Gå til innhold

Israels okkupasjon runder 50 år - bør Israel trekke seg tilbake fra de okkuperte områdene?


  

218 stemmer

  1. 1. Bør Israel trekke seg ut av de okkuperte områdene?

    • Ja
      117
    • Nei
      88
    • Ingen formening
      13
  2. 2. Bør Palestina anerkjennes som suveren stat med fult medlemsskap i FN?

    • Ja
      118
    • Nei
      78
    • Ingen formening
      22
  3. 3. Bør hele den arabiske verden anerkjenne Israel?

    • Ja
      162
    • Nei
      29
    • Ingen formening
      27


Anbefalte innlegg

Golanhøyden er omtrent like mye syrisk, som Västra Götaland er norsk.

 

Fra et sikkerhetsaspekt burde også området tilhøre Israel, det var derfor de tok det, fordi syrerne sendte raketter mot israelske mål derfra, det ville være galskap å gi det tilbake til al-Assad.

 

Jeg er helt enig i at Al-Assad ikke er noen å forhandle med og at regimet hans må forsvinne! I utgangspunktet er Golanhøydene syriske, men Syria angrep Israel først så jeg forstår at Israel er skeptiske til å gi fra seg området. Spørsmålet er hvordan det skal kunne bli fred.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tenker at borgerkrigen i Syria og IS har vist noe av hvorfor det er fornuftig av Israel å fortsette å beholde Golanhøyden. Det virker å være en temmelig viktig strategisk buffer og et sterkt lende en ikke vil ønske at en potensiell fiende besetter, og med slike naboer synes jeg ikke det er rart at Israel nekter dem å gjøre dette. 

 

Det har vært flere fredsforhandlinger mellom Syria og Israel. Hadde Golanhøydene blitt levert tilbake ville det vært fred mellom landene for lengst.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Konflikten fortsetter...

 

Syv såret i rakettangrep i Israel
 
Syv personer, inkludert to barn og en baby, ble såret i et rakettangrep nord for Tel Aviv, sentralt i Israel, opplyser lokale medier.
 
Ifølge det israelske forsvaret ble raketten avfyrt fra Gaza. Så langt har ingen påtatt seg ansvaret for raketten, men det er frykt for at den kan utløse en ny runde med vold kort tid før valget i Israel.

 

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/P9poQp/syv-saaret-i-rakettangrep-i-israel

Lenke til kommentar

Det har vært flere fredsforhandlinger mellom Syria og Israel. Hadde Golanhøydene blitt levert tilbake ville det vært fred mellom landene for lengst.

Det er lett å si når konsekvensen om det skulle vise seg å ikke bli fred likevel, er for høy.

 

Fiende: "Gi meg tilbake den taktiske fordelen min, så lover jeg å ikke bruke den mot deg"

Seems legit...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Akkurat slik som det ble fred da rest-palestinerne fikk Gaza av Israel?

 

Jeg har sagt haugevis av ganger i haugevis av tråder at det var en katastrofe at Hamas tok over Gazastripen. Hadde ikke det skjedd ville mye vært annerledes.

 

I tillegg må du se på situasjonen på Gazastripen. Staten Palestina er langt ifra fri!

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Natt til tirsdag: Nye luft- og rakettangrep mot Gaza og det sørlige Israel
 
Meldingene om våpenhvile mellom Hamas og Israel, avvises nå av Israels utenriksminister. - Vi har angrepet flere Hamas-mål i natt, sier IDF til VG.
 
Israelske kampfly har i morgentimene tirsdag gjennomført en rekke angrep inne på Gazastripen, opplyser en talsperson for det israelske forsvaret (SDF) til VG. Tanks og helikoptre har også deltatt i angrepet.
 
Angrepene tirsdag kommer etter at Israel startet omfattende bombing av Gazastripen mandag ettermiddag, etter en rakett slo ned i et hus sentralt i Israel tidligere på dagen.
 
– Vi har slått til mot mål som tilhører Hamas gjennom natten. Vi holder Hamas ansvarlige for alt som nå skjer på Gazastripen, sier talsmannen til VG tirsdag morgen.
 

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/1nMMwB/natt-til-tirsdag-nye-luft-og-rakettangrep-mot-gaza-og-det-soerlige-israel

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Internet ble ikke utviklet i israel, og firmaene som har utvikling i israel har det der kun fordi det er ett incentiv for å ha det der. 

alt dette kan flyttes, noe som vil knuse økonomien til Israel selv om kun USA tvinger det.

Å si at dette gjør Israel kritisk for verdensøkonomien er som å si at tax-havens er kritisk, det er akkurat det motsatte, det er derfor de vurderes å gjøres ulovlig, som de absolutt burde være.

Israel er like essensielt for ''alt mulig'' som Norge eller Sverige er. Alle kan erstattes.

Hadde Tyskland begynt å slakte jøder igjen så hadde de nok ikke lenge solgt tanks til NATO.

 

Man må kunne ofre noe for hva som er rett, Israel må kunne holdes ansvarlig.

Jødehat er stygge greier.

Lenke til kommentar

Hva har Jordan med saken å gjøre? Jordan har blitt den selvstendige staten det er i dag. Og årsaken til at Jordan gav avkall på Vestbredden var fordi området skulle inngå i Staten Palestina.

Nei, Jordan okkuperte Vestbredden og krevde lenge å få det tilbake da Israel okkuperte Vestbredden for å stoppe angrepene. Til slutt sa Jordan fra seg et hvert krav til området, og området ble dermed i praksis eierløst.

 

Igjen: Jordan hadde aldri noen rett til området. De okkuperte det. De prøvde å kreve området som sitt, men fikk det aldri til. De ga opp etter å ha tvunget Israel til å invadere på grunn av angrepene derfra.

 

 

 

Er ikke Palestinia allerede en egen stat, da?

Jo, de har Jordan allerede. Men jødehatere mener at en diger stat for palestinere ikke er nok. Man må utslette alt jødisk så palestinerne får ALT.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Alexander, hvis du går rundt og håper på at diverse land og firma vil trekke seg ut av Israel så er jeg redd du vil bli veldig skuffet. Tvert imot så utvider Israel med teknologi og innovasjon verden over. Se bare hvor aktive de er i Afrika. Pga de har teknologi som utkonkurrerer de fleste andre. De kan bygge veier til 1/3 av kostnadene som andre gjør med 1/3 så mye asfalt (for å ha nevnt en ting).

Endret av Ka9nen
Lenke til kommentar

Når skal dette ta slutt?

 

Store demonstrasjoner på Gazastripen
 
Palestinske demonstranter har begynt store protester på Gazastripen. Over 30 skal ha blitt såret i sammenstøt med israelske soldater.

 

Minst 20.000 demonstranter har samlet seg ulike steder nær grensen mellom Gazastripen og Israel, ifølge den israelske hæren.
 
En ung palestinsk mann ble drept nær grensegjerdet i forkant av demonstrasjonen. Han skal ha blitt truffet av splinter fra en israelsk stridsvogngranat mens han deltok i en mindre protest.
 
– Vi vil gå mot grensen selv om vi dør, sier Yusef Ziyada (21) til nyhetsbyrået AFP.
 
Minst 33 palestinere er blitt såret, ifølge palestinsk Røde Halvmåne. Fire av disse skal ha blitt skutt av soldatene.
 
I løpet av ett år med ukentlige protester skal over 200 palestinere har blitt drept av israelske styrker nær grensegjerdet. Én israelsk soldat er også blitt drept.
 

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/xPrb4l/store-demonstrasjoner-paa-gazastripen

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...