Gå til innhold

The Tremendous Trump Thread - Første periode (Les førstepost)


Anbefalte innlegg

ism_InnleggNO skrev (På 21.6.2020 den 19.34):

Selvsagt er det mange som misliker Trump. Han er en kriminell, korrupt statsleder som forsøker å ødelegge demokratiet i USA. Og selv om vi ikke påvirkes direkte av hans inkompetanse så vil ringvirkningene av hans "presidentskap" påvirke også oss. Nå er det heldigvis veldig lite som tyder på at han kommer til å bli gjenvalgt.

Jeg tviler på at vi har det noe særlig bedre eller verre enn hva situasjonen ville vært under HC.

Hilmar Mjelde, som alt i 2015 spådde at Trump ville vinne, mener Biden har små sjanser. Uttalt seg nylig:

https://www.dagbladet.no/nyheter/favoritt-til-a-vinne/71203066

Norges trolig fremste USA-ekspert når det kommer til amerikansk politikk mener Trump er favoritt, og begrunner dette godt. Du, som overhode ikke er noen ekspert, mener lite tyder på at han blir gjenvalgt. Nå er jeg ikke like sikker som Mjelde, Korona og BLM kan påvirke, men inntil videre fester jeg langt mer lit til Mjelde, når vi ser på hvor rett han har hatt i alt det vesentlige de siste 5 årene.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
ism_InnleggNO skrev (På 21.6.2020 den 19.38):

Hahaha, ja om noen skriver noe negativt om Trump må det jo selvsagt være fake. :rofl:

At han måtte bruke to hender for å drikke vann i forrige uke er godt dokumentert på video.

Dokumentert at han brukte, ikke at han måtte bruke. Men dette er uansett helt ubetydelig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (På 21.6.2020 den 19.41):

Det jeg synes er utrolig er hvor rolig mange mennesker klarer å forholde seg til at verdens supermakt og garantist for at Russland ikke begynner å utvide igjen faktisk har en ledelse som er tydelig fascistisk, prøver å heve administrasjonen over loven, og enten ikke følger godt nok med på situasjonen til å forstå hvor alvorlig dette er -- eller følger med på situasjonen og klarer likevel ikke å forstå hvor alvorlig dette er.

Det er det laveste punktet USA har vært på, politisk, siden borgerkrigen.

Du kan ta det helt med ro. F.eks Norges Korona-tiltak kan sies å være mer inngripende overfor befolkningen enn noe den amerikanske regjeringen har besluttet overfor sine innbyggere. Trump forsøker å bruke den makten han har så mye han kan, men den er begrenset. Ja, han går over streken på en rekke områder, men tror vi i Norge og ellers folket i USA kan ta det helt med ro. Dette er opplagt en del av strategien hans, mest mulig oppmerksomhet, uansett.

Om det er så ille som du mener, så vil han selvsagt ikke bli gjenvalgt. Ingen tvinges til å stemme Trump. Så får vi se.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (På 21.6.2020 den 19.50):

Eller så er noen også interessert i å diskutere amerikansk politikk, har bodd i USA, bor i USA, eller en annen tilknytning til landet. For min egen del har det meste rundt Trump ikke så stor underholdningsverdi, når venner og familie blir direkte påvirket av politikken som føres føles det viktigere og nærere enn at alt bare kan avfeies som det.

Uavhengig av hva man synes om Trump så er det som har skjedd i USA de siste årene helt unikt historisk sett, det er klart det skaper interesse og at folk er opptatt av hva som skjer. 

Så i stedet for å klage på andres påståtte "bitterhet" i denne tråden, gjør heller et forsøk på å diskutere og bidra til den på en konstruktiv måte :) 

Jeg klager ikke på de som er negative til Trump, tvert i mot! Er stor underholdningsverdi, spesielt når/om han gjenvelges.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
debattklovn skrev (4 timer siden):

I begynnelsen opererte chaz-folka med bevæpnede "borger-checkpoints". Ifølge Seattle-politiet er det ulovlig. 

Tja. Politiet seier jo selve din kilde at de ikke hadde sett det, de hadde bare hørt det, og at historiene om utpressing var anekdotiske. 

debattklovn skrev (4 timer siden):

Jeg har forøvrig ikke funnet noen jusseksperter omtale dette tilfellet. 

Ikke jeg heller, så da vet vi ikke.

debattklovn skrev (4 timer siden):

Når man tar over og okkuperer flere byblokker er ikke dette lenger en "fredelig demonstrasjon", spør du meg.

Det spørs hvordan det skjer. 

debattklovn skrev (4 timer siden):

Få vil vel også påstå at Russlands annektering av Krim-halvøya var en "fredelig annektering"? ?

