Gå til innhold

Investere i Lyoness?


Momspaghetti

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg holdt på å stryke med da jeg satte kaffen i halsen når jeg leste det.

 

Alexander Rosnes Reitan: Lotteritilsynet kan ikke stenge virksomheten fordi de ikke liker den.

 

Hæhæhæhæhæ....

Kop!!!

Hæhæhæhæ....

 

Du trenger ikke like det Rosnes Reitan men norsk lov bør en følge... Så når du bryter markedsføringsloven? Ja da kan du faktisk ikke slå om deg med samarbeidspartnere i hytt og gevær. Du er IKKE hevet over norsk lov, men må (overraskende nok?) forholde deg til den.

Endret av Moskasi
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Knis....Hikste hikste....Knis....Åndenød....Knis :rofl:

 

Om ikke ARR er ferdig nå, skjønner jeg ingenting...Først videoen til PgUp i går, og nå disse oppslagene i Adressa.no siste dager...Er det mulig! :D

 

Endelig en avis ved siden av BA som tar saken på alvor, setter seg inn i den overveldende dokumentasjonen som finnes, og avkler keiserens nye skreddere. All respekt for journalistikkens og pennens makt!

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ny artikkel i Adressa i dag. Noen som har tilgang?

 

Tar en klipp og lim av tekst fra Adressa:

 

Lotteritilsynet mener de driver ulovlig pyramidevirksomhet, og har vedtatt at virksomheten skal stenges, men Lyoness har klaget på vedtaket.

Klagen ligger nå til behandling hos Lotterinemnda, og i mellomtiden kan deler av virksomheten fortsette på bestemte vilkår. Lyoness benekter at de er et pyramidesystem, og de reagerer også sterkt på måten tilsynet har gått frem i saken. 

LYONESS
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
VIS FAKTA

Lotteritilsynet har mottatt særlig mange kritiske tips fra Trondheim og Trøndelag om Lyoness og det tilknyttede markedsføringsnettverket Lyconet.

Adresseavisen har bedt om innsyn i dokumenter, snakket med kilder, brukt sosiale medier og andre informasjonskanaler for å finne frem til noen av de sentrale i systemet i vår region:

Alexander Reitan (43)

Tidligere megler og avdelingsleder i et eiendomsmeglerforetak i Trondheim peker seg ut. Han har tidligere oppført seg selv som «president» i Lyconet på egen Facebook-side. Ifølge Lotteritilsynet kan Lyoness' markedsførerne oppnå ulike nivåer i systemet, og de en viss inntekt kan titulere seg som visepresident og president.

Reitans selskap Antigruff har siden 2015 vært partner i Lyoness, ifølge cashbackworld.com.

Lotteritilsynet bekrefter at Reitan er en av elleve personer de har ment er sentrale i Lyconet i Norge. De elleve skal ha mottatt til sammen rundt 11,7 millioner i inntekter fra Lyoness i 2016, og i fjor høst krevde tilsynet dokumentasjon på at inntektene «i særlig grad» kom fra salg eller forbruk, og ikke fra verving av deltakere.

Reitan skriver i en e-post til Adresseavisen at dette gir et feilaktig inntrykk av inntekten hans, og at han tjente 234 720 kroner før skatt med en arbeidsmengde tilsvarende en 50–60 prosent stilling.

På Lyconets egen hjemmeside ble Reitan presentert slik inntil nylig:

«I 2015 var jeg en av dem som alltid hadde arbeidet hardt som en ansatt, men jeg innså at ved å gjøre det, bygget jeg bare på min sjefs drøm, og ikke min egen … (…) Nå er jeg en av dem som forandrer livene til folk! Jeg deltar i veksten og utviklingen av et team av uavhengige markedsførere som skaper en ny fremtid, realiserer nye drømmer og mål!,» het det på Lyconets hjemmesider.

Reitan svarer ikke konkret på Adresseavisens spørsmål, men skriver at han er helt uenig i tilsynets tolkning av Lotteriloven, men at han forholder seg til de foreløpige begrensninger om rekruttering og salg av rabattkuponger.

