Gå til innhold

The Tremendous Trump Thread - Første periode (Les førstepost)


Anbefalte innlegg

16 minutes ago, Red Frostraven said:

* I følge fascister, som stort sett vet at antifascister ikke er en organisasjon, men mennesker som har samme formål -- å bekjempe fascisme, som stort sett er uorganiserte.

Antifa er mennesker som har samme formål som organiserer seg, bevæpner seg og bruker radioer. Altså organisert, en organisasjon. De benytter seg av ansiktsmasker slik at de ikke blir ansvarliggjort for den ulovlige volden de utfører. 
Deres formål er ikke å bekjempe fascisme, deres formål er å knuse og stjele fra butikker, banke opp tilfeldige folk og konservative, ødelegge biler og gå løs på motdemonstranter. 

Endret av debattklovn
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ganske gøy å se at jeg hadde rett med tanke på at USA var nær bristepunktet da gjenganger-klovnene i denne diskusjonen var hinsides sinte for at ikke USA gjorde de samme anti-corona tiltakene som Norge. Viser bare at folk flest ikke forstår seg på USA i det hele tatt. Det er nesten slitsomt å ha så rett hver gang; som da jeg satte flere tusen kroner på at Trump skulle vinne i 2016 til tross for alle "ekspertene" som mente det ikke var mulig.

Lenke til kommentar

  

debattklovn skrev (11 minutter siden):

Deres formål er ikke å bekjempe fascisme, deres formål er å knuse og stjele fra butikker, banke opp tilfeldige folk og konservative, ødelegge biler og gå løs på motdemonstranter. 


Og kilden på at antifa har gjort dette i demonstrasjonene..?
For alle kildene jeg ser forteller at det er ytterste høyre som har gjort nettopp det du -- opg andre fascister -- anklager antifa for å ha gjort.

...

Vis gjerne til terroraksjoner utført av Antifa de siste 15 årene hvor noen var klar over hva disse individene hadde tenkt å gjøre uten å varsle politiet -- og hvem og hvor mange uskyldige som ble skadet.

---

Her er en liten introduksjon til hvordan du kan slutte med den ekstremt dumme gruppetenkingen du holder på med:

Alle medlemmer av samfunnet kan være i gruppen rike, om de kvalifiserer.
Alle medlemmer av samfunnet kan være i gruppen fattige, om de kvalifiserer.
Alle medlemmer av samfunnet kan være i gruppen økonomisk høyre, om de kvalifiserer.
Alle medlemmer av samfunnet kan være i gruppen økonomisk venstre, om de kvalifiserer.
Alle medlemmene av samfunnet kan være i gruppen sosial venstre, om de kvalifiserer.
Alle medlemmene av samfunnet kan være i gruppen sosial høyre.
Alle medlemmene av samfunnet kan være i gruppen kriminelle.*
Alle medlemmene av samfunnet kan være i gruppen ekstremister.
Alle medlemmene i samfunnet kan være i gruppen kriminelle som blir tatt, anklaget og domfelt.
Alle kan være i gruppen voldelige.
Alle kan være i gruppen aggressive.

Alle menneskene i samfunnet som protesterer mot fascisme er antifa -- selv om de ikke organiserer seg.
Noen av dem tilhører den politiske høyresiden.
Noen veldig få tilhører den sosiale høyreesiden.
Noen av dem tilhører gruppen kriminelle, ja.
De fleste tilhører venstresiden.

Men når det kommer til voldelige kriminelle ekstremister, så har ytterste høyre overrepresentasjon -- mens antifa er omtrent gjennomsnittet av befolkningen.

Anarkister er per definisjon ikke venstresiden, selv om fascister plasserer dem til venstre, fordi de står for det stikk motsatte av fascisme, og fascistene generelt identifiserer med høyresiden.
 

Endret av Red Frostraven
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, debattklovn said:

Jeg kan fortelle deg at folk av alle raser er medlem i antifa. 

Antifa er en innenlandsk terrororganisasjon i USA. 

Det er løgnen Trump vil du skal tro, men det stemmer altså ikke.

