Gå til innhold

GUIDE: Ruternerding - del 3 Nå har jeg en Linux-maskin med antenner, men hva skal jeg med den? (Ekstra)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Man kan fikle mye med Asus sin routere og som såvidt ble nevnt i del 1. Som og er basert på WRT og støtter DD-WRT, OprnWRT, tomato og videre.

 

I tillegg er det lett å få tak i disse brukt på finn fra Altibox kunder som tydeligvis selger dem ganske ofte. Er man heldig kan man få en Asus RT-AC66U for 500 kr. Altså en rimelig ny router med 802.11AC støtte.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132

@fjarle Dere bør kanskje ha en enda strengere advarsel mot å kompilere pakker selv? Hovedproblemet er jo at det også kan være mye mas å oppdatere pakker. Og i det hele holde orden på versjoner brukt. Er det på skrivebordsmaskinen går det som oftest greit, men dette er en ruter som egentlig bør kunne oppdateres svært raskt skulle "Heartbleed 2" eller liknende skje.

 

Og ved pakkehåndteringssystemer kan man til og med sette inn automatisk oppdatering ved en enkel cron-job (eventuelt bedre: Sette opp cron til å sjekke etter oppdateringer. Hvis "ingen vanskelige pakker som krever manuell intervensjon" (eg. kjerne), oppdater, ellers send epost til deg om at oppdatering er tilgjengelig.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...