Gå til innhold

Israels okkupasjon runder 50 år - bør Israel trekke seg tilbake fra de okkuperte områdene?


  

218 stemmer

  1. 1. Bør Israel trekke seg ut av de okkuperte områdene?

    • Ja
      117
    • Nei
      88
    • Ingen formening
      13
  2. 2. Bør Palestina anerkjennes som suveren stat med fult medlemsskap i FN?

    • Ja
      118
    • Nei
      78
    • Ingen formening
      22
  3. 3. Bør hele den arabiske verden anerkjenne Israel?

    • Ja
      162
    • Nei
      29
    • Ingen formening
      27


Anbefalte innlegg

Når skal dette ta slutt?

 

Store demonstrasjoner på Gazastripen
 
Palestinske demonstranter har begynt store protester på Gazastripen. Over 30 skal ha blitt såret i sammenstøt med israelske soldater.

 

[Ytterligere politisk svada, min merknad] 

 

 

Når dette skal bli slutt? 
 
Dette tar slutt straks araberne såkalt “flyktet” til området følger rådet til Mosab Hassan Yousef, sønn av en av Hamas’ grunnleggere: “Slutt å la dere utnytte som politiske spillkort av Hamas”. Når DET skjer må du spørre de samme arabere om, men "nyttige idioter" bidrar solid selv til at det ikke skjer..  
 
Vurdert å se i et speil og se om han du ser der er medansvarlig for at dette ikke tar slutt? 
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når skal dette ta slutt?

 

Store demonstrasjoner på Gazastripen
 
Palestinske demonstranter har begynt store protester på Gazastripen. Over 30 skal ha blitt såret i sammenstøt med israelske soldater.

 

Minst 20.000 demonstranter har samlet seg ulike steder nær grensen mellom Gazastripen og Israel, ifølge den israelske hæren.
 
En ung palestinsk mann ble drept nær grensegjerdet i forkant av demonstrasjonen. Han skal ha blitt truffet av splinter fra en israelsk stridsvogngranat mens han deltok i en mindre protest.
 
– Vi vil gå mot grensen selv om vi dør, sier Yusef Ziyada (21) til nyhetsbyrået AFP.
 
Minst 33 palestinere er blitt såret, ifølge palestinsk Røde Halvmåne. Fire av disse skal ha blitt skutt av soldatene.
 
I løpet av ett år med ukentlige protester skal over 200 palestinere har blitt drept av israelske styrker nær grensegjerdet. Én israelsk soldat er også blitt drept.

Det er helt galt å kalle dette "demonstrasjoner" eller "demonstranter". De kunne gått demonstrasjonstog inne i Gaza og taktfast ropt alt mulig rart om Israel til krampa tok dem uten å risikere noe som helst, men nå de derimot prøver storme grensen med steinslynger og brannbomber så er det naturlig at de må stoppes. Kan du nevne ett eneste land som ville akseptert slike angrep?

 

Og som tidligere forklart er dette en pengemaskin for lederne i Hamas. De sender demonstranter som prøver storme gjerdet med store folkemasser bak seg, Israel er nødt til å bruke vold for å stoppe angrepet, de kommer i nyhetsbildet igjen og Hamas blir sendt mere penger fra naive folk i vesten.

Endret av robertaas
  • Liker 2
Lenke til kommentar

1.For Israel å trekke seg tilbake fra sine nåværende områder vil sannsynligvis føre til at arabiske land ser en mulighet for en ny krig.

 

2.Palestina er som en egen stat allrede.

https://www.tabletmag.com/jewish-news-and-politics/262329/gaza-media-explainer

Fra en alternativ nyhetskilde som ser ut til å fordømme begge sider og holder seg til fakta. Om hva som egentlig er problemene...

 

3.Hadde vært en bra start.

Lenke til kommentar

Israel anstrenger seg ikke akkurat for å unngå å drepe sivile...

 

Palestiner drept ved Gaza-grensa
 
En palestinsk mann er drept av israelske styrker ved grensa mellom Israel og Gazastripen, ifølge helsemyndighetene i det palestinske området.
 