Quote

Organisasjon er to eller flere mennesker som arbeider sammen og utfører oppgaver for å oppnå et mer eller mindre klart definert mål. Dette vil i praksis innebære en formalisering med fordeling av sider ved arbeidet (rollefordeling/oppgavespesialisering) for at samarbeidet skal gi mest mulig effekt.

Organisasjoner fremmer medlemmene sine interesser, realiserer mål, produserer varer og tjenester, og administrerer og utøver myndighet.

Etter at Antifa, takket være russiske bots og høyreekstreme, som begrep trendet på Twitter i 2017 er det enkelte løsrevne grupper som bruker ordet, men det finnes ingen felles struktur, ingen felles mål, ingen overordnet ledelse. Det finnes rett og slett ingen organisasjon.

Antifa er først og fremst høyreekstremisters forsøk på å skape myten om en tilsvarende motstander på venstresiden. Dette er og blir en løgn.

Endret av ism_InnleggNO
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Dudeliduu skrev (1 time siden):

Er ikke du erkepresten av gruppetenkning da?

...

Å dømme mennesker for deres handlinger og meninger uavhengig av gruppe er det motsatte av gruppetenking.
At mennesker gjennom sine handlinger, etikksyn, og meninger havner i grupper er en konsekvens av definisjoner -- jeg er ateist og antifascist per definisjon, og ikke fordi jeg tilhører noen organisert politisk gruppe eller religion.
Likeledes er noen kriminelle om de bryter loven og blir dømt, og aldri renvasket, per definisjon.

Noen definisjoner og grupper betyr lite, noen fordi de er permanente og ikke sier noenting om hvem personen er, mens andre er flytende -- som etikk og religion.

Det som kjennetegner fascister som Barr og Trump er svart / hvitt synet deres på verden, på mennesker, og villigheten til å bruke vold mot ut-grupper, og gi forskjellige rettigheter til sine egne, og andre.

Å se at Trump er en fascist på et tidlig tidspunkt -- noe jeg så i 2017 -- er ikke gruppetenking, det er å se at mannen oppfyller kriteriene som kvalifiserer som fascist.

Videre så ville jeg umiddelbart trukket meningen om hans tilhørighet fascime om han forandret mening -- da synet mitt på mennesker er basert på deres meninger og handlinger, og jeg anser mennesker og deres meninger og dermed gruppetilhørighet , gjennom definisjoner, som flytende.

Problemet med gruppetenking er når man tror at verden er svart / hvit, og gir mennesker verdi basert på gruppetenkingen man selv gjør -- og antar at mennesker tilhører en gruppe uten grunn, og nekter å oppdatere synet sitt på hvem mennesker er når man møter fakta.

Det finnes en gruppe mennesker som har lettere for å gjøre dette enn andre -- observerbart -- og det er den konservative, spesielt religiøse, sosiale høyresiden, og dens nære slektninger, fascister, rasister, sjåvinister, imperialister, nasjonalister(...)
Disse gruppene kan man defineres inn i gjennom handlinger og meninger -- og det er generelt ikke folk utenfor gruppene som anklager tilhørere av gruppene for å tilhøre gruppene, gjennom definisjonene for hva disse gruppene står for, etter at mennesker har forlatt dem -- det er mennesker i disse gruppene som har tregt for å forlate gruppene.

Så -- du kunne bokstavelig talt ikke bommet mer; jeg er ekstremt bevisst på å ikke bruke gruppetenking, men jeg ser et stort problem i at de verste gruppetenkerene eskalerer situasjonen i vestlig politikk, og kommer med feilaktige påstander om andre grupper, og feilaktig inndeler folk i grupper de ikke hører til, og feilaktig anklager folk for å tilhøre grupper de ikke tilhører -- og dømmer hele grupper for hva individer som tilhører, eller til og med ikke tilhører, gruppen gjør.

Projisering fra mennesker som ikke skulle hatt arbeid i politikken, stemt frem av mennesker som heller ikke forstår politikk eller samfunnet de lever i.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

USAs tidligere forsvarssjef Mike Mullen kritiserer i et leserbrev presidentens militærbruk på det sterkeste, og sier han ble kvalm av å se fredelige demonstranter bli ryddet bort med overdreven makt for at Trump skulle ta et bilde med en bibel foran kirka.

