunn. Man undres.


Det er allment akseptert at araberne kom fra den arabiske halvøy rundt 800 e.kr. og inn i Midtøsten, før dette fantes det ikke arabere i Midtøsten, slik at arabere kan umulig ha bodd i Israel før den tid.

Dagens palestinere er samtidig overveldende arabiske, genetisk.
Du kan sikkert finne studier hvor man har funnet spor av DNA fra jøder, fra opprinnelige filistere (palestinere) som døde ut tusen år før araberne kom eller fra Egypts faraoer, dette kommer av 1200 år hvor flere folkeslag har bodd i nærheten av hverandre, hvor det åpenbart blir litt samrøre.

Dersom du er etnisk norsk, så vil for eksempel en DNA-undersøkelse trolig vise at du har spor av DNA som stammer fra spanskættede, ettersom de nordmennene som bor i Norge i dag i stor grad stammer fra befolkninger som oppholdt seg i Nord-Spania og deler av Frankrike under siste istid, slik at vi har genetiske likheter med de befolkningene som også ble værende i disse landene, men det betyr ikke nødvendigvis at du er spanjol, eller stammer fra spanjolene, selv om en liten del av din DNA kanskje stammer derfra.

Endret av 0laf
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...