Gå til innhold

Er Nord-Korea egentlig en trussel? Kan verden leve med et Nord-Korea med atomvåpen?


  

218 stemmer

  1. 1. Utgjør Nord-Korea en trussel mot omverden?

  2. 2. Kan verden leve med et Nord-Korea med atomvåpen?

  3. 3. Er det riktig å sanksjonere mot Nord-Korea?



Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

meningsmålene i denne tråden viser majoriteten er blitt hjernevasket (hjerneskadet?) av media, nord korea er et fattig land med dårling økonomi som har testet rund 5 atombomber i historien mens usa har testet over 1000 atombomber, usa er det eneste landet i verden som har brukt atomvåpen i krig og på civile i Hiroshima/Nagasaki. kina er heller ikke bedre og er større trussel enn nord korea, kinas økonomi har voks ut av proposjoner siden 2 verdenskrig og har testet rund 45 atombomber, de har produsert sitt andre aircraftcarrier og flekser muskler mot usa i sør kina havet om man skal bekymre så er kina  og usa folk burde beskymre seg for det er disse 2 landene som skaper uroligheter og den underliggende årsaken til millitær opprustning i mange land, inkludert nord korea. om man heller fokuserer og sanksjonere kina, så vil "problematikken" nord korea også forsvinne

Endret av konspirasjonsteorist
Lenke til kommentar
Sekulært Snøfnugg skrev (På 11.12.2019 den 21.42):

Får da ikke håpe det. Hovedgrunnen til at NK har atomvåpen, er selvforsvar.

 

Det er det jeg også mener. Det nordkoreanske regimet er en enorm trussel mot landets egne befolkning, men internasjonalt må den eneste trusselen Nord-Korea utgjør være svindel. Det har jo vært mye snakk om elektroniske pengeoverføringer den siste tiden. Svindel som Nord-Korea står bak.

Lenke til kommentar

Nok en tom trussel? Hva tror dere?

 

Kim Jong-un i møte med partitopper
 

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har møtt de øverste lederne i partiet idet fristen hans til USA om å gi sanksjonslette i bytte mot atomforhandlinger snart går ut.
 

Møtet fant sted like før Nord-Koreas ultimatum til USA er i ferd med å løpe ut. Nord-Korea har satt nyttår som frist for USA til å tilby sanksjonslette. Nord-Korea har truet med ikke-spesifiserte handlinger og en «julegave» dersom USA ikke overholder fristen.
 

https://finansavisen.no/nyheter/utenriks/2019/12/29/7485080/kim-jong-un-i-mote-med-partitopper

Lenke til kommentar

Selv er jeg overbevist om at det er en tom trussel som alltid! Nord-Korea ville tapt en krig mot USA og har ikke økonomi til å føre en krig uansett. Problemene deres økonomisk er mildt sagt skyhøye...

 

Kim Jong-un advarer om vanskelig økonomi
 

Nord-Koreas leder Kim Jong-un advarte ledelsen i landets arbeiderparti om at landet står foran svært vanskelige økonomiske tider.
 

Det er kjent at Nord-Korea er hardt rammet av de økonomiske sanksjonene landet er ilagt på grunn av sitt atomvåpenprogram. Nord-Korea offentliggjør ingen økonomiske opplysninger om landet, men Sør-Koreas sentralbank skrev i juli at nabolandets økonomi hadde gått tilbake med 4,1 prosent i 2018.
 

Dette er den største økonomiske tilbakegangen Nord-Korea har hatt siden den store sultkatastrofen rammet landet på 1990-tallet.
 

1bc7776d-7dda-46bd-933c-6a90a0e99009.jpg.a2c132dddd234f9e2efb98258aa4b6b5.jpg

 

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/dO0Ppz/kim-jong-un-advarer-om-vanskelig-oekonomi

Lenke til kommentar

Nord-Koreas tidsfrist gikk ut ved nyttår og nå er det i gang. Om det bare er tomme trusler derimot er selvsagt en annen sak.

 

Nord-Koreas Kim Jong-un truer med nytt våpen
 

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier at han har et «nytt strategisk våpen», og truer med «sjokkerende handlinger».
 

Han sier også at verden vil se det nye våpenet snart, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.
 

Videre varsler Kim Jong-un at de kommer til å heve det midlertidige forbudet de har hatt mot atomvåpen og interkontinentale missiler.
 

Det selvpåførte forbudet mot å gjennomføre kjernefysiske tester har vært en viktig del av det diplomatiske arbeidet mellom Nord-Korea og USA de siste to årene. Det har vært tre møter mellom Kim Jong-un og president Donald Trump, men uten at det har kommet noe konkret ut av disse.
 

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2020/01/01/195638331/nord-koreas-kim-jong-un-truer-med-nytt-vapen

Lenke til kommentar

Trump har tillit til at Kim holder ord om atomnedrustning
 

USAs president Donald Trump sier han tror Nord-Koreas leder vil holde ord og holde seg til avtalen om at landet skal avvikle sitt atomvåpenprogram.
 

Trump kommenterte Kim Jong-uns utspill om at Nord-Korea har utviklet et «nytt strategisk våpen» like før han skulle gå i nyttårsfeiring på feriestedet sitt i Florida tirsdag kveld.
 

– Vi signerte en kontrakt, snakket om atomnedrustning. Det var den første setningen, atomnedrustning, som ble gjennomført i Singapore. Jeg tror han er mann for sitt ord, sa Trump om utspillet fra Kim.
 