Mohammed Saad, som var i begynnelsen av 20-årene, skal ha blitt truffet i hodet av splinter fra en israelsk stridsvogngranat fredag kveld eller natt til lørdag. Han døde senere på sykehus.
 
Andre demonstranter på stedet hevder at han gikk på krykker og befant seg over hundre meter fra grensegjerdet da han ble truffet. Israel har ikke kommentert disse opplysningene.
 

https://www.aftenposten.no/verden/i/qL6bLm/Palestiner-drept-ved-Gaza-grensa

Lenke til kommentar

Nei jeg er helt sikker på at alle i Norge hadde vært veldig komfortable med at

- Tusenvis av islamister presset mot grensen vår hver uke. 

- At en islamistisk terrororganisasjon som brenner broer i alle retninger, også med andre palestinere, er arkitekten bak "demonstrasjonene".

- At de hele tiden forsøker å lure oss til å skyte barn ved å f.eks kle ut 8 åring som terrorist og i bombevest gående mot grensen. I håp om at NRK / TV2 eller andre internasjonale medier klarer å klipse bildet. Og står der i stor skuffelse hvis vi ikke går på den.

- At de sender tusenvis av raketter inn over våre byer, importert fra Iran.

- At de hadde tent på tusenvis av mål med jord i Norge, ved brannbomber og å sende inn drager med brannstoff designet for å antenne. Selvsagt dekorert med hakekorset. 

 

Vi hadde vært helt komfortable med alt dette her i Norge ikke sant ? Vi skulle bare forholdt oss helt i ro og bare observert ?

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Kan situasjonen bedre seg?

 

Israel gjenåpner grenseoverganger til Gazastripen
 
Myndighetene i Israel har gjenåpnet sine grenseoverganger til Gazastripen, ifølge flere kilder.
 
Både en kilde i Israels forsvarsdepartement og islamistbevegelsen Hamas bekrefter at grenseovergangene Erez og Kerem Shalom ble åpnet søndag.
 
post-131018-0-52357500-1554102467_thumb.jpg

 

https://www.aftenposten.no/verden/i/MR7qOE/Israel-gjenapner-grenseoverganger-til-Gazastripen

Lenke til kommentar

Israel anstrenger seg ikke akkurat for å unngå å drepe sivile...

Da vil jeg oppfordre deg til å fortelle hva Israel skulle gjort for å få mindre vold i området. Det har vært spurt om dett eflere ganger før i tråden, men ingen klarte kpmme opp med ett eneste forslag for hva Israel kunne gjort som ville gitt mindre vold. Dette har selvsagt på ingen måte fått de som klager på Israel til å moderere seg.

 

Her er de foreslåtte alternativene:

1) Følge terroristenes krav og legge ned Israel? Grensen som angriperne prøver trenge seg gjennom og om de mener ikke er legitim er 72 år gammel og fra opprettelsen av Israel. I hvor mange generasjoner bør rest-palestinerne kreve å få Israel nedlagt?

2) La terroristene krysse grensen slik at de kan få drept Israelere på den andre siden slik de sier at de skal?

3) Gå over grensen og arrestere de som angriper? Med mange tusen rett ved grensen hvorav mange bevepnet og med mye dekket av tett røyk ville det fort blitt et blodbad.

4) Fortsette slik som idag?

 

Kom med et bedre alternativ!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

En ny periode med Benjamin Netanyahu som Israels statsminister vil være en total katastrofe:

 

En av dem skal styre Israel. Nå vasker de skittentøy for åpen scene
 
Statsminister Benjamin Netanyahu påstår at utfordreren Benny Gantz er mentalt ustabil. Gantz slår tilbake og hevder at statsministerens retorikk kan føre til «borgerkrig» i Israel.
 
En dypt splittet land går til valg tirsdag, og for å vinne går ikke de politiske hovedpersonene av veien for skitne triks og påstander. Med et utall av ulike fraksjoner, partier og skiftende allianser skal 120 plasser i parlamentet besettes og en ny statsminister velges. Eller den nåværende gjenvelges.
 