Hvis du synes det er en passende sammenligning så vær så god.

debattklovn skrev (4 timer siden):

Jepp, enig i det. Spørsmålet er vel om noen kommer til å bli dømt i denne saken, ihvertfall etter statlige lover, da guvernøren i Washington og ordføreren i Seattle ser ut til å være villige til å ignorere disse skandaløse hendelsene og ikke engang etterforske dem for forbrytelser. 

Jeg håper jo ikke det. Men så synes jeg altså ikke det er skandaløst. Øynene som ser oppfatter tydeligvis ikke dette likt.

debattklovn skrev (4 timer siden):

Man kan jo spørre seg om det samme ville ha skjedd om det var en gjeng nynazister som tok over disse byblokkene og holdt væpnede kontrollposter? 

Sånn som disse i Colorado? Ikke helt det samme, så er det sagt, men høyreorienterte som setter opp væpnende poster for å kontrollere (eller mer sannsynlig skremme) venstreorienterte demonstranter.

1022682356_Skjermbilde2020-06-25kl_14_55_03.thumb.png.e6cf2358c89a75955e45976e8f66bea1.png

Eller disse kjekke gutta som okkuperte delstatsforsamlingen i Michigan? Da sa politiet at det var helt greit å bære våpen, og Trump kalte dem "very good people"...

cZ4L7qPJHz4iMxLuVl-OvAsSXAdek4GhoRxCyEIllceQ.jpg.23f4aec1664f255795749fe924bde284.jpg

debattklovn skrev (4 timer siden):

For noen ville det nok ha kunne vært et wake up call som kunne fått dem inn på riktig spor i livet. 

Jeg er ingen ekspert på amerikanske fengsler heller, men jeg tviler. Et fengsel er først og fremst et sted å møte - og lære av -  tyngre kriminelle. Og generelt er et rulleblad en hindring når man skal inn på riktig spor, ikke et gode...

Geir :)

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
8 minutes ago, tom waits for alice said:

Sånn som disse i Colorado? Ikke helt det samme, så er det sagt, men høyreorienterte som setter opp væpnende poster for å kontrollere (eller mer sannsynlig skremme) venstreorienterte demonstranter

Eller disse kjekke gutta som okkuperte delstatsforsamlingen i Michigan? Da sa politiet at det var helt greit å bære våpen, og Trump kalte dem "very good people".

Geir :)

Som du selv er inne på, det er veldig store forskjeller mellom disse to situasjonene. Og jeg tror ikke det er snakk om nynazister, men konservative i stor grad. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
debattklovn skrev (2 timer siden):

Er det det at de er bevæpnet og demonstrerer som skremmer deg?

Det er det at de antagelig er konservative og føler det nødvendig med skremselstaktikker. Jeg hadde ventet det av høyre-ekstreme.

debattklovn skrev (2 timer siden):

Mange av disse okkupantene i chaz var jo også bevæpnede.

Nei, det vet jeg ikke at de var. Noen få, spesifikt medlemmer av PSJBGC, brakte med seg våpen (og visstnok marshmallows). Og ja, de skremmer meg de også, akkurat som høyre-ekstreme.

debattklovn skrev (2 timer siden):

Hva tenker du om det? 

Jeg tenker at folk skal ha lov til å bruke våpen til selvforsvar, og endog mot et tyrannisk regime, slik 2nd amendment sier, men at de ikke hører hjemme - på noen sider - som argument eller skremsel i den politiske debatt.

Geir :)  

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Leiferen skrev (9 timer siden):

Uttalelsen hans om testing? Har jeg skrevet noe om den? Hvorfor skal jeg forsvare den? Jeg fokuserer ikke på at han «klarer å drikke vann med en hånd». Trump fokuserte på det, og jeg påpekte hva dette handlet om.

Så nå er jeg blitt psykopat fordi jeg synes det er morsomt med de bitre innleggene fra anti Trump-gjengen. Det må jo bety at du i hvert fall mener alle som stemmer Trump i USA må være psykopater. For en stemme til Trump er en stemme til at færre skal leve?

Du tok nok ikke exhpil på universitetet den gangen logikk var en del av pensumet, for å si det forsiktig.

Jeg forstår at ting er vanskelig for deg, så jeg skal prøve å hjelpe deg.

Jeg snakket om Trump sine kommentarer om at testingen må ned for at det ikke skal reflektere dårlig på han.

I tillegg la jeg ved et kort videoklipp der Trump fikk stående applaus for at han fikk til å drikke vann.

Du velger å svare på og «forsvare» den siste delen av innlegget, men tar deg ikke bryet med å si noe om at presidenten vil minimere testing for egen vinning. Jeg antar det er fordi det ikke kan forsvares på noen som helst måte.

