Gå til innhold

Lager silisium 60 ganger raskere


Anbefalte innlegg

Men uansett. Dersom man skal kunne bruke tidligere besettelser som grunnlag blir det alles krig mot alle. Det er lite konstruktivt. Vi ødelegger jorden raskt nok når det er fred.

 

Er det greitt då om russarane tek over Noreg? At nordmenn har budd her i nokre tusen år er ikkje noko grunnlag? Eller Krim, for den del? Dei andre landa sine krav på desse øyene er av mykje nyare dato enn Kina sitt, og har komme samstundes som Kina har oppretthalde sitt krav. Filippinene har ikkje stort betre argumentasjon enn at "øyene ligg nær oss", og det same gjeld forsovidt Vietnam. Vietnam kan i tillegg vise til fiske rundt øyene i lang tid. Grensene til Kina er stort sett fastsett, med unnatak av små grensetvistar her og der. Mot Nepal, til dømes.

 

Eg har ikkje gjort meg opp nokon konklusjon sjølv om kven desse øyene tilhøyrer, men eg er veldig interessert i å høyre argumentasjonen for din påstand om at dei no har vorte nokon andre sine.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-P0LhtEd81A

Hei, det må vel være innbyggerne på øyene som bestemmer dette kanskje?

 

Ellers liker jeg ikke historiske krav pga enten tidilgere besittelser, gamle brev eller lidelser. Hørte en Israelsk nybygger som satt opp hus på annen manns eiendom fordi "de" var blitt voldtatt, slått og drept i mange år. Det har jeg sympati med, men han var 46 år. Og de siste 46 årene har vel Israel vært den som har vært aggressiv.

 

I Sørkinahavet er det mange øyer som er ubebodd, og da er jeg tilhenger av at nærmeste land får det. Men jeg blir ikke spurt...

Lenke til kommentar

 

 

Liten feil angående REC i teksten deres: de har aldeles ikke stengt ned, men flyttet produksjonen til USA (hhv. Moses Lake og Butte). Samt de produserer rundt 3.300 MT Silisium i kvartalet (opplysning gitt for Q3)

 

http://www.recsilicon.com/media/newsroom/newshandler/?feed=/R/136555/PR/201609/2044027.xml

#3.300 Mega Tonn ???????

 

Metric Tonnes, da de derre klin gærne amerikanerne ikke klarer å forholde seg til standard enhet (SI-unit) på mål og vekt

 

Det har du jammen rett i. Når skal de lære tro? Aldri går jeg ut ifra.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Så solceller kan nyttiggjøre seg "småbiter" av silisium, i motsetning til datakretser som krever monokrystallinsk stoff?

 

Biter av silisium (uansett størrelse og fasong) støpes til en stor blokk, og så skjærer man syltynne skiver fra denne som man bruker i solceller eller kretskort. Man kan støpe den blokken til eneste stor krystall (monokrystallinsk), eller flere krystaller (polykrystallinsk).

Lenke til kommentar

Hm. Er ikke dette produksjon av polysilisium? Det er i hvert fall det Siemens prosessen lager. Og da kan man lage mono eller multi. Eller hybrid.

Rec har et patent på dette og produserer i USA. Noen som vet forskjellen på det Rec gjør og dette?

Dette er etter hva jeg forstår en variant av Siemens-metoden. Silisium depositeres fra silisiumsholdig gass på et varmeelement. I Dynatecs versjon så bruker de en sentrifuge til å sende silisiumet vekk fra depositeringsområdet slik at man slipper å fjerne det når det blir fullt der. :)

 

REC bruker en fluidized bed reactor, noe helt annet.

 

rec_fluidizedbedreactor.gif

Lenke til kommentar
  • 10 måneder senere...
  • 6 måneder senere...

Kineserne vil ha eneretten på produksjon av flere ting, blant annet silisium, og kjører prisene i grøfta når det måtte passe dem.

At dette landet, som også stjeler og kopierer alt de kommer over, får lov å være med i WHO er tragisk.

Mens man boikotter Russland for krigen i Ukraina og annekteringen av Krim, er det ingen som snakker om å gjøre det samme mot Kina når de invaderer andre lands øyer og gjør dem om til rakett- og flybaser.

Patent systemet er ikke alle enig i, inkludert meg selv.

 

Rå kapitalisme og patent systemer fungerer dårlig innenfor noen sektorer. Som feks produksjon av GPU (graphical processing unit)

Nvidia patenterer det de kan, de har så mye patenter at noen andre har ikke mulighet og komme inn på markedet. Ettersom det er begrenset med veier til Roma i dette tilfelle. Og nvidia vil ikke selge en eneste patent. Selv giganten Intel måtte gi seg med og prøve og komme inn på GPU markedet.

 

Det betyr at Nvidia har en nesten monopol, (de har 1 annen aktør ved navn AMD, men de sliter med og være konkurranse dyktige.)

 

De kan ta den prisen de vil for sine GPU, slippe ut ny teknologi som de føler for. Eller i sekvens som gir dem mest profitt. 

I et konkurranse dyktig marked så vil de hele tiden dytte ut den nyeste teknologien for og prøve og vinne toppen. Men slik er det ikke.

 

Joda jeg har også fått med meg argumentene for patent systemet. Men må vel si jeg ikke bare tar de for god fisk som mange andre gjør.

 

For meg så virker det mer som et system for og sikre at de rike blir enda rikere

 

Og ingen snakker om og boikotte USA eller for styrte regimer i hele midtøsten og skape mye politisk ustabilitet og dermed mye død og og lidelser, samt at de holder hånd over terrorstatene Israel og Saudi Arabia.

For og beholde sin "Olje for dollar" kartell. Hykleri?

Endret av DirekteDemokrati
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...