Gå til innhold

SAMLETEST: Bose er ikke lenger kongen på haugen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Grundig og bra test! Sony'en er definitivt en het kandidat for meg når Bose QC3i skal erstattes.

 

For å være litt pirk, så tror jeg det strider mot den vanlige manns oppfatning når et headset til 2000,- omtales som "_Billig_ og bra" (JBL EVEREST V700 ELITE)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

+1 på Etymotics. Er4 konkurer fortsatt med de aller beste på lyd. Men de fungerer aldeles dårlig på et kontor. Det gjør fysisk vondt å trekke dem inn og ut i tide og utide. Og mens lydbildet er aldeles bredt og presist så er det veldig "i hodet". Så jeg ser poenget med klokker på kontor.

Lenke til kommentar

Det er nok snakk om små nyanser, men jeg er i hvertfall ikke enig i rangeringen av de to vinnerne mot hverandre.

 

Jeg kjøpte både Bose QC35 og Sony MDR-1000X, med 30 dagers åpent kjøp, for å bestemme meg for hvilken av de to jeg ville ha. Har ikke hatt hodetelefoner med støydemping tidligere, men har fra før et Beyerdynamic DT770 som da er mitt referansepunkt.

 

Begge har til felles at de har veldig kraftig bass, til tider overdrevent, mens de begge også har litt svak diskant, og på ren lydkvalitet kommer de til kort mot DT770. Jeg vil ikke si at de skiller seg nevneverdig fra hverandre på ren lydkvalitet.

 

På støyfjerning er de også omtrent jevngode, i hvertfall under normale forhold. Det er når de kommer i svært støyende omgivelser, sånn som ombord på et fly, at det begynner å bli forskjell. Her opplevde i hvertfall jeg QC35 som en del bedre enn MDR-1000X. Her syns jeg også støyfjerningen gikk ut over lydkvaliteten i større grad på Sony-ene, mens QC35 klarte å høres sånn nogenlunde bra ut.

 

På bærekomfort er også Bose bedre. De er merkbart lettere, og Sonyene er slitsomme å ha på over tid.

 

Sluttsummen for min del var at Sony-klokkene gikk i retur, mens Bose-klokkene ble beholdt.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Hadde bose QC35 en uke og jeg leverte de tilbake. Syns lyden var veldig svak. Helt enig i at de har god støydemping, men det forsvarer ikke at lyden er dårligere enn hodetelefoner under 1000 kroner.

 

Har et sett med Sony h.ear 100-ABN og disse har overraskende god lyd. Dessverre lider de av å forsterke vind enormt slik at å bruke de under bevegelse ikke fungerer optimalt. I tillegg lekker de mye lyd slik det blir påpekt i artikkelen.

 

Fant til slutt mine trådløse hodetelefoner. Jeg gikk for Momentum Wireless, og her angrer jeg ikke. Lyden er langt over de andre, faktisk ikke så alt for langt unna de kablede Momentumene (selv om de trådløse er en sterk anelse varm!). Støydempingen er ikke like bra som QC35, men lyden er langt bedre.

Endret av Espp
Lenke til kommentar

I mellomtiden koser jeg med mine Porta-Pro til 250 spenn :p Har enda til gode å høre hva som er så fantastisk med disse dyre hodetelefonene. Har hørt på stort sett alle og enda ikke blitt imponert.

Bruk på fly, der er Bose svært bra. Omtrent helt stille inne i dem. Har dog ikke slikt selv, men har vurdert det. Blir nok kjøpt hvis jeg begynner å fly mye igjen snart.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...