Gå til innhold

Wifi med mulighet for sentral styring av accesspunkt


Anbefalte innlegg

Driver og ser etter en løsning for wifi-oppsettet, der man kan ha en sentral styring (cloudbasert eller en sentral styringsenhet) slik at man kan koble på ekstra accesspunkter etterhvert som behovet skulle oppstå. 

 

Så for meg en løsning der man kan "gå igjennom soner" og mobilen bytter mellom accesspunkt uten at man merker det selv. Er det noen som har erfaring med en slik løsning som ikke koster skjorta?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det finnes flere tilbydere av slikt. Selv har jeg veldig god erfaring med Ubiquiti UniFi, som også er i absolutt nedre prisklasse hva gjelder denne type utstyr. I UniFi-økosystemet finner du også switcher, gateway, cloudkey (styringsenhet for å bruke dine ord) og annet snacks som alle "snakker samme språk".

 

Anbefaler at du leser litt om UniFi, og spør hvis det er bestemte ting du lurer på. =)

Lenke til kommentar

Anbefaler at du leser litt om UniFi, og spør hvis det er bestemte ting du lurer på. =)

 

Så, hvis jeg har lyst til å teste dette ut. Så vil det være en grei "start" å kjøpe en cloud key og ett accesspunkt (jeg likte virkelig produktene til Ubiquiti)

 

Så kan jeg senere utvide med flere accesspunkt?

Lenke til kommentar

I så fall hadde jeg startet med ett aksesspunkt alene, og så installerer du bare programvaren (gratis) på en pc. Når du skal utvide, så blir det fort greit med cloudkey, særlig ettersom du da enkelt får tak i kontrolleren utenfra.

 

Jeg har UniFi hjemme, og vi har det både på kontoret i Oslo og Stockholm, så fra samme innlogging i nettleseren kan jeg ha tilgang til styingen av alle tre lokasjoner.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vi har Unifi hos mange av våre kunder, samt på kontoret selv. Du kan ha en kontroller på PC-en, men anbefaler en Cloudkey når du først setter det i produksjon. Skal du ha på flere lokasjoner kan du legge flere Cloudkeys inn i kontoen din og ha tilgang til alle via web hvor som helst. Utrolig enkelt og fungerer veldig bra. Rimelig er det også. 

 

Har selv kun erfaring med AP AC LR, og AP AC PRO. 

 

Jeg pleier å handle utstyr ifra Avantis Distribution, men du får også kjøpt via Dustin etc. :-) 

Lenke til kommentar

Hvis dette produktet er så bra som det virker mtp. enkelhet/oppsett og drift så vil det forenkle den trådløse hverdagen enormt.

 

Jupp, hvis du har litt peiling på nettverk, og vet forskjell på gateway, switch og aksesspunkt, så er UniFi veldig enkelt å konfigurere og drifte.

 

Det er enkelt og billig å komme i gang, og fleksibiliteten er veldig god når du ønsker å gå et steg (eller åtte) videre. Jeg hadde startet opp med én 'AP AC PRO', og uten cloudkey. Hvis du ser at UniFi er for deg, så hanker du inn så mange aksesspunkter som du trenger for å dekke lokalene (eller for å ha kapasitet til antall enheter som skal tilkobles wifi).

 

Det er også smidig med UniFi switch, særlig med tanke på poe og strøm til aksesspunktene. Før du vet ordet av det, så ønsker du også en UniFi gateway slik at du får full kontroll på nettverket, og det blir enkelt å lage mer avanserte varianter av gjestenettverk hvor du styrer hvem som skal få tilgang til hva på samme subnet.

 

Cloudkey koster noen kroner, men jeg synes det er verdt pengene. Dersom du skal ha flere lokasjoner, så er i hvert fall én cloudkey per nettverk ei fornuftig pølse i slaktertida.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...