Gå til innhold

SAMLETEST: Bærbare PC-er til rundt 5000 kroner Vi har testet fem rimelige bærbare med stor skjerm


Anbefalte innlegg

 

Rundt 5000 kroner = 4000 kroner til 9000 kroner?

Ikke rart den ble vinner når den koster over dobbelt så mye som den rimligeste..

Vi skylder litt på Acer akkurat her. Vi ba ettertrykkelig om å få i3-versjonen, men de sendte oss likevel den dyrere i5-utgaven. Likevel er det, som vi forklarer i teksten, slik at i3-utgaven hadde hevdet seg helt i toppen den også - og den har vært under 5000 kroner inntil veldig nylig.

 

/Stein Jarle, testansvarlig Tek.no

Da kan jo alle de andre PC-produsentene/butikkene i ettertid bare sende bedre&dyrere maskiner enn Dere ber om og så får dere ikke testet det dere ønsket og alle maskinene scorer laaangt bedre enn Dere ventet og så blir det skryt og toppkarakterer over hele linjen.

 

Når Acer ikke sender en PC som dere har bedt om, så tar dere ikke den PC-en med i testen - for den har ingenting der å gjøre. Dét er Acers ansvar at de ikke sender en maskin dere ba om, men det er Deres ansvar at dere da tar denne usammenlignbare maskinen med i testen.Dere burde derfor trekke den aktuelle Acer-maslinen UT av testen og altså ikke ha den med idetheletatt.

 

MvH Heis1.

 

P.S,Gitt at de aller fleste er avhengige av å reklamere på sine PC-er i PC-ens levetid og gitt at en gjenganger av innvendinger fra kommentarfeltene om nettopp Acer-maskiner har vært både dårlige maskiner og dårlig service - hvorfor ikke ta en test av maskinenes holdbarhet og de ulike merkenes service? Det krever selvsagt en test over lengre tid mht maskinenens holdbarhet, men man kan vel framprovosere noe og?D.S.

Endret av Heis1
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg synes virkelig ikke at Tek pleier å være gode på tester. Jeg vet med meg selv at dersom jeg hadde vært redaktør for Tek-nettverket, så hadde jeg ikke akseptert at det ble gjort så lite i en anmeldelse. Det er ganger jeg tenker at skribentene mangler lidenskap for feltet sitt. At jeg selv hadde vært utrolig nysgjerrig på å undersøke både det ene og det andre, og knapt ville klart å stoppe meg selv fra å gjøre det. At selvfølgelig ikke alt måtte ha kommet på trykk, men at jeg hadde gjort grundige undersøkelser, som kunne avslørt ting her og der, som ikke var så åpenbare;

 

At et nettverkskort har redusert ytelse i forhold til et annet, at en prosessor ikke yter opp mot sitt maksimale på grunn av for høye temperaturer, at selv om batteriet er lite, så lades det opp utrolig fort etc. Gravd litt dypere.

 

Jeg ville investert iherdig mange timer i planlegging, og oppsett av test-benker. Kombinert systematiseringen til Notebookcheck, med elektronikk-kompetansen til Anandtech, med utførelsen til TheVerge og den sosiale intelligensen / friskheten til MKBHD. Selv sagt ikke blåkopiert noe som helst, men latt seg inspirere, og hatt denne standarden som målet sitt.

 

Akkurat nå virker det som om Tek-journalistene ikke prøver engang. De har en kort overfladisk smørbrødliste de skal igjennom, ekstremt begrenset utvalg produkter inne til testing, og bare en skygge av kompetansen til det som finnes i kommentarfeltet. Det de trenger er talentfulle teknologinerder, beste innenfor sitt felt - og en visjonær leder som kan legge retningslinjene for utforming, språk etc.

 

Sist jeg var imponert over Tek, var f. eks. når de gjorde kameratester på Akam.no.

 

http://www.tek.no/artikler/canon_eos_60d/79006/7

 

Her en artikkel fra 2011. Her begynner det i det minste å ligne noe.

 

Per nå føler jeg ikke vi får særlig mye mer informasjon enn vi kan lese fra produktbeskrivelsen, og hver anmeldelse blir en jakt om å finne de første og største feilene i testen, slik som nå.

 

Du har selvsagt helt rett, men Tek er jo en overfaldisk nyhetsside, det er kanskje derfor jeg ikke forventer all verden.

Lenke til kommentar

^ Jeg mener tvertimot at Tek har skullet være flaggborgen for kompetanse. ITAvisen er det jeg assosierer med oversikts-avis.

 

Vilken bärbar mac får man för 5000?

Tror poenget til Dobious var at de har testet en PC til 9000,-, så hvorfor ikke ta med MacBooken, den koster jo "rundt 5000" kroner den og? Eller?

Veldig enig med Agentspoon her, mye dårlige tester siste tiden, forutenom mobiler. Der synes jeg Tek har gjort det veldig bra.
Men TU er avhengig av klikk, så jo flere artikkler som blir laget, jo mer penger kommer inn. Det fører jo til kvantitet over kvalitet, noe av det du Agentspoon poengterer i ditt innlegg med smørbrødlisten :)

 

Uten å kunne begunne det så føler jeg det har blitt verre etter TU kjøpte opp Mediahuset TEK

 

Og det er der jeg blir forfjamset over de som jobber i Tek. Det virker som om det er så lav arbeidsmoral. Når en elsker det en skriver om, så går det fryktelig fort å produsere gode artikler, fordi en har jobbet i forkant med å ha på plass testbenker og tenkt ut malen bak en test. Det virker som om det er så lite forarbeid, eller at de bevisst har begrenset seg såpass til de grader. Men sistnevnte har jeg så vanskelig for å tro, når det lille som blir produsert, ofte ikke virker å være tilstrekkelig kvalitetssikret.  :hm:

 

Jeg må ærlig innrømme at jeg er sinnsykt sjalu på Tek som er et slikt stort nettverk med økonomiske ressurser og publisitet som gjør at de får servert på sølvfat, testprodukter når de spør. Jeg blir litt arg når de ikke utnytter disse til å gjøre ordentlige tester, fordi jeg vet at det er mange enkeltindivider her inne, ildsjeler, som ville lagt ned en iherdig større innsats og produsert kvalitet.

Lenke til kommentar

Jeg sendte en mail til Tek om de ikke kunne teste Multicom Xishan N250BU med Core i5 7200U, 8GB RAM, 256GB SSD, full HD IPS og USB C - i denne prisklassen. Dette fordi jeg mener at dersom det ikke er fysisk tvilsomme ting, så er den et langt bedre tilbud enn de listede konkurrentene.

 

Fikk til svar at de fram til nyåret kun skulle fokusere på spill-bærbare. Hva skjedde her? :(

 

Det er jo ganske dumt, for spillbærbare er i stor grad overpriset og uaktuell for mange, og det er mye misinformasjon rundt vanlige bærbarmaskiner som det hadde vært fint å fått luket unna.

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...