Du fremstår som en psykopat fordi du støtter en president som vil minimere testing, og på den måten la enda flere amerikanere dø, for at det skal se bra ut for han.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

...scenariet minner litt om da Stalin stod foran Putin i en drøm, og ba Putin om å skyte alle sine politiske motstandere, og male Kremlin blått.
"Hvorfor male Kremlin blått?" spurte Putin.

...det er ganske sykt å anklage folk for å ukritisk hate Trump, når han bokstavelig talt ønsker å dreper mennesker med sine ordrer nå.

Han ønsker å redusere testing -- redusere et verktøy for å forhindre spredning og smitte av et dødelig virus som vi enda ikke kjenner langtidseffektive av hos mennesker som overlever, som uunngåelig kommer til å føre til en økning i unødvendige smittetilfeller.

...men at han klarer å drikke vann med en hånd etter muligens timer med øving er tydeligvis viktigere.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Han presterte jo også å si at hvis de slutter eller reduserer covid-19-testingen, vil det bli færre smittetilfeller... som er ganske logisk for enhver som kan tenke.

Men han feiler tydeligvis med å forstå at smitten ikke kommer til å stoppe og forsvinne av seg selv selv om man slutter å teste folk :roll: 

Lenke til kommentar
2 hours ago, Snikpellik said:

Ny rekord i antall påvist smittede i USA i dag. Over 37.000 nye. Dermed er toppen fra 24. april (over 36.000) slått.

Heldigvis er ikke dette noe særlig stress ifølge presidenten i landet.

 

Bare å beordre helsevesenet til å ikke sjekke/rapportere hva folk dør av det, så er det snart ingen som dør av corona i US.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
19 hours ago, Red Frostraven said:

...det er ganske sykt å anklage folk for å ukritisk hate Trump, når han bokstavelig talt ønsker å dreper mennesker med sine ordrer nå

Bokstavelig talt? Så at et virus som oppstod i Kina og ikke har noen vaksine dreper en amerikaner, så er det presidenten som drepte ham? 

Om noe er det slike holdninger som dette som kommer til å få ham gjenvalgt. Amerikanere ser på venstresiden, med folk som skylder på presidenten for alt, kaller alt rasistisk osv. og de får seg ikke til å stemme på demokratene. Da er alternativet Trump. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
xRun skrev (2 timer siden):

Live nå:
Første briefing med White House Coronavirus Task Force på ca. 2 måneder.
Med bla. dr. Fauci, helseministeren etc.

Visepresident Mike Pence på briefingen:

Pence claims Americans are seeing "encouraging news" as cases surge
https://edition.cnn.com/world/live-news/coronavirus-pandemic-06-26-20-intl/h_5218fd02b7ef18940277beb6a18bde02

Sitat

Vice President Mike Pence asserted Friday that “all 50 states and territories across this country are opening up safely and responsibly” even as cases surge in many states, and eight states across the country have paused their reopening efforts.

One state, Texas, has even scaled back their reopening plan, closing bars after they had been a part of the states reopening plan.

Pence said at the White House coronavirus task force briefing Friday that the country has “made truly remarkable progress in moving our nation forward” and that “we've all seen the encouraging news as we open up America again.”

His remarks come as 32 states across the country have seen an increase in cases over the past week, according to data from John Hopkins University.

For det første så er det ikke sant, og for det andre så stemmer Pences ord svært dårlig med virkeligheten av smittesituasjonen og den voldsomme oppsvingen vi nå ser i mange stater, noen steder er sykehuskapasiteten helt sprengt. Dette er en alvorlig situasjon som Trump-administrasjonen velger å ikke være ærlige om og i stedet fortsetter å ignorere ekspertenes budskap, noe som unødvendig setter liv og helse i fare.

På samme pressekonferanse og i et intervju presenterte USAs ledende smitteekspert Anthony Fauci et helt annet syn:

Coronavirus contact tracing is ‘not going well,’ Dr. Fauci says, U.S. still needs more testing
https://www.cnbc.com/2020/06/26/coronavirus-contact-tracing-is-not-going-well-fauci-says.html

Sitat

There’s just a handful of interventions proven to curb the spread of the coronavirus. One of them is contact tracing, and “it’s not going well,” White House health advisor Dr. Anthony Fauci said Friday. (...)

“It’s not going well. I have to tell you, it’s not going well,” Fauci said in an interview with CNBC’s Meg Tirrell that was aired by the Milken Institute. “What we need to do is we need to rethink, and we are right now, the idea of many more tests getting into the community and even pooling tests.”

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...