Gå til innhold

Nintendo beklager salgsstopp av Classic Mini


Anbefalte innlegg

"Vi har mye på gang akkurat nå, og vi har ikke ubegrenset med ressurser, avslutter han."

 

Så det var en gave til folk de ikke tjente penger på?

Det var kanskje heller slik at NES Classic ble laget for å ha et eller annet å selge i julen. Det er omtrent det som står i artikkelen også.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

 

I  ordboka:  Nindendo; selvskap som er alergisk mot penger.

 

 

"Vi har mye på gang akkurat nå, og vi har ikke ubegrenset med ressurser, avslutter han."

 

Så det var en gave til folk de ikke tjente penger på?

 

Absolutt alt et firma gjør, krever ressurser. Bruker de ressurser på å fortsette å produsere Nintendo Classic, er det ressurser de ikke får brukt på andre satsningsområder. Ikke verre enn det.

 

 

Hvilke ressurser er det de trenger å bruke på en så enkel maskin? Det er neppe noe man må bruke av egen produksjonskapaistet for å få til.

 

AtW

Hehe, du er virkelig ute etter Nintendo på dette forumet du! Som nevnt, så går det uansett mye tid til produksjon og distribuering av en konsoll. Nå går Switch-salget strålende, så alle krefter prioriteres nok der uansett for øyeblikket. Noe annet ville vært merkelig etter fiaskoen med WiiU.

Lenke til kommentar

Jada, selvfølgelig, dette er en krig, enten er man mot nintendo eller for. Det går ikke an å kritisere selskap for noe uten at man er "ute etter de". Jeg tviler på at et selskap i nintendos størrelse har noe problemer med å få til distribusjon av slikt, men om det virkelig var et problem for de, og de faktisk ønsket, så kan jo det outsources?

 

AtW

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja, ein kan ikkje forvente at ein elektronikkleverandør som Nintendo skal vere i stand til å produsere noko sopass komplisert som ein liten emulatorboks i plast i noko særleg volum. Her er dei rett og slett offer for sin eigen utrulege suksess. Det er no ikkje som om Nintendo i lang tid har brukt kunstig forsyningsmangel som ein marknadsføringsstrategi.

Lenke til kommentar

 

For at de skulle få nok Switcher ut på markedet hadde de faktisk fraktet de første fra Kina til Amerika og Europa via FLY, som kostet dem dyrt (ca 45 dollar/Switch).

 

Hvor i all huleste verden har du funnet ut at de betaler 45$ pr. Switch i frakt?

 

 

Nintendo shipped Switches by airplane to meet red-hot customer demand

 

https://www.polygon.com/2017/5/1/15499892/nintendo-shipped-switches-by-airplane-to-meet-red-hot-customer-demand

 

Nintendo projected a shipment of 2 million Switches for the new console's March 3 launch. The company actually shipped 2.74 million, and the Wall Street Journal reports that the company turned to air freight — a costlier means of distribution — to get them into consumers' hands.

 

An analyst told The Wall Street Journal (via Kotaku) that air freight could have added $45 per console to Nintendo's costs in getting the Switch to market.

Nintendo didn't say what markets were served by the air shipments; analysts think they went to the U.S. and Europe.

 

In April, Nintendo resumed sea freight shipments, the cheaper, longer and more preferred option for getting goods around the world.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sette opp ny produksjonslinje, hvis eksisterende er full med andre ting, kan være en kostbar affære. I tillegg krever det masse arbeid fra ansatte å følge opp og støtte et produkt. Det er jo heller ikke noe ettermarked for denne, så økonomien i det for Nintendo er nok ikke spesielt god.

 

Bare fordi et produkt koster penger og selger, så betyr ikke det at produsenten tjener penger...

 

De kunne brukt noe som kalles outsourcing.

Lenke til kommentar

At NES Classic avvikles kan føre til at folk styrer unna fremtidige produkter. Smerten ved å ikke få kjøpt kan være så stor at man ikke tar sjansen på at det skal skje igjen.

 

Eller helt motsatt. Når de lanserer SNES Classic til jul (forhåpentligvis), så blir forhåndsbestillingen enorm siden alle vil ha, og ikke tør å vente til den kommer i butikken.

 

Jeg kommer i hvertfall til å gjøre det. Ventet egentlig altfor lenge med å bestille NES Classic, og fikk den ikke derifra jeg bestilte. Men var heldig og ble tipset om siste pallen som Elkjøp fikk inn, og fikk den der.

 

Helt nydelig å ha koblet til PC skjermen for lett underholdning.

Lenke til kommentar

Uansett om man er Nintendofan eller ikke (i min ungdom falt jeg selv ned på Sega fremfor Nintendo) så er det ikke så enkelte som at: "Det er en boks mange kjøper, ergo er det bare å presse på med å selge flere og flere".

 

Vi vet ikke hvor mye det koster å produsere en slik enhet, men det koster nok ikke veldig mye penger i seg selv. Men så tar de ikke så veldig mye penger for den heller. 800 kr med 30 spill er vel omtrent det som det kostet på det glade 80-tallet for et Sega Master System med innebygd Alex Kidd.

 

Å opprette en egen produksjonslinje som ikke kan brukes til så mye annet er ikke gratis. Merk dere at her vet jeg ikke hvor mye av den produksjonslinjen de har som kan brukes til de andre tingene de produserer.

 

Men i økonomien er det et viktig moment som spiller inn: Alternativkostnader. De tjener kanskje så og så mye ved å produsere og selge Mini-NES, men hvor mye vill de ha tjent om de la disse ressursene ned i noe annet? Så velger man den løsningen som gir penest overskudd.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Men vent! Her er 2DS, maskinen ingen ba om. Den SKAL vi produsere til krampa tar oss.

Var det noen som ba om NES Classic før den kom da? Hvis det stemmer at NES Classic kun var en "nødløsning" for å slippe å gå gjennom julen uten noe nytt produkt så er det logisk at de satser på det de faktisk har jobbet mot i lengre tid, nemlig 2DS. 

 

tjener mer penger på den vettu.

Hva? Og jeg som trodde de hadde en helt fantastisk fortjeneste på NES Classic? Det er jo det mange her sier? Så hvordan gir det mening? 

 

Ser ut som hele ledelsen i Nintendo hverken skjønner markedsteori eller bedriftsøkonomi.

På hvilken måte?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...