Gå til innhold

Israels okkupasjon runder 50 år - bør Israel trekke seg tilbake fra de okkuperte områdene?


  

218 stemmer

  1. 1. Bør Israel trekke seg ut av de okkuperte områdene?

    • Ja
      117
    • Nei
      88
    • Ingen formening
      13
  2. 2. Bør Palestina anerkjennes som suveren stat med fult medlemsskap i FN?

    • Ja
      118
    • Nei
      78
    • Ingen formening
      22
  3. 3. Bør hele den arabiske verden anerkjenne Israel?

    • Ja
      162
    • Nei
      29
    • Ingen formening
      27


Anbefalte innlegg

0laf skrev (På 27.12.2019 den 17.59):

Det er jo bare å slutte å sende raketter, å stemme på noen andre enn terroristene i Hamas, så slipper de den frykten.

Forøvrig gir Israel beskjed til innbyggerne når flyangrep kommer, ved å slippe flyveblader, slippe ting på takene til husene som er merket for bombing, og ved å ringe de, så de trenger neppe frykte uventede flyangrep.
De burde heller frykte at deres ledere bruker befolkningen som skjold.

Hvit fosfor er vanlig under krigføring, og er ingenting nytt, de fleste nasjoner bruker dette for å røyklegge.

Israel har fått kritikk for å ha brukt for mye hvit fosfor, også mot befolkede områder, under den forrige Gaza-krigen, for ti år siden, når de brukte hvit fosfor i artilleri.

Alternativet var trolig å skyte ammunisjon i stedet for røyk, som ville vært mye verre, men så vidt jeg vet har Israel nå byttet ut all hvit fosfor med et egetdesignet system som bruker gass i stedet, som skal være tryggere, som de har brukt store summer på å utvikle.

Det er ingen andre land i verden, som går så langt for å beskytte sivilbefolkningen, som det Israel gjør.
Hvilket annet land har noen gang under en krig sendt ut flyveblader og ringt til husene de skal angripe, for å passe på at ingen er hjemme? Ringer palestinerne for å gi beskjed hver gang de fyrer av en rakett ?

 

Geriljakrig er en dyd, om ens land blir angrepet. Du ville vel brettet ned buksa og bendt deg over om et annet land invaderte oss, men skjønner ikke hvorfor du klager over at ikke alle er like feige.

Endret av Aiven
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Aiven skrev (På 28.12.2019 den 21.25):

 

Geriljakrig er en dyd, om ens land blir angrepet. Du ville vel brettet ned buksa og bendt deg over om et annet land invaderte oss, men skjønner ikke hvorfor du klager over at ikke alle er like feige.

Tingen er at Hamas først og fremst er en tragedie for palestinerne selv.

- De driver med systematisk tortur av palestinere

- De skyter med skarp ammo mot faktisk fredelige demonstrasjoner på Gaza (Der slagordet "til og med jødene er bedre enn dere" runget)

- De bruker opp bistandsmidler på seg selv. Og det som er igjen kaster de vekk på meningsløs krigføring mot overmakten. Der man altså forsøker å sende raketter mot byer.

- De får ikke til diplomati eller politiske løsninger i noen retning. Ikke med Egypt, ikke med palestinsk selvstyre på vestbredden, ikke med Israel. De har altså et samarbeid med Iran... et regime som henger homofile fra kraner ! Dette er altså deres allierte ! Det forteller vel igrunn alt ! 

Jeg synes ikke geriljakrig er det rette ordet å bruke om det de gjør. Jeg undrer virkelig på hva Kina, USA, Russland eller Europa ville gjort dersom en organisasjon som Hamas hadde vært i umiddelbar nærhet og sendt raketter mot byene deres. Ville Hamas sitt tilholdssted i tilsvarende situasjon vært et eneste stort krater ?

Endret av Ka9nen
Lenke til kommentar
0laf skrev (På 28.12.2019 den 22.12):


Det heter terrorisme når man ikke har noe eget land, men bare angriper andre på grunn av religion.

 

Palestinerne har et eget land som heter Palestina. Men i Palestinamandatet skulle Det britiske mandatområdet Palestina deles opp i to stater, en palestinsk og en jødisk. Nå ble det aldri noe av den palestinske staten slik det var planlagt av FN, men er man født og oppvokst i Palestina kan man kalle seg palestiner/palestinsk så mye man selv vil!

 

Hva synes du om Milorg under Andre verdenskrig? Var de terrorister?

Lenke til kommentar
After Dark skrev (21 minutter siden):

Palestinerne har et eget land som heter Palestina. Men i Palestinamandatet skulle Det britiske mandatområdet Palestina deles opp i to stater, en palestinsk og en jødisk.