- Jeg er glad for at saken er anket til ny behandling og gleder meg til vi blir ferdige med saken. Tilsynet kan ikke få stenge et selskap bare fordi de ikke liker selskapet, de er ikke hevet over norsk lov. Lyoness er et flott shoppingnettverk som er viktig for ca. 1000 små- og mellomstore bedrifter i Norge (og ca. 400 000 butikker internasjonalt), og jeg tror og håper at registrerte markedsførere kan fortsette å hjelpe små og mellomstore bedrifter med økt kundetilstrømming og kundelojalitet som del av shoppingnettverket i fremtiden, skriver Reitan.

Arnt Obsidian Grønbech (40)

Norsk gitarist og låtskriver, kjent fra metalbandet Keep of Kalessin og som deltaker i Melodi Grand Prix. På Lyconets hjemmesider står det om hvordan han startet med «tom bankkonto» og endte opp som en del av deres internasjonale president-team:

«Lyconet har oppfylt alle mine drømmer og mer til. Nå bruker jeg dagene til å skrive musikk og coache og hjelpe andre med deres suksess i Lyconet.» «Hvis du er interessert i å lære mer om hvordan jeg bokstavelig talt gikk fra 'rags to riches' innenfor Lyconet, og hvordan jeg kan hjelpe deg til å gjøre det samme, ikke nøl med å ta kontakt med meg,» står det, oversatt fra engelsk.

Grønbech er også en av de elleve Lotteritilsynet har bedt dokumentere hvor inntektene fra Lyoness kommer fra. Han har ikke tid til å møte Adresseavisen for intervju, men sender e-post:

- Jeg er en selvstendig næringsdrivende Lyconet-markedsfører. Jeg har jobbet veldig hardt over flere år for å bidra til større handelsomsetning i shoppingnettverket. Hovedformålet er å øke omsetningen hos samarbeidsbedriftene, noe jeg er stolt av å ha bidratt til, og jeg håper og tror at jeg også har inspirert andre, skriver Grønbech.

Vi har stilt han flere spørsmål, blant annet rundt tilsynets vedtak, hans sentrale rolle og hvor mye han tjener. Han svarer generelt:

- Jeg forstår ikke tilsynets rasjonale. Jeg opplever Lyoness som profesjonelle og med klare intensjoner om å opptre lovlig. De har tatt kritikken rettet mot dem på stort alvor, og blant annet utarbeidet nye retningslinjer som vi markedsførere må forholde oss til. Jeg håper og tror at tilsynssaken får en positiv løsning, skriver Grønbech.

Et Keep of Kalessin-cashback-kort er «et offisielt bevis på medlemskap i fanklubben». Cashback er fordelskortet innenfor Lyoness-systemet, og det kan bestilles gratis via Grønbechs selskap Morningstar Music. Selskapet har klaget på Lotteritilsynets avgjørelse, og Grønbech skriver at de har opplevd en tilstrømming av nye kunder, og at de har tjent på handelsomsetningen fra kundene som bruker fordelskortet.

 

Elleve sentrale

De to andre trønderne som Lotteritilsynet anser som sentrale i Lyconet-delen av selskapet er mann (59) fra Stjørdal og mann (47) fra Trondheim. Sistnevnte skriver på Facebook at han er visepresident. I en sms skriver han at han ikke er ansatt i Lyoness, og han henviser til daglig leder i Oslo. Adresseavisen har ikke fått kontakt med 59-åringen fra Stjørdal.

I likhet med Reitan og Grønbech fikk de to i fjor høst også brev fra Lotteritilsynet med krav om å dokumentere hvor inntektene deres fra Lyoness kom fra. «Etter det Lotteritilsynet er kjent med er du en sentral representant for Lyoness i Norge,» skrev Lotteritilsynet i likelydende brev til de fire trønderne.

Flere markedsførere

Selskapet hevder de har 18 000 markedsførere i Norge, og Adresseavisen spurt om hvor mange som er fra Trøndelag.

- Markedsførerne er spredt jevnt over hele landet, skriver advokat Olav Kolstad i Schjødt på vegne av Lyoness.

