Jump to content
daubyj

SAMLETEST: Kjøkkenmaskiner Vi tok inn ni kjøkkenmaskiner for å finne den aller beste

Recommended Posts

Kan noen forklare meg hvorfor Ankarsrum ikke er med i denne testen. Overlegen maskin basert på 40-tallets Electrolux Assistent (den originale). Også eneste maskin med 7års garanti på motor, og med motordeler i metall dom kan kjøpes separat. Drives med drivreimer, og eneste maskin hvor bollen roterer. Skulle øikt å se noen av de andre maskinene klare 7kg deig. Dette klarer denne glatt.

https://www.kitchenone.no/produkt/ankarsrum-akm-6230-blandemaskin-kjoekkenmaskin-creme/?gclid=CjwKCAiA7JfSBRBrEiwA1DWSGwxy9zWKjMoZ0zPrJfjUeADuR0NZNxc0EC5oUahCPfTJBRoyOL2s0BoCVQgQAvD_BwE

Share this post


Link to post

Kan noen forklare meg hvorfor Ankarsrum ikke er med i denne testen.

Fordi de ansetter folk til å lage nye kontoer på f.eks. diskusjon.no for å spamme?

Share this post


Link to post

Artig tråd, handlet faktisk en Kenwood XL Titanium i julegave til datteren i år.

 

Den har forresten 10 års motorgaranti, ikke fattige 7 år, som jeg ser en del andre ukurante merker har  :ninja:

Share this post


Link to post
Annonse

Vår 42 år gamle Kenwood Major ble byttet ut med Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S i begynnelsen av desember, og "nykommer'n" er bedre på alle områder, - den er svært stillegående, og elter store brøddeiger uten problemer.

Sprutdekslet er praktisk og bidrar til at ingrediensene i bollen ikke havner på kjøkkenbenken.

LED-lys gir god oversikt, og er dessuten en "lekker" detalj.

Etter å ha sjekket pris hos en rekke leverandører, endte vi opp med med en pris på kr. 5300,- inkl MVA og frakt.

Det er mange kjøkkenmaskiner å velge mellom, men for oss var valget enkelt, - det måtte bli en ny Kenwood.

Share this post


Link to post

En ting er å elte deig, som Ankarsrum er suverene på, men fordelen med Kenwood er alt ekstrautstyret.

 

En Kenwood kan erstatte nærmest enhver annen duppeditt på kjøkkenet.

Enten det er å lage iskrem, smoothie, kjøttdeig eller kutte opp kjøtt og grønnsaker i alle mulige fasonger, så gjør en Kenwood det, ingen annen maskin har så mange muligheter som Kenwood sine, og jeg eier selv både Ankarsrum og en Kenwood Cooking Chef.

Share this post


Link to post

wtf kjøkken maskiner!! derfor tar man ikke hw seriøs lengre.

 

Uffda, så du noe du ikke ville se? Du leser på Tek.no og kjøkkenmaskiner er også å regne som teknologi. Kanskje du finner det interessant en dag når du også skal flytte ut fra promperommet ... 

Share this post


Link to post

Støy er en faktor som er vesentlig! Dette burde være oppgitt og regnet med i en vurdering. Min nye maskin ble byttet ut stort sett av denne grunn, og jeg er temmelig sikker på at dette gjelder mange flere.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Støy er en faktor som er vesentlig! Dette burde være oppgitt og regnet med i en vurdering. Min nye maskin ble byttet ut stort sett av denne grunn, og jeg er temmelig sikker på at dette gjelder mange flere.

Har du lest artikkelen? 

I forkant av testen skisserte vi også opp en del kriterier vi trodde kom til å bli viktig. Dette inkluderte blant annet støynivå og renhold. I etterkant ser vi at dette ikke har vært så essensielt. Samtlige maskiner i testen gir mellom 70 og 80 desibel på maks hastighet."