Han står også opp for rettigheten til å demonstrere, og mot rasismen vi ser i landet. Han kritiserer Trump for å bruke militæret politisk, og sier utviklingen har gjort det umulig for han å være taus om situasjonen.

Mike Mullen: I Cannot Remain Silent
Our fellow citizens are not the enemy, and must never become so.
https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2020/06/american-cities-are-not-battlespaces/612553/

Sitat

It sickened me yesterday to see security personnel—including members of the National Guard—forcibly and violently clear a path through Lafayette Square to accommodate the president's visit outside St. John's Church. I have to date been reticent to speak out on issues surrounding President Trump's leadership, but we are at an inflection point, and the events of the past few weeks have made it impossible to remain silent.

Whatever Trump's goal in conducting his visit, he laid bare his disdain for the rights of peaceful protest in this country, gave succor to the leaders of other countries who take comfort in our domestic strife, and risked further politicizing the men and women of our armed forces.

There was little good in the stunt.

While no one should ever condone the violence, vandalism, and looting that has exploded across our city streets, neither should anyone lose sight of the larger and deeper concerns about institutional racism that have ignited this rage.

Resten av teksten:

Spoiler

As a white man, I cannot claim perfect understanding of the fear and anger that African Americans feel today. But as someone who has been around for a while, I know enough—and I’ve seen enough—to understand that those feelings are real and that they are all too painfully founded.

We must, as citizens, address head-on the issue of police brutality and sustained injustices against the African American community. We must, as citizens, support and defend the right—indeed, the solemn obligation—to peacefully assemble and to be heard. These are not mutually exclusive pursuits.

And neither of these pursuits will be made easier or safer by an overly aggressive use of our military, active duty or National Guard. The United States has a long and, to be fair, sometimes troubled history of using the armed forces to enforce domestic laws. The issue for us today is not whether this authority exists, but whether it will be wisely administered.

I remain confident in the professionalism of our men and women in uniform. They will serve with skill and with compassion. They will obey lawful orders. But I am less confident in the soundness of the orders they will be given by this commander in chief, and I am not convinced that the conditions on our streets, as bad as they are, have risen to the level that justifies a heavy reliance on military troops. Certainly, we have not crossed the threshold that would make it appropriate to invoke the provisions of the Insurrection Act.

Furthermore, I am deeply worried that as they execute their orders, the members of our military will be co-opted for political purposes.

Even in the midst of the carnage we are witnessing, we must endeavor to see American cities and towns as our homes and our neighborhoods. They are not “battle spaces” to be dominated, and must never become so.

We must ensure that African Americans—indeed, all Americans—are given the same rights under the Constitution, the same justice under the law, and the same consideration we give to members of our own family. Our fellow citizens are not the enemy, and must never become so.

Too many foreign and domestic policy choices have become militarized; too many military missions have become politicized.

This is not the time for stunts. This is the time for leadership.

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Flere høyerestående i det amerikanske forsvaret går nå hardt ut mot Trump. James Miller sier opp stillingen sin i protest, og kommer også med sterk skyts mot forsvarsminister Mark Esper som tok del i bibelstuntet til presidenten:

Former Defense official resigns from Pentagon post, slams Esper for role in Trump photo op

Sitat

“Where will you draw the line, and when will you draw it?”

In an extraordinary resignation letter, provided to The Washington Post, James Miller resigned from his post at the Pentagon’s Defense Science Board.

Miller, a former undersecretary of defense for policy, cited Secretary of Defense Mark Esper’s participation in President Donald Trump’s Monday night photo op in front of St. John’s Church. 

https://www.cnbc.com/2020/06/02/james-miller-resigns-from-pentagon-slams-esper-for-role-in-trump-photo.html

Her er hele oppsigelsesbrevet, adressert forsvarsministeren:

Sitat

"When I joined the Board in early 2014, after leaving government service as Under Secretary of Defense for Policy, I again swore an oath of office, one familiar to you, that includes the commitment to “support and defend the Constitution of the United States . . . and to bear true faith and allegiance to the same.”