Flere fra kulturlivet og flere bedriftseiere er også med i systemet. Det samme gjelder minst to profiler fra idrettens verden. Langrennsprofilen Terje Langli (53) gikk i vår på rulleski fra Trøndelag til Praha, der han deltok på et såkalt Lyconet elite-seminar. Underveis samlet han inn penger til et veldedig selskap knyttet til Lyoness.

- Jeg er markedsfører i systemet, ja. Men jeg er ingen talsperson, og ønsker ikke å uttale meg, sier Langli til Adresseavisen, og avslår å svare på ytterligere spørsmål.

En video postet på hans Facebook-side viser hvordan han og tre andre løper inn på scenen på elite-seminaret – foran tilsynelatende tusenvis av folk. Det hele foregår under Lyconet-logoen, med trampeklapp og høy musikk, mens de strekker armene med rulleskiene i hånda i været mot publikum.

Den tidligere kombinertløperen Hallstein Bøgseth (64) var også i Praha i mai, og har tidligere vært i Mallorca og i Stockholm med andre Lyconet-folk, ifølge Facebook-poster. I mars ble han gratulert med en «ny Lyconet-posisjon». Bøgseth skriver i sms: «Jeg er ikke ansatt i Lyoness. Ring leder og presseansvarlig [ …]. Hallstein» Det er uklart hvilken rolle Bøgseth har, og han har ikke svart på våre videre henvendelser.

Vi har snakket med en rekke andre markedsførere i regionen. En mann fra en liten trønderkommune sier han har tjent «gode penger»:

- Lotteritilsynet tar feil, de er jo bare vanlig mennesker der også, de har misforstått. Jeg er hundre prosent sikker på at det løser seg, sier mannen, som ikke ønsker navnet på trykk i avisa.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Tar en klipp og lim av tekst fra Adressa:

 

Lotteritilsynet mener de driver ulovlig pyramidevirksomhet, og har vedtatt at virksomheten skal stenges, men Lyoness har klaget på vedtaket.

Klagen ligger nå til behandling hos Lotterinemnda, og i mellomtiden kan deler av virksomheten fortsette på bestemte vilkår. Lyoness benekter at de er et pyramidesystem, og de reagerer også sterkt på måten tilsynet har gått frem i saken.

LYONESS

VIS FAKTA

Lotteritilsynet har mottatt særlig mange kritiske tips fra Trondheim og Trøndelag om Lyoness og det tilknyttede markedsføringsnettverket Lyconet.

Adresseavisen har bedt om innsyn i dokumenter, snakket med kilder, brukt sosiale medier og andre informasjonskanaler for å finne frem til noen av de sentrale i systemet i vår region:

Alexander Reitan (43)

Tidligere megler og avdelingsleder i et eiendomsmeglerforetak i Trondheim peker seg ut. Han har tidligere oppført seg selv som «president» i Lyconet på egen Facebook-side. Ifølge Lotteritilsynet kan Lyoness' markedsførerne oppnå ulike nivåer i systemet, og de en viss inntekt kan titulere seg som visepresident og president.

Reitans selskap Antigruff har siden 2015 vært partner i Lyoness, ifølge cashbackworld.com.

Lotteritilsynet bekrefter at Reitan er en av elleve personer de har ment er sentrale i Lyconet i Norge. De elleve skal ha mottatt til sammen rundt 11,7 millioner i inntekter fra Lyoness i 2016, og i fjor høst krevde tilsynet dokumentasjon på at inntektene «i særlig grad» kom fra salg eller forbruk, og ikke fra verving av deltakere.

Reitan skriver i en e-post til Adresseavisen at dette gir et feilaktig inntrykk av inntekten hans, og at han tjente 234 720 kroner før skatt med en arbeidsmengde tilsvarende en 50–60 prosent stilling.

