Gå til innhold

Windows 10 Build 15063 - Creators Update


Anbefalte innlegg

Medlemmer kalt Insider, får oppdateringen i dag.

 

post-367675-0-42334100-1490955359_thumb.png

 

Har testet den litt ut allerede, 4K video flyter godt med SLI.

 

post-367675-0-62787900-1490955368_thumb.png

 

Bugs so far:

Videospillere: Kan få svart skjerm og kun lyden som spilles av. Trykk Lukk og avslutt oppgave i Oppgavebehandling.

Startmenyen: Delen av startmenyen man lager selv, forsvant. Jeg slapp dette.

Xbox ikon på mapper i startmenyen, men ikonet endres når man åpner mappen.

post-367675-0-00931300-1490957752_thumb.png

 

Ny Cast-funksjonalitet i Chrome:

https://support.google.com/chromecast/answer/6398952?hl=en&ref_topic=4602553

Sørg for at den og trådløst nettverket, er koblet til 2.5 ghz.

Les mer: https://support.google.com/chromecast/answer/3249268 

 

Paint 3D: http://www.pcworld.com/article/3163631/windows/how-to-use-microsofts-paint-3d-creating-cool-3d-scenes-has-never-been-so-much-fun.html

 

Du kan spille av en video som 360-video, i appen Film og TV.

 

kan ikke skrive alfakrøll i Windows 10? Ny løsning.

Endret av Couldnt_Find_Good_Name
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-aabLQt

Noen som har lykkes med å få "Dynamic lock" til å virke?

Jeg vil gjerne få det slik at pcn automatisk låses/låses opp når den mister/får bluetooth kontakt med telefonen min.

 

Får det ikke til å virke atm.

Lenke til kommentar

Noen som har lykkes med å få "Dynamic lock" til å virke?

Jeg vil gjerne få det slik at pcn automatisk låses/låses opp når den mister/får bluetooth kontakt med telefonen min.

 

Får det ikke til å virke atm.

https://www.tenforums.com/tutorials/74574-turn-off-dynamic-lock-windows-10-a.html

 

Har bare lest at den låser datamaskinen, når du er borte i 30 sekunder og ikke låses opp.

Endret av Couldnt_Find_Good_Name
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Creators update blir nok et steg nærmere at MS fjerner effektiviteten av alle filtrene folk legger inn for å beskytte sitt privatliv.

 

Tar det han sier med en klype salt, for han forteller jo ikke sannheten i starten med at standard innstillingene blir resatt når man oppgraderer til 1703 versjonen. Jeg har oppgradert to fysiske pcer, min Remote Desktop pc, samt flere virtuelle test pcer, og mine standard programmer forble akkurat de samme som før oppgraderingen.

Bruker utelukkende Firefox og Chrome som standard nettleser, har også diverse bilde programmer som standard, sammen med andre video fremvisere osv. Har sett at noen folk har opplevd at det har blitt byttet, men flertallet opplever at det ikke skjer noe endring.

 

I tillegg sier han ingen ting om det vinduet du får opp etter oppgraderingen der du kan slå av det meste av data som blir innsamlet.

Er man paranoid så er det jo bare å slå av alt. Det valget fikk man ikke før.

 

I tillegg baserer det meste av det han sier at det finnes en mulighet til å koble IMEI nummeret ditt opp mot dataene som blir samlet inn. Men for 99% av pcer med Windows gjelder jo ikke dette, for det er jo absolutt ikke vanlig å selge pcer med SIM kort.

Så her til lands skal det utrolig mye til for at en pc har IMEI som er koblet opp mot persondataene dine.

 

På Windows telefoner er det jo noe helt annet. Men hvem bruker vel Windows på telefon???

 

Nettbrett kan jo variere noe, men de fleste nettbrett selges vel også uten mulighet for SIM kort, og har derfor ingen IMEI koblet opp mot navnet ditt.

 

Så dette er krisemaksimering og han tar lett på sannheten, noe som gjør det han kommer med mindre seriøst.