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2020/01/01/195638349/trump-har-tillit-til-at-kim-holder-ord-om-atomnedrustning

Lenke til kommentar

Kim Jong-un droppet nyttårstalen
 

Statlig fjernsyn viste derimot en lang opplesning av Kims tale under et partimøte i desember, hvor den nordkoreanske lederen varslet et «nytt strategisk våpen».
 

Julen har passert uten at USA har fått julegaven Nord-Korea varslet tidlig i desember, men kanskje kommer den nå: På nyttårsaften kunngjør den nordkoreanske lederen Kim Jong-un at han har noe stort på lur: Et nytt strategisk våpen, som vil lanseres i nær fremtid.
 

Budskapet ble derimot ikke overbrakt gjennom den tradisjonelle nyttårstalen. Istedenfor ble det vist en lang monolog fra den nordkoreanske lederen under et fire dager langt partimøte i slutten av desember, skriver Bloomberg.
 

6bd84b0a-e19a-44a2-8e96-9e1e38c17458.jpg.5cc3b4581133e74bdf6cd10b689d371e.jpg

 

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/wPpkJo/kim-jong-un-droppet-nyttaarstalen

Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...

Nord-Korea vil ruste opp igjen. Selv mener jeg fortsatt at dette ikke gjør Nord-Korea til en trussel mot omverden. Propaganda og bedre styrking av landets egen militærmakt, men jeg mener fortsatt at Nord-Koreas regime kun utgjør en trussel mot landets egen befolkning.

 

Nord-Koreas leder: – Vil styrke militæret
 

Nord-Korea har avduket det som ser ut til å være et nytt interkontinentalt ballistisk missil under en stor propagandaparade i Pyongyang.
 

Kim Jong-un lover fortsatt storsatsing på forsvar og full atom-mobilisering dersom noen truer Nord-Korea.
 

Missilet som ble vist fram på TV lørdag, hadde en mobil utskytningsrampe med hele elleve akslinger.
 

Hvis det er ekte, er det verdens største langtrekkende missil i sitt slag, ifølge flere analytikere.
 

34898777.jpg.0e930af532ef4071d96b8b276889cb53.jpg

 

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2020/10/10/195711334/nord-koreas-leder-vil-styrke-militaeret

Lenke til kommentar
ism_InnleggNO skrev (På 10.10.2020 den 20.46):

Når du har inavla diktatorer som er minst like sprø som Trump som styrer alt i Nord-Korea med jernhånd synes jeg det er noe naivt å tro at de ikke er en trussel mot omverdenen. De er utilregnelige og utgjør dermed en trussel.

At de er en mye større og umiddelbar trussel mot egen befolkning er derimot helt enig i.

 

Naivt? En krig mot USA ville Nord-Korea garantert tapt! Regimet ville blitt knust i løpet av kort tid. Mulig det ville blitt geriljakrig og selvmordsangrep og en eneste hengemyr i årevis slik det gikk i Afghanistan og Irak, men regimet ville falt i løpet av kort tid. Dette vet regimet i Nord-Korea og derfor vil de ikke finne på å angripe noen. Så kan man ta med at USA garantert ikke ville stått alene i en slik krig.

Lenke til kommentar
DrAlban3000 skrev (På 11.10.2020 den 8.32):

Tenk å være så feig og ond at du sulteforer og torturerer eget folkeslag for å unngå å miste makten, og samtidig truer naboland for å unngå innsyn. Patetisk.

 

Jeg er helt enig med deg og støtter ikke regimet i Nord-Korea selv! Men jeg mener fortsatt ikke at de utgjør en trussel mot omverden. Og hvor går egentlig grensen for at omverden skal gripe inn i en suveren stat?

Lenke til kommentar
After Dark skrev (17 minutter siden):

 

Jeg er helt enig med deg og støtter ikke regimet i Nord-Korea selv! Men jeg mener fortsatt ikke at de utgjør en trussel mot omverden. Og hvor går egentlig grensen for at omverden skal gripe inn i en suveren stat?

Hadde ikke Kina støttet Nord-Korea hadde regimet der vært styrtet for lenge siden. I min ideal verden skulle FN hatt en felles militærstyrke som gikk inn i land som bryter menneskerettighetene og insetter demokratisk valgte regjeringer isteden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (På 11.10.2020 den 10.31):

Interessant om hvordan Nord Korea produserer og selger våpen i det skjulte. 

https://www.nrk.no/dokumentar/xl/muldvarpen-1.14927121

 

Følger selv med på saken:

 

Frykter Nord-Korea kan selge våpen til terrorister
 

– For mellom 5 og 20 millioner dollar kan du kjøpe opp mot fem forskjellige modeller scudraketter. Hvem vet hva som skjer når de begynner å tilby masseødeleggelsesvåpen for salg.
 

https://www.msn.com/nb-no/nyheter/verden/frykter-nord-korea-kan-selge-våpen-til-terrorister/ar-BB19WRGQ

 

Om dette er sant utgjør jo regimet en enorm trussel!!! Bare tenk på hva som hendte i USA 11. September 2001... Eller terrorangrep som har skjedd i Europa siden den gang. Samme type terrorister med masseødeleggelsesvåpen vil mildt sagt være katastrofalt...

Lenke til kommentar
Atib Azzad skrev (8 timer siden):

Dersom det er legitimt å gjennomføre en millitær invasjonhumanitært grunnlag, stiller vel nord-korea som en nokså god kandidat.

 

Det kan du si om ganske mange land... Hvorfor gjorde man ikke noe i Zimbabwe i år 2008 da volden raste som verst? Dog gjør masseødeleggelsesvåpen Nord-Korea farligere.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...