På Lyconets egen hjemmeside ble Reitan presentert slik inntil nylig:

«I 2015 var jeg en av dem som alltid hadde arbeidet hardt som en ansatt, men jeg innså at ved å gjøre det, bygget jeg bare på min sjefs drøm, og ikke min egen … (…) Nå er jeg en av dem som forandrer livene til folk! Jeg deltar i veksten og utviklingen av et team av uavhengige markedsførere som skaper en ny fremtid, realiserer nye drømmer og mål!,» het det på Lyconets hjemmesider.

Reitan svarer ikke konkret på Adresseavisens spørsmål, men skriver at han er helt uenig i tilsynets tolkning av Lotteriloven, men at han forholder seg til de foreløpige begrensninger om rekruttering og salg av rabattkuponger.

- Jeg er glad for at saken er anket til ny behandling og gleder meg til vi blir ferdige med saken. Tilsynet kan ikke få stenge et selskap bare fordi de ikke liker selskapet, de er ikke hevet over norsk lov. Lyoness er et flott shoppingnettverk som er viktig for ca. 1000 små- og mellomstore bedrifter i Norge (og ca. 400 000 butikker internasjonalt), og jeg tror og håper at registrerte markedsførere kan fortsette å hjelpe små og mellomstore bedrifter med økt kundetilstrømming og kundelojalitet som del av shoppingnettverket i fremtiden, skriver Reitan.

Arnt Obsidian Grønbech (40)

Norsk gitarist og låtskriver, kjent fra metalbandet Keep of Kalessin og som deltaker i Melodi Grand Prix. På Lyconets hjemmesider står det om hvordan han startet med «tom bankkonto» og endte opp som en del av deres internasjonale president-team:

«Lyconet har oppfylt alle mine drømmer og mer til. Nå bruker jeg dagene til å skrive musikk og coache og hjelpe andre med deres suksess i Lyconet.» «Hvis du er interessert i å lære mer om hvordan jeg bokstavelig talt gikk fra 'rags to riches' innenfor Lyconet, og hvordan jeg kan hjelpe deg til å gjøre det samme, ikke nøl med å ta kontakt med meg,» står det, oversatt fra engelsk.

Grønbech er også en av de elleve Lotteritilsynet har bedt dokumentere hvor inntektene fra Lyoness kommer fra. Han har ikke tid til å møte Adresseavisen for intervju, men sender e-post:

- Jeg er en selvstendig næringsdrivende Lyconet-markedsfører. Jeg har jobbet veldig hardt over flere år for å bidra til større handelsomsetning i shoppingnettverket. Hovedformålet er å øke omsetningen hos samarbeidsbedriftene, noe jeg er stolt av å ha bidratt til, og jeg håper og tror at jeg også har inspirert andre, skriver Grønbech.

Vi har stilt han flere spørsmål, blant annet rundt tilsynets vedtak, hans sentrale rolle og hvor mye han tjener. Han svarer generelt:

- Jeg forstår ikke tilsynets rasjonale. Jeg opplever Lyoness som profesjonelle og med klare intensjoner om å opptre lovlig. De har tatt kritikken rettet mot dem på stort alvor, og blant annet utarbeidet nye retningslinjer som vi markedsførere må forholde oss til. Jeg håper og tror at tilsynssaken får en positiv løsning, skriver Grønbech.

Et Keep of Kalessin-cashback-kort er «et offisielt bevis på medlemskap i fanklubben». Cashback er fordelskortet innenfor Lyoness-systemet, og det kan bestilles gratis via Grønbechs selskap Morningstar Music. Selskapet har klaget på Lotteritilsynets avgjørelse, og Grønbech skriver at de har opplevd en tilstrømming av nye kunder, og at de har tjent på handelsomsetningen fra kundene som bruker fordelskortet.

Elleve sentrale

De to andre trønderne som Lotteritilsynet anser som sentrale i Lyconet-delen av selskapet er mann (59) fra Stjørdal og mann (47) fra Trondheim. Sistnevnte skriver på Facebook at han er visepresident. I en sms skriver han at han ikke er ansatt i Lyoness, og han henviser til daglig leder i Oslo. Adresseavisen har ikke fått kontakt med 59-åringen fra Stjørdal.