Endret av myhken
Lenke til kommentar

Alle store selskaper som Apple, Amazon, Google, Microsoft etc samler inn privatinfo i tillegg til en haug med andre mindre selskaper. MS prøver nå å ro seg i land fordi de dem ble tatt for metodene de prøvde å skjule. Det er ikke til å komme unna. MS er tatt med buksa nede så mange ganger før at dette er nok veien det går. Fyren ble jo sparket av MS så det er jo godt mulig det er hevnbasert, men jeg tror ikke han smører for tykt på i forhold til hvordan MS har skiftet fokus til å bli veldig telemetri-fokusert, heller at MS opererer forskjellig i ulike markeder alt etter intern policy. Det er avdekket ganske mye av folk på nettet ang hvordan MS holder på i kulissene. En ting er å samle inn nødvendig info i forhold til hva som trengs for å bedre produkter å måle hva som blir brukt, noe annet er å bryte en privat barriere og samle inn info for markedsføingsformål og profilbygging som gudene vet hvor haver. Det er en grunn til at MS prøver å få folk til å bruke Edge, og at Google pusher Chrome. Det som skjer på nettet kan de fleste akseptere selv om det er motvillig fordi en selv oppsøker det. Når det puttes i et OS har de brutt en klar barriere på hva som er akseptablet for denne type selskap og de tjenestene de tilbyr. Det som sannsynligvis blir å skje er at de heller batcher opp infoen og sender den på piggybacking på andre mer legitime transaksjoner sånn at det er vanskeligere å spore. Folk har jo før disablet krypteringen på phone-home pakker og funnet ut at listen med programmer oversendes microsoft. Tror dette var så langt tilbake som XP. Du har lest igjennom EULA til Windows 10? Den er temmelig drøy hvis du går ned på detaljnivå.

Lenke til kommentar

Alle store selskaper som Apple, Amazon, Google, Microsoft etc samler inn privatinfo i tillegg til en haug med andre mindre selskaper. MS prøver nå å ...

snip

 

Og noe informasjon samler de nok, men tror du virkelig et eneste firma i verden ville brukt Windows 10 om de samlet inn så mye som fyrer slik som han i videoen mener de gjør?

Om i prinsippet alt man gjør i Windows til en hver tid blir logget, alle tastetrykk man gjør blir logget, alle sider man er inne på, ja i prinsippet alt man gjør, info om alt man åpner av programmer, filer, bilder, dokumenter osv.

 

Slik data innsamlig er jo forbudt i de fleste land, så om dette virkelig skulle vise seg å stemme, ville jo det garantert kommet offentlige meldinger som anbefalte folk å la være å bruke Windows 10, samtidig som Microsoft ville fått kjørt seg i retten.

 

Hører man på denne videoen så kan man jo tro at Microsoft er 1000 ganger værre enn NSA og andre slike organisasjoner. I dagens samfunn der folk analyserer alt, og der det er så lett å utveksle informasjon, ville dette ikke være mulig i lengden.

 

Og på den andre side, hvorfor skulle Microsoft være interessert i alt dette? Og ikke snakk om infrastrukturen de må ha bare for å lagre alt dette, samtidig som det ville vært enorme mengder data som gikk fra alle verdens Windows 10 pcer inn til Microsofts sentrale servere. Og så tenk på den enorme arbeidskapasiteten de må ha for å bearbeide alle disse dataene til noe fornuftig.

 

Greit at NSA og tilsvarende har enorme budsjetter som kan brukes til slikt, men Microsoft som må forsvare lønnsutgiftene ovenfor aksjonærene kan ikke ha noen ti tusner med folk som sitter å analyserer data.

 

Her er i alle fall listen der du kan velge å slå av mye av dette:

oobe-privacy.png

Lenke til kommentar

Synd å si det, men de fleste selskaper har litt vel mye tillit. All markedsføring handler om å selge de positive aspektene og å forsøke etter beste evne å skjule de negative. Jeg har nok fartstid inne i organisasjoner til å vite at det de gjør og det de viser utad er to helt forskjellige ting. Telemetri er veletablert nok til at det generelle publikum er klar over metodene, da har det kommet rimelig langt internt. Skulle ønske at du hadde rett. Et GUI utsnitt er ingenting mot det som skjer i selve koden, som igjen reflekteres av EULA og de funnene som masse årvåkne folk har publisert etter analyse av nett-trafikk fra sine egne maskiner med Windows 10.

Lenke til kommentar

Etter å ha installert denne builden får jeg ikke love til å kopiere zip filer fra nettverket og ned på maskinen.. noen andre som har dette problemet?   HVordan løse dette?

 

 

Fant det...defender exclusions. MEn hvorfor pokker hindrer den meg  å kopiere en zip fil og bare sier unknown error...

Snabelen

Endret av Snabel@
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...