Share this post


Link to post

Kan opplysa om at det danske forbrukerbladet Tænk, i samarbeid med fleire andre europeiske forbrukarblad i International Consumer’s Research & Testing (ICRT), nyleg hadde ein svært grundig test av kjøkenmaskiner. Testresultata er bak ein betalingsmur, men eg kan røpa at testvinnaren i Tek.no sin test, Ankarsrum 6230, kom ganske dårleg ut, på tredje siste plass (av 17 testa produkt). Det var mange maskiner som var både mykje betre og (til dels mykje) billigare.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Kan opplysa om at det danske forbrukerbladet Tænk, i samarbeid med fleire andre europeiske forbrukarblad i International Consumer’s Research & Testing (ICRT), nyleg hadde ein svært grundig test av kjøkenmaskiner. Testresultata er bak ein betalingsmur, men eg kan røpa at testvinnaren i Tek.no sin test, Ankarsrum 6230, kom ganske dårleg ut, på tredje siste plass (av 17 testa produkt). Det var mange maskiner som var både mykje betre og (til dels mykje) billigare.

Hvilke var best i denne testen da?

  • Like 2

Share this post


Link to post

Hvilke var best i denne testen da?

 

Det var fleire som kom på topp, blant anna to Kenwood-modellar. Det var ikkje heilt dei same modellane som var testa i Tek.no sin test, men éin av vinnarane var iallfall ein Kenwood Chef XL, som eg vil tippa ikkje er så veldig forskjellig frå Kenwood Chef XL-modellen som kom på andreplass Tek.no-testen. Men det er jo fordelar og ulemper med dei fleste maskinene. Kenwood-maskinene skårar for eksempel dårleg på «flytting og oppbevaring».

Share this post


Link to post

Som nevnt flere steder allerede, men ikke siste tiden: 

 

Det er smått utrolig at reporteren ikke forklarer nærmere sammenhengen mellom effekt i motoren (watt) og effekt levert til bolledeigen. Man kan ikke sammenligne maskiner med mye watt langt unna (i basen) som må vinkles igjennom armen i maskinen for å bli levert ut i vispen, med maskiner som sparer mye effekt på å ha motoren rett over vispen. Tverr imot er jo sistnevte en bedre løsning om man tenker effekt. Her burde man forsøkt å måle effekt på vispen på en eller annen måte, i alle fall forklare i teksten at maskinene på over 1000w i basen på ingen måte betyr at de er sterkere enn maskiner med 300w rett over vispen. 
Slik teksten er forfattet nå kan man få inntrykk av at 300w gir mindre faktisk effekt (i deigen, der det gjelder) enn de på over 1000w...

 

Synd dette ikke er poengtert av testerne..

Share this post


Link to post

Du mener at en 4 år gammel "test" er relevant i 2020? Du skal ikke lete frem 200 år gamle aviser fra  arkivet til Nasjonalbiblioteket mens du er i gang?

Share this post


Link to post

Jeg tror du kunne forstått hvorfor det ble slik om du satt deg litt mer inn i saken. 

Jeg visste ikke det var en gammel test. Testen/artikkelen er på førstesiden til tek.no i dag og øverst i artikkelen står det at artikkelen er (sist) forfattet i desember i 2019. Jeg kommenterte på tek.no, og så da kommentarene derfra. Leste kommentarene, ikke når de var skrevet. Kunne sikkert gjort det, dog, men jeg hadde rimelig grunn allerede til å tenke at artikkelen var relativt nylig oppdatert. 

 

Jeg mener da jeg har rimelig grunn til å anta at teksten er aktuell i dag. Er du uenig?

 

Ut i fra dette tenkte jeg artikkelen var ny/oppdatert.

6A5C4598-B700-4F2F-8853-369E6ACC851E.thumb.jpeg.379a816e9ab4912805cf5b351d223df9.jpeg

 

Forsiden tek.no i dag, slik jeg ser den:

317097AC-AA8B-45FC-AA18-C01B250F6A50.thumb.jpeg.63ae9f77b32aa0985d0a73f91f205da5.jpeg

Edited by Anterialis

Share this post


Link to post

Tek har eget kommentarfelt hvor de nye kommentarene er. Absurd at det oppdateres gamle tester i stedet for å gjøre nye. Dog ikke like sprøtt som at folk som ikke kan bake tester kjøkkenmaskiner i det hele tatt.

Share this post


Link to post

Dette var kommentarfeltet som lå under testen/artikkelen da jeg leste den. 
 

Og forresten, slike kommentarer du kom med i første respons kan vi vel holde oss gode for. De fleste av oss her er voksne folk som fortjener høyere kvalitet på tilbakemeldingene enn det der. 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...