I likhet med Reitan og Grønbech fikk de to i fjor høst også brev fra Lotteritilsynet med krav om å dokumentere hvor inntektene deres fra Lyoness kom fra. «Etter det Lotteritilsynet er kjent med er du en sentral representant for Lyoness i Norge,» skrev Lotteritilsynet i likelydende brev til de fire trønderne. Flere markedsførere

Selskapet hevder de har 18 000 markedsførere i Norge, og Adresseavisen spurt om hvor mange som er fra Trøndelag.

- Markedsførerne er spredt jevnt over hele landet, skriver advokat Olav Kolstad i Schjødt på vegne av Lyoness.

Flere fra kulturlivet og flere bedriftseiere er også med i systemet. Det samme gjelder minst to profiler fra idrettens verden. Langrennsprofilen Terje Langli (53) gikk i vår på rulleski fra Trøndelag til Praha, der han deltok på et såkalt Lyconet elite-seminar. Underveis samlet han inn penger til et veldedig selskap knyttet til Lyoness.

- Jeg er markedsfører i systemet, ja. Men jeg er ingen talsperson, og ønsker ikke å uttale meg, sier Langli til Adresseavisen, og avslår å svare på ytterligere spørsmål.

En video postet på hans Facebook-side viser hvordan han og tre andre løper inn på scenen på elite-seminaret – foran tilsynelatende tusenvis av folk. Det hele foregår under Lyconet-logoen, med trampeklapp og høy musikk, mens de strekker armene med rulleskiene i hånda i været mot publikum.

Den tidligere kombinertløperen Hallstein Bøgseth (64) var også i Praha i mai, og har tidligere vært i Mallorca og i Stockholm med andre Lyconet-folk, ifølge Facebook-poster. I mars ble han gratulert med en «ny Lyconet-posisjon». Bøgseth skriver i sms: «Jeg er ikke ansatt i Lyoness. Ring leder og presseansvarlig [ …]. Hallstein» Det er uklart hvilken rolle Bøgseth har, og han har ikke svart på våre videre henvendelser.

Vi har snakket med en rekke andre markedsførere i regionen. En mann fra en liten trønderkommune sier han har tjent «gode penger»:

- Lotteritilsynet tar feil, de er jo bare vanlig mennesker der også, de har misforstått. Jeg er hundre prosent sikker på at det løser seg, sier mannen, som ikke ønsker navnet på trykk i avisa.

Nesten ikke til og tro jeg i fjor på denne tiden satt på møte i Oslo og hørte på disse gutta holdt foredrag og jeg og 100 stk til klappet og jublet .. Wovv jeg føler meg nå passe teit som trodde på disse sleipe folka ..Blir aldri mer kaffe på meg med MLM folk og værtfall ikke med trønder dialekt :) jeg er blitt rett og slett allergisk mot MLM

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Her kommer flere i trønderklubben ?

Knall bilde de fant :D

 

Trodde reitan var lvl 8 president? Med en hundre mill i omsetning? Også har han 230 000 i inntekt? Tvilsomt :) ikke så mange grunner til å drømme om å bli president da isåfall.

 

Og hvis han er så selvsikker, hvorfor har han strippet sin profil for referanser til Lyoness? :) men siden han går så god for selskapet må jo videoen postet her tidligere bare være god reklame ;)

Endret av PgUp
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Alexander Rosnes Reitan ER pyramidegambler.

Markedsføreren MÅTTE fjerne såkalte samarbeidspartnere fra egen hjemmeside da det var ett falsum.

Så hva skal en konkludere med?

Når noen forfalsker referanser og samarbeidspartnere?

Vil du gi de penga dine?

Det finnes flere som burde starte å refundere asap om de har vettet i behold.

Holistisk sentrum på Heimdal? Ivaretar dine behov med en hånd og tar hånd om pengene dine med andre?

Javel... Så mye synsk var vedkommende. Det bør føres på CV.

Pyramidesvindler.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Knall bilde de fant :D

 

Trodde reitan var lvl 8 president? Med en hundre mill i omsetning? Også har han 230 000 i inntekt? Tvilsomt :) ikke så mange grunner til å drømme om å bli president da isåfall.

