Gå til innhold

Arkitektpapp, også kjent som modellpapp, capa, kapa og foam core. Hvor får en kjøpt?


Baini

Anbefalte innlegg

Er på jakt etter arkitektpapp, eller foam core som det er mest kjent som på engelsk.

 

Er det noen her som vet om butikker som selger det til privatpersoner? Har sett at det er flere som selger til bedrifter og skoler, men det hjelper ikke meg og evt folk som kommer fra søk. Personlig hadde det vært en fordel om det var en butikk i sørlige Rogaland.

 

Eventuelt noen som vet om andre mulige stoffer som kommer i ca 6mm tykkelse og som er relativt stødig. Skal brukes til å lage innlegg til brettspill. Vet om underlag fra Montér. https://www.monter.no/hus-og-bygg/gulv/gulvunderlag/opus-gulvunderlag-skum-ekstrem-/7321299/ vet ikke om det  er mulig å male det å få en bra finish, vil helst ikke ha spygrøne innlegg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er generelt ikke så lett å få tak i. Jeg fikk tak i det i forbindelse med studier gjennom skolen. Men når det var helg, og vi likevel trengte, så var Torso Vulkan stedet vi pleide å kjøpe. Ser at de har Torso Kristiansand også, så hadde sendt dem mail og spurt etter Centafoam/foamboard (link).

 

 

Alternativt så ser jeg bare for meg Staples (men tviler litt). Eller at du får et lokalt arkitektkontor til å bestille inn for deg // hører hvor de får tak i det, om de er et kontor som bygger modeller.

Endret av blured
Lenke til kommentar

Plexiglass blir for dyrt, tungt å vanskelig å jobbe med, prøver å unngå bruk av sag siden da kunne jeg ellers brukt tre.

 

Var et bra forslag med Torso, men med minimumskvantum så blir det fort mer en det jeg sikkert noengang har brukt for akkuratt nå.

 

Får høre med lokale arkitekter om de har mulighet å få tak i for meg.

Lenke til kommentar

Litt usikker på hva du TS mener med "innlegg til brettspill", så jeg kan ikke si så mye om hva som er lurt å bruke og ikke. Tenker du bare å ha det som en plate å ha brettspill på, slik at det er lett å flytte fra spisebord ect uten at man trenger å pakke det sammen?

 

Bokpapp som Emancipate linker til er jo ekstremt mye billigere, lettere å få tak i, samtidig som fremdeles er lett å jobbe med (holder med en tapetkniv).

 

Og hvorfor ikke bruke treverk da? Jeg tipper at du har en forhandler som selger kryssfinerplater ganske i nærheten, og at de vil kunne skjære den til for deg ganske raskt også. Dette vil være mye mer bestandig enn foamboard, som får hakker i seg veldig fort. Eller bokpapp som begynner å "flasse" så fort det kommer litt vann på.

Lenke til kommentar

Ah, trodde du linket til begge deler. Men tror bokpapp kunne fungert greit det også. Det er helt jævlig å kutte i om det er tykt, men om man limer sammen flere lag, så kan man få veldig fine hjørner ved å la det være litt overlapp. Tror absolutt det er sterkt nok, bokpapp er jo typisk det selve spilleskene er laget av også.

 

4mm poppel veier forøvrig svært lite. Men det er kanskje ikke noe lettere å få tak i enn foamboard sånn helt i nærheten.

Endret av blured
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...