Jordan heter den muslimske staten i Palestina-mandatet, men der vil heller ikke disse "palestinerne" bo

1*ke5ucs235l0vhcdh3MrI8g.jpeg

  • Liker 2
Lenke til kommentar
0laf skrev (5 timer siden):


Jordan heter den muslimske staten i Palestina-mandatet, men der vil heller ikke disse "palestinerne" bo

 

 

Det eneste det kartet viser er at Jordan het Transjordan, noe jeg vet. På sensommeren ble det diskutert side opp og side ned. Jeg viste til haugevis av artikler og kart. Det som i dag er Israel og Palestina under okkupasjon var Det britiske mandatområdet Palestina som etter FNs plan skulle deles opp i en jødisk og en palestinsk stat. Jordan er et annet, suverent land.

Lenke til kommentar

Grunnen til at jeg egentlig logget meg på her nå: Ja, jeg vet om andre land som har gitt varsel før de angriper. Etter Nazi-Tysklands nederlag i Sovjetunionen slapp sovjeterne ned løpesedler om forestående invasjon over Nazi-Tyskland. Jeg husker ikke navnet eller graden på han som ledet dette, men det var i alle fall før Sovjetunionen rykket inn i Nazi-Tyskland og utførte såkalte Stalins hevn.

Lenke til kommentar
After Dark skrev (58 minutter siden):

Det eneste det kartet viser er at Jordan het Transjordan, noe jeg vet ... Jordan er et annet, suverent land.

Da vet du ikke nok, Trans-Jordan, dagens Jordan, var del av det britiske mandatet, etter at England, Frankrike og Russland delte området etter første verdenskrig, når Osmanene tapte krigen.

Før dette hadde hele området tilhørt det Osmanske riket i århundrer, det fantes ikke noe Palestina, Jordan, Israel osv. før dette.

Det britiske området inkluderte det som i dag er stort sett Jordan og Irak, som den arabiske staten som skulle opprettes, under britisk beskyttelse.

Palestina skulle være et beskyttet område under felles administrasjon, senere under FNs administrasjon, men ble vedtatt å gi til jødene etter andre verdenskrig.

Map-Sykes-Picot-Agreement.jpg


Se på kartet, alt som er rosa skulle være den arabiske muslimske staten, i henhold til delingen av det britiske mandatet i Palestina, jødene fikk senere det lille røde området, som nå er enda mindre ettersom "palestinere", som ikke er annet enn arabere fra nabolandene, har lagt hevd på Gaza og Vestbredden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
After Dark skrev (44 minutter siden):

Israelske barn skriver hilsner på rakettbomber før de slippes over Gazastripen...

 

192642682_2fea4cce66_o.jpg.ecb39b42fb7eae4b67a4cc06ed5788f1.jpg

Det er jo bare å fortsette å spre løgnene dine.

Bildet er fra før 2006, bombene skulle brukes mot Hezbollah i Libanon, og det er en historie bak du tydeligvis ikke har tatt deg tid til å lese, i stedet for å lese all propagandaen du leser på terrorist-sider på nettet.

 

https://www.theguardian.com/news/blog/2006/jul/20/missilespostin

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Når det gjelder staten Palestina og Staten Israel baserer jeg meg på det siste FN erklærte: Delingsplanen fra 1948! Og den planen var klart og tydelig at Det britiske mandatområdet Palestina skulle deles opp i en palestinsk og en jødisk stat. Jordan var alt en suveren stat.

 

Og som jeg har nevnt tidligere har bla. Israels tidligere statsminister Ariel Sharon innrømmet at det Israel bedriver er okkupasjon og det at jødene godtok FNs delingsplan betyr at de gav grønt lys for en palestinsk stat.

 

Det var komplett idiotisk av den arabiske parten å avslå FNs delingsplan og angripe Israel, men fortiden går det ikke an å gjøre noe med.Skal det bli en fredsløsning må man jobbe utifra slik situasjonen er nå.

Lenke til kommentar

Denne artikkelen er fra 1. Mai 2017:

 

Hamas vil ikke lenger kreve at Israel skal utslettes
 

Hamas kommer ikke lenger til å kreve at staten Israel utslettes, ifølge et nytt politisk program som bevegelsen har lagt fram. PR-stunt, svarer Israel.
 

I det nye politiske programmet åpner Hamas for første gang for en palestinsk stat i områdene Israel okkuperte under seksdagerskrigen i 1967, side om side med Israel.
 

Mens Hamas i sitt opprinnelige charter slo fast at væpnet kamp var den eneste legitime måten å bekjempe den israelske okkupasjonen på, oppmuntres det i det nye charteret også til ikkevoldelig, folkelig motstand.
 

Samtidig understrekes det i dokumentet at «kampen ikke er mot jøder på grunn av deres religion, men mot staten Israel som okkupasjonsmakt».
 

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/rx970/hamas-vil-ikke-lenger-kreve-at-israel-skal-utslettes

 

Staten Israel innser ikke eller vil ikke innse at Hamas har en så stor innflytelse i denne konflikten at det er FÅFENGT å få til en fredsavtale som ikke inkluderer Hamas! Fatah har over hodet ikke kontroll over hele den palestinske befolkningen og Mahmoud Abbas eier ikke den samme statusen blant palestinerne som Yassir Arafat gjorde. Han kan aldri samle dem.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...