 

Og hvis han er så selvsikker, hvorfor har han strippet sin profil for referanser til Lyoness? :) men siden han går så god for selskapet må jo videoen postet her tidligere bare være god reklame ;)

Reitan er på level 8 og hatt million inntekt en stund og fikk også bonus fra prosjekt X.

De velger vel ikke ta ut noe lønn herfra og flere veit jeg satte penger på sparekonto og kan vidt gjøre dette i intill et vist antall år.

Som selvstendig næringsdrivende er det vel en haug smutthull ang slikt men at sksttevesen ville funnet mye snusk ved gå igjennom selskap og alle markedsførere er jeg sikker på.

Flere har trygden i bunnen og flere er på arbeidsavklaringspenger og noen sikkert andre ting som gjør dette sikkert intresangt for skatteetaten.

Endret av Petter100
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Rosnes Reitan er den som initierte samtlige klager sendt tilsynet..

Deriblant kan en finne bassisten til Åge?

Håper vedkommende har tatt til fornuft

Ja jeg husker det...Lotteritilsynet måtte sende mange brev med likelydende ordlyd til alle sammen...

 

...Det forteller samtidig litt om hvor (lite) orientert man er om hvordan samfunnet fungerer...

 

AOG var tydeligvis med på å sende inn klage, sitat adressa i dag:

"Et Keep of Kalessin-cashback-kort er «et offisielt bevis på medlemskap i fanklubben». Cashback er fordelskortet innenfor Lyoness-systemet, og det kan bestilles gratis via Grønbechs selskap Morningstar Music. Selskapet har klaget på Lotteritilsynets avgjørelse, og Grønbech skriver at de har opplevd en tilstrømming av nye kunder, og at de har tjent på handelsomsetningen fra kundene som bruker fordelskortet."

Svar på henvendelse fra SALONG 90.pdf

Endret av Tjo-Bing
Lenke til kommentar

En ting er sikkert ang disse gutta og det er de løy så det rant av de på møter i Oslo !

Husker jeg stusset på den italienske sky gikk så tregt og selge med sine 88888 andeler og jeg spurte min uppline om dette og så spurte jeg hvordan det hang sammen at folk gikk opp i level ved salg av skyer og verving ? fikk til svar dette var då komplisert ang kompetanse og kompensasjon planen at dette var sååå vanskelig og svare på og mine lamper begynte lyse rødt så jeg dristet meg på et møte i Oslo og spørre president Arnt når det passer i en pause om det samme og fikk jaggu svar at dette måtte jeg ta med min uppline så var jeg så like klok.

Jeg ville Arnt skulle ta dette i plenum så ALLE skjønte dette ved kjøp av skyer og trønderen så dumt på meg bsre og gikk.

Tilbake til den italienske skyen ligger det klart som solen det har blitt solgt mange flere andeler en oppgitt.med 200 tusen markedsfører i 2017 og big mamma som den skyen ble kalt skulle denne gått unna på noen få uker. Den var ikke utsolgt i januar 2017.

Disse gutta var gode på manipulerer folk og løy så de trodde tingene selv.

Endret av Petter100
Lenke til kommentar

Alt handker om SP ( shopping point) som her er det samme som ponzi poeng.

For vær PM du vervet fikk du ponzi poeng og samme med salg av ESP og skyer.

De forteller ALT er fra handel men ESP og skyer er jo handel frem i tid så alle presidenter og folk nedover har fått forskudd på denne handel som enda ikke er gjort men estimert av geni erklært Hubert i østerike.

Estimert skal du vite..Blir det ingen fremtidig handel heller selskapet blir kastet ut av et land heller får restriksjoner som i Norge og Italia ligger det i korta denne handel aldri vil skje nok til betale alle disse skyer og ESP hvor pengene som er betalt inn er betalt videre i lønn og bonus. Lykke til med skyene liksom.

Luftpengene dine er roçka bort.

Forresten finnes der ikke nok folk på denne jorden til få dette regnestykke til gå opp.

Endret av Petter100
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...