Store velgergrupper blant over seks millioner sitter fremdeles på gjerdet, sterkt i villrede over hvem av de to hovedkandidatene - Benjamin Netanyahu og Benny Gantz - som skal få deres stemme.
 
Valget i Israel blir av mange karakterisert som det viktigste siden den jødiske staten ble opprettet 14. mai i 1948.
 
– Det som er fraværende i denne valgkampen er diskusjonen om Israel har en fremtid som en demokratisk stat. Flere og flere gir opp, og er villige til å ofre demokratiet på bekostning av jødisk identitet. Slik jeg ser det er kan man ikke lenger ta det for gitt at Israel vil fortsette å være et demokrati, slik vi kjenner det, sier Akiva Eldar, en av Israels mest markante politiske analytikere, til VG.
 
Han ser tendenser til at Israel under Benjamin Netanyahu beveger seg i retning såkalte demokrati av typen vi ser i Ungarn, Polen og Romania. Partier på den israelske høyresiden ønsker å vingeklippe Høyesterett fordi den tar avgjørelser som er for liberale.
 
– De har en sjanse. Generaler er et sterkt varemerke i Israel hvor neste alle, kvinner som menn, gjør sin verneplikt i to eller tre år. For israelere er det viktigste hvem av kandidatene som kan garantere landets sikkerhet, sier Jonathan Rynold, professor i statsvitenskap på Bar Ilan-universitetet utenfor Tel Aviv.
 

post-131018-0-07020700-1554885122_thumb.jpg

 

post-131018-0-51425700-1554885178_thumb.jpg

 

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/jd07mb/en-av-dem-skal-styre-israel-naa-vasker-de-skittentoey-for-aapen-scene

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Valget i Israel blir av mange karakterisert som det viktigste siden den jødiske staten ble opprettet 14. mai i 1948.

Lignende utsagn har blitt gitt ved samtlige valg i samtlige land.

 

Han ser tendenser til at Israel under Benjamin Netanyahu beveger seg i retning såkalte demokrati av typen vi ser i Ungarn, Polen og Romania. Partier på den israelske høyresiden ønsker å vingeklippe Høyesterett fordi den tar avgjørelser som er for liberale.

Så hvordan ligger de ann nå når det gjelder demokrati og rettssikkerhet sammenlignet med de palestinske selvrådeområdene eller landene som omringer Israel?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det enkleste hadde vel vært for Palestinerne å bare integrere seg i andre naboland hvor de har mer til felles med befolkningen, heller enn å forsøke å gjøre dette i Israel.

 

Det hadde løst hele konflikten på 1-2-3. Israel er altfor sterke, det finnes ikke noe håp for Palestinerne der, ei heller araberne. Da er det like greit å bare gi opp. Palestinerne har fullt av naboer med folk som er like som dem, de kan fint integrere seg der og leve lykkelige liv.

 

Man har jo en sammenliknbar situasjon i Bosnia, hvor et fremmed folk kom, og til slutt tok over landet. De andre ga opp sin kamp og overga landet til muslimene.

Lenke til kommentar

Lignende utsagn har blitt gitt ved samtlige valg i samtlige land.

 

Så hvordan ligger de ann nå når det gjelder demokrati og rettssikkerhet sammenlignet med de palestinske selvrådeområdene eller landene som omringer Israel?

 

De ligger langt foran, men de kan ikke fortsette å spille på demokrati hvis det bare blir mindre og mindre av det. Selv proisraelske Hillary Clinton uttrykket bekymring for noen år siden.

Lenke til kommentar

Israelere liker tydeligvis korrupsjon...

 

Mot gjenvalg for Israels sterke mann
 
Israels korrupsjonssiktede statsminister Benjamin Netanyahu blir trolig gjenvalgt og danner en regjering som ligger enda lengre til høyre enn dagens.
 
Meningsmålingene så lenge dystre ut for høyrepartiet Likud. Men med god hjelp både fra USAs president Donald Trump og Russlands president Vladimir Putin, har Benjamin Netanyahu i valgkampinnspurten innhentet opposisjonens forsprang. Han ligger nå an til å fortsette etter tirsdagens valg i Israel.
 
