Gå til innhold

Nvidia Volta & Turing - Arkitektur og produkter


HKS

Anbefalte innlegg

Er ikke inne på hvordan ting fungerer på alle nivå når det kommer til grafikkort. Men jeg lurer på om det er andre faktorer eller endringer som kan gjøre at neste generasjons kort kan takle 1440 og 4K oppløsning bedre enn bare den prosentvise økningen på la oss si 15% fra 1080ti til 2080? Så økningen blir enda større på disse oppløsningene? Vil jo virkelig kunne sette fyr på salget hvis så var tilfelle.

Geometri er ganske statisk uansett oppløsning, og et kort med "svak" geometri-ytelse vil derfor skalere bedre ytelsesmessig med høyere oppløsninger, derfor skalerer AMD sine GPUer "bedre" enn Nvidia med høyere oppløsning.

Nvidia sin måte å bygge GPUer på resulterer i at hver enkelt SM er nesten selvstendig, og det er derfor ytelsen skalerer såpass bra med flere SM-er (og GPC-partisjoner).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Antallet aib 1080 ti kort i norske butikker virker for meg å være veldig lavt. 1080 ti fe er heller ikke å oppdrive fra nvidia sin hjemmeside utenom nvidia uk. Sist gang det var så skrapa for kort på nvidia hjemmesiden var når titan xp tok over for titan x pascal. Ble tomt for titan x pascal på lager så ble den fjernet fra listen og etter kort tid ble titan xp lansert. 

Blir vel bare spekulasjoner, men selv om nvidia ikke har noe konkuranse i 1080 ti klassen så skulle det ikke forundre meg om de valgte å lanserere 1080 ti arvtager nå til en stiv pris for høye marginer.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Gamers Nexus sin siste video var interessant. Jeg er litt usikker på hvor det passer best å dele den. Men siden dette er tråden som handler om kommende arkitektur. Og det på sett og vis er det videoen handler om, så satser jeg på at dette går greit.

 

Videoen tar for seg "inside" informasjon (altså informasjon de har fått mot løfter om anonymitet) fra tredje parts produsenter, og deres forhold til minere. Og er også en follow-up fra en video med samme tema fra for ca. 6 måneder tilbake.

 

Noe av det mer interessante er et blikk på hva som har drevet prisene opp på kort. Der de minner om at VRAM prisene har føket i været, altså kostnaden for en svært viktig komponent. Og at det altså ikke alt kan tilskrives minere.

 

En tredje parts produsent har også sagt at de nå holder øye med "alt coins" ettersom inntjenings muligheten på de større valutaene begynner å bli mindre når prisene på kort blir høyere, og hash raten går ned med stadig mer kompliserte oppgaver. De mener at vi snart kanskje også ser de "svake" skjermkortene forsvinne ut av hyllene, fordi de små "alt coins"ene fint kan mines med svakere HW.

 

Men det aller mest interessante var spekulasjoner om hvorvidt vi kommer til å se ny arkitektur i det hele tatt med det første, så lenge den gamle selger som varme hveteboller fremdeles. Og svarene gir et lite innblikk i Nvidias kunders tankesett. Nvidia kan selvsagt pumpe ut FE kort om de har anledning i henhold til avtaler med tredje parts leverandører. Men disse samme leverandørene er bekymret for at minere ikke har noen "brand loyalty" overhodet. Selger Asus et hovedkort til en miner, er det overhodet ikke sikkert den samme mineren kjøper skjermkort fra Asus. Noe det er større sjanse for med gamer sluttkunder som gjerne vil ha både Asus HK, skjermkort, mus og skjerm. Det spekuleres også i at Nvidia tross alt fremdeles har ~58% av sin omsetning fra gaming produkter. Så å drite i sitt "livsgrunnlag" er neppe attraktivt for dem. De vil gjerne selge masse GPU'er, bevares. Men der minere på GPU kan være borte i morgen. Har jo Jen-Hsun selv sagt at det er litt merkelig å tenke på at i fremtiden, kommer alle til å være gamere. Noe som har endret seg fra bare noen få, til alle. I løpet av bare en generasjon..

 

Vel, uansett. Jeg har sikkert glemt en del også, så her er videoen for de som har tid/lyst:

 

Lenke til kommentar

Er det kommet noen ny info siste uken om når Volta kan dukke opp? Har akkurat skiftet ut alt til 8700k oppsett, men min trofaste GTX680 sliter har forblitt i kabinettet i påvente av Volta. Frister fælt med 1080ti, men samtidig å blåse 9k om volta er like om hjørnet virker litt forkastelig..

Lenke til kommentar

Jeg har forsøkt å se etter rykter/info, men det virker ganske dødt. Du risikerer nok å måtte vente i flere måneder. Jeg er i samme situasjon og vil kjøpe et toppkort, men er jo gjerne best å kjøpe sånt umiddelbart ved lansering...

Samme her. Er litt skriverier på reddit, men lite håndfast. En ting er jo å kjøpe produktet når det er midt i cyclen, men nå har det hele tiden vært hintet om Q1 for volta og da er det heeeeelt på tampen :p 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...