Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

[Løst] Nok en som har gått i fella til Mittoppdrag.no


mannyboi

Anbefalte innlegg

For ikke lenge siden ble jeg ringt opp for hundrede gang fra mittoppdrag, som la ut i det vide og brede om hvor stor pågang de har på oppdrag i mitt område. I den perioden jeg er nå så leter jeg aktivt etter mer jobb i enk.foretaket mitt, og siden jeg har fått oppdrag via mittoppdrag sitt gratisabo tidligere, så tenkte jeg det kunne være verdt ett forsøk. 

 

Før jeg godtok tilbudet ønsket jeg å få bekreftet at min angrerett på 14 dager ved fjernsalg var gjeldende, og da fikk jeg servert noe vås som "det vet du sikkert bedre enn meg, jeg har ikke snøring på det jeg". I etterkant har jeg da fått vite at selv om jeg driver et enkeltmannsforetak så er jeg som en bedrift å regne, og har ikke angrerett på samme måte som privatpersoner. Dette kunne selgeren også informere meg om, men selvfølgelig etter at jeg hadde signert avtalen og allerede stod med skjegget i postkassen. 

 

To uker av min avtaleperiode på tre måneder er gått, og det er stille som graven i innboksen min. Ikke et knyst fra mittoppdrag. Selgeren sa spesifikt per telefon at "ring meg om to uker du, jeg garanterer at du blir fornøyd med dette, hvis ikke så skal ikke jeg være vanskelig", dette på svar om at jeg ønsket å trekke meg fra avtalen. 

 

Før jeg biter i det sure eplet og betaler disse luringene, er det noen som tror jeg har noe å fare med her? Jeg har vært i forliksrådet tidligere hvor motparten skulle gjøre et eksempel ut av meg, og gått seirende ut, men da med en god sak på innerlommen. Å la den gå til inkasso og bestride kravet er ikke noe jeg er redd for, men om de faktisk gidder å ta saken videre vet jeg ikke helt hva som skjer. Det er ikke all verdens penger det er snakk om, men om jeg skal gi vekk penger vil jeg heller at de går til en veldedig organisasjon. 

 

Takker for alle svar! 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En sak har du (mulig villedende motivasjon for avtalen, mulig villedning knyttet til mulighetene til å fragå avtalen), men spørsmålet om du kan vinne den er et annet - her vil det i stor grad bli tvist om hva som ble sagt.

 

Fordelen med slike tvister er at selskapet sjelden tar dem forbi forliksrådet (de koster mer enn de smaker). Jeg ser du er basert i Bergen mens Mitt Oppdrag er basert i Bærum. Det betyr et par interessante ting. De vil ikke få dekket kostnader ved å stille selv i forliksrådet, og vil antagelig måtte bruke en lokal prosessfullmektig som kjenner saken dårlig. Selskapet er i tillegg bittelite (ikke registrert i Aa-registeret), noe som betyr at daglig leder enten selger selv eller outsourcer salget til et eksternt selskap.

 

Hvis du bestrider kravet før saken går til inkasso kan ikke selger kreve dekket purregebyrer/inkassoomkostninger.

 

Det du risikerer ved å gå til forliksrådet er, i korte trekk, hovedbeløpet (ukjent), renter (ukjent), rettsgebyret for forliksrådet (1049 kr), og mulige saksomkostninger for motparten (inntil ca. 5500 kr).

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Takk for svar krikkert!

 

Bestemte meg omsider for å la saken gå uten å betale, for å se hvordan det ville utarte seg. Tenkte jeg kunne oppsummere her for fremtidige brukere som skulle få problemer med disse. Hovedbeløpet var på smålige 2500 kr, men om jeg kan unngå å kaste disse pengene ut vinduet så gjør jeg helst det. 

 

Fakturaen forfalt, og jeg fikk både første og andre betalingspåminnelse, uten at jeg foretok meg noe som helst. I går, fredag, var det gått en måned siden avtalen ble inngått - og ikke ett eneste tilbud hadde kommet til innboksen min. Jeg fikk så en telefon fra en kar, som sa at han ringte fra "fakturaavdelingen til mitt oppdrag". Han lurte bare på hva som hadde skjedd, siden fakturaen forfalt for 2 uker siden men ingen betaling var innregistrert, og den ville bli sendt til inkasso via svea finans den 25. Jeg takket for at han minnet meg på det, siden jeg kom til å bestride kravet deres, og sa at jeg ikke kommer til å betale en krone til mittoppdrag. "Okei, da blir det en sak for forliksrådet dette her da, jeg ser jo her at du signerte avtalen den (tid og dato)." fikk jeg tilbake. "Det får det bare bli, jeg har ikke fått produktet dere har lovet meg, så da ønsker jeg heller ikke å betale for det" svarte jeg, og jeg merket irritasjon i andre enden av røret. "Men du må jo betale fakturaen om du faktisk skal få noen oppdrag via oss, hvis du ikke gjør det kommer det jo ingen ting" - bare tullprat, fakturaen hadde to ukers forfall og abonnementet var aktivt hele tiden, om man tar en rask titt på nettsidene deres skjønner man fort at det ikke er et særlig sofistikert system som ligger bak her. 

 

"Vi har tre stykker som sitter her og tar seg av slike saker i forliksrådet, så da kan jeg bare sende saken over til de da" kunne han opplyse, noe jeg sa at han kanskje måtte tenke gjennom siden de er en ganske liten bedrift, og om de har tre mann på forlikssaker forteller jo det sitt om det de driver med. "Neida, vi er ganske store vi, har avdeling i Oslo, Sarpsborg og en i Spania faktisk", veldig imponerende og helt irrelevant for saken. Jeg har faktisk vært i forliksrådet før og er vel verset i det, noe jeg fortalte ham, og avsluttet litt breialt med "men du, vi snakkes vel i forliksrådet da!", og da var han kort med å si hadet bra før han la på røret. 

 

To minutter etterpå får jeg mail fra min kontaktperson: 
 

Hei, Tok en runde med de på kontoret her, vi krediterer din ubetalte faktura hvis du ikke ønsker Mittoppdrag. om nevnt kan oppdragsmengden variere ifra uke til uke. Ønsker du ikke å betale, så krediterer vi :)

 

Jeg forespurte en kreditnota, som jeg fikk servert per mail i dag. Som krikkert ante i innlegget over her, så gidder de åpenbart ikke å ta seg bryet med forlikssaker i andre byer. Det virker som om de prøver å presse folk til å betale; jeg har fått mailer med svære røde bokser der det står hvilken IP-adresse og tidspunkt avtalen ble signert på, bare for å få meg til å tro at de har sitt på det rette. Å ta deg til forliksrådet er et pressmiddel de tydeligvis bruker bredt også, men det aner meg at de har vært der før og kanskje ikke fått resultatet de ønsket. Kanskje de ikke gidder å ta forlikssaker i det hele tatt, men ettersom jeg har vært gjennom det før vet jeg at det ikke er noe å frykte om man vet man har en god sak, og kan argumentere litt for seg selv. Rundt om på nettet leser jeg folk som har inngått avtaler på 10-15 000 med disse folkene her, og det er helt for jævlig at de skal få holde på sånn og komme unna med det. 

 

Jeg satt hardt mot hardt og gjorde det klinkende klart at en eventuell betaling fra meg måtte hentes via dom i forliksrådet, forhåpentligvis kan dette hjelpe folk som sitter i samme situasjon og googler i fremtiden :)

Endret av mannyboi
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...