Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Får ikke satt bilen i første gir, andre gir, femte gir eller revers


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har et problem med bilen min, og siden jeg har ganske lite peiling på bil generelt, men er nysgjerrig på hva problemet kan være - så lurte jeg på om noen her kunne hjelpe meg med å identifisere problemet. Bilen må åpenbart på et verksted, men mens jeg venter på å få den dit så kan det hende noen her har noen smarte tips...

 

Var på en langtur i dag på noen timer, og bilen har fungert eksemplarisk.

Jeg slipper av en av passasjerene mine, rygger ut av parkeringen og begynner å kjøre hjem.

Så kommer jeg til et lyskryss 100m ned veien, og når jeg skal kjøre i gang igjen, så merker jeg at girspaken er litt rar når jeg prøver å sette den i første gir - og det er veldig tungt å starte. Den har satt seg i tredje gir...

 

Kjører så til siden, og finner ut at jeg ikke får satt bilen i noen andre gir enn tredje og fjerde. Jeg får heller ikke satt den i revers... Clutchen virker helt normal, og den setter bilen i fri om jeg trykker den inn når jeg kjører etc. 

 

Min første tanke er girkasse, og at ferien min nå går rett i dass.

Etter litt Googling har jeg også lest noe om clutchwire, men med tanke på at det virker som at clutchen fungerer ellers, så er vel det ikke problemet... Hadde det bare vært så lett.

 

Bilen er en 2004 Saab 9-3, 1.8l.

 

Takk for all respons.

 

Edit: Jeg merker også at jeg kan dytte girspaken til venstre og høyre når jeg kjører. Før jeg fikk disse problemene fikk jeg ikke flyttet på girspaken når den var i gir. Hva kan dette indikere?

Endret av Helvetica
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for svar folkens! 

 

Ang. denne giroverføringen - er det noe jeg kan sjekke ut, uten og måtte ha bilen på bukk eller fjerne vesentlige deler? 

Og har dere noe forslag til hva prisnivået på å få dette reparert på verksted kan være? Alt som surrer i hodet mitt når det angår gir-systemet er $$$...

 

Skal sjekke ut den gruppa, Rolf_X - takk!

Lenke til kommentar
Edit: Jeg merker også at jeg kan dytte girspaken til venstre og høyre når jeg kjører. Før jeg fikk disse problemene fikk jeg ikke flyttet på girspaken når den var i gir. Hva kan dette indikere?

At den mekanismen (hvordan den nå ser ut...) som overfører sidelengs bevegelse mellom girspak og girkasse er defekt. Det understøttes også av at de eneste to girene (3. og 4.) du får tak i ligger i samme "spor".

Lenke til kommentar
  • 3 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...