Fra Trump fikk han grønt lys for fortsatt og evig okkupasjon av de syriske Golanhøydene, fra Putin fikk han liket av en israelsk soldat som ble drept i Libanon for 37 år siden. Netanyahu fløy selv til Moskva for å takke Putin, før han returnerte til Israel og deltok i den militære begravelsen.
 
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det enkleste hadde vel vært for Palestinerne å bare integrere seg i andre naboland hvor de har mer til felles med befolkningen, heller enn å forsøke å gjøre dette i Israel.

 

Det hadde løst hele konflikten på 1-2-3. Israel er altfor sterke, det finnes ikke noe håp for Palestinerne der, ei heller araberne. Da er det like greit å bare gi opp. Palestinerne har fullt av naboer med folk som er like som dem, de kan fint integrere seg der og leve lykkelige liv.

 

Man har jo en sammenliknbar situasjon i Bosnia, hvor et fremmed folk kom, og til slutt tok over landet. De andre ga opp sin kamp og overga landet til muslimene.

 

Hadde du gitt opp ditt eget hjemland uten videre?

Lenke til kommentar

Vil det bli noe anderledes med Benny Gantz som Israels statsminister enn Benjamin Netanyahu?

 

Utfordrer Netanyahu, hyllet på hjemmebane
 
Han kom hjem til sine egne. Og de tok imot ham med jubel, halleluja-sang og store forventninger. Benny Gantz er en israelsk helt.
 
Han har på godt og vondt ledet israelske militære styrker i flere kriger. Men i hjembyen kom generalen med et budskap om fred.
 
Benny Ganz er overbevist om at han som politiker og statsminister skal ta Israel tilbake til de gamle sionistiske verdiene som likeverd, sosial rettferdighet og omsorg for hverandre, også palestinerne.
 
– Vi er et micro-cosmos av landet og viser at alle kan bo sammen. Ingen her er fiender av andre i landet vårt, sier Benny Gantz og får klappsalver av enighet tilbake fra de 1200 tilhengerne.
 
post-131018-0-93620600-1555141117_thumb.jpg
 
 

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/EWxr4a/utfordrer-netanyahu-hyllet-paa-hjemmebane

Lenke til kommentar

Hadde du gitt opp ditt eget hjemland uten videre?

Det er over 70 år siden Palistina ble splittet i Jordan og Israel og de fleste valgte å bli med i en av disse og har levd fredelig der og langt bedre enn rest-palestinerne som lever under Hamas sitt styre.

 

Rest-palestinerne har avvist 5 tilbud om en 3-statsløsning og godtar kun utslettelse av Israel.

 

Så dette er absolutt ikke "uten videre". Hva synes du skal til for at rest-palestinerne skal slutte med planene om å utslette Israel og heller satse å å få seg en bedre liv? Husk at de har holdt på slik i 4 generasjoner nå.

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Israelere liker tydeligvis korrupsjon...

 

Mot gjenvalg for Israels sterke mann
 
Israels korrupsjonssiktede statsminister Benjamin Netanyahu blir trolig gjenvalgt og danner en regjering som ligger enda lengre til høyre enn dagens.
 
Meningsmålingene så lenge dystre ut for høyrepartiet Likud. Men med god hjelp både fra USAs president Donald Trump og Russlands president Vladimir Putin, har Benjamin Netanyahu i valgkampinnspurten innhentet opposisjonens forsprang. Han ligger nå an til å fortsette etter tirsdagens valg i Israel.
 
Fra Trump fikk han grønt lys for fortsatt og evig okkupasjon av de syriske Golanhøydene, fra Putin fikk han liket av en israelsk soldat som ble drept i Libanon for 37 år siden. Netanyahu fløy selv til Moskva for å takke Putin, før han returnerte til Israel og deltok i den militære begravelsen.
 

 

 

Heil Bibi. Mer og mer lebungsraum år for år. Men de har jo ikke gasskamre, så derfor er dette et skamløst og jødehatende innlegg. Brosj  :p

Endret av Aiven
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...