You recited that same oath on July 23, 2019, when you were sworn in as Secretary of Defense. On Monday, June 1, 2020, I believe that you violated that oath. Law-abiding protesters just outside the White House were dispersed using tear gas and rubber bullets — not for the sake of safety, but to clear a path for a presidential photo op. You then accompanied President Trump in walking from the White House to St. John’s Episcopal Church for that photo.

President Trump’s actions Monday night violated his oath to “take care that the laws be faithfully executed,” as well as the First Amendment “right of the people peaceably to assemble.” You may not have been able to stop President Trump from directing this appalling use of force, but you could have chosen to oppose it. Instead, you visibly supported it.

Anyone who takes the oath of office must decide where he or she will draw the line: What are the things that they will refuse to do? Secretary Esper, you have served honorably for many years, in active and reserve military duty, as Secretary of the Army, and now as Secretary of Defense. You must have thought long and hard about where that line should be drawn. I must now ask: If last night’s blatant violations do not cross the line for you, what will?

I wish you the best, in very difficult times. The sanctity of the U.S. Constitution, and the lives of Americans, may depend on your choices."

Endret av Snikpellik
  • Liker 3
Lenke til kommentar
N-4K0 skrev (32 minutter siden):

Det blir interessant å se hvordan de største Trump-supporterne klarer å bortforklare galskapen deres store leder har satt i gang nå.

Det er egentlig totalt forutsigbart;
Hvis de tenker selv, begynn fra toppen.

flat,750x,075,f-pad,750x1000,f8f8f8.u6.j

 

Alternativt, så er svaret ren projisering -- "Biden/Obama/Hillary/Bill Gates/Antifa/Demokratene gjorde hva Trump og co er anklaget for å gjøre".

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Live nå:
Forsvarsminister Esper redegjør og svarer på spørsmål i en pressekonferanse vedr. opptøyene, hans karakterisering av USA som en slagmark, og hans støtte av Trumps bruk av militært mannskap mot sivile for å iscenesette en photo-op foran kirken mandag.

Live i nyhetskanaler og på nett, underveis:

 

Endret av xRun
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (1 time siden):

Dette kan bli juicy. Forsvarsministeren nå:

 

Esper holder seg svært nøytral her, og bedyrer at han forsøker å holde både seg og militæret upolitiske. Han sier at National Guard ikke skjøt gummikuler eller tåregass inn i folkemengden, men holder seg langt unna å kommentere park-politiets opptreden. Hører heller ikke at fordømmer prinsippet som ble brutt, nemlig maktbruk mot en fredelig demonstrasjon. Og ikke visste han hva som var planlagt i forbindelse med kirkebesøket, bare at han skulle dit...litt rart for en forsvarsminister å vite så lite om en operasjon han skulle delta i. selv om det i utgangspunktet ikke var en militær aksjon. Han visste jo at nasjonalgrden skulle delta.

Endret av SilverShaded
  • Liker 1
Lenke til kommentar
5 hours ago, ism_InnleggNO said:

Antifa er først og fremst høyreekstremisters forsøk på å skape myten om en tilsvarende motstander på venstresiden. Dette er og blir en løgn.

Det der er ren propganda. Antifa er en terrororganisasjon full av gatepøbler, terrorister og andre voldelige folk. De har stått for utallige angrep på uskyldige. 
 

Lenke til kommentar
7 minutes ago, debattklovn said:

Det der er ren propganda. Antifa er en terrororganisasjon full av gatepøbler, terrorister og andre voldelige folk. De har stått for utallige angrep på uskyldige. 
 

Det gjør dem ikke helt lik høyrekstremister.  De har mer tilfelles ideologisk sett med høyreekstremister som ønsker å eliminere den "onde staten" uten å begå massedrapene.

Endret av jjkoggan
  • Liker 1
Lenke til kommentar
debattklovn skrev (27 minutter siden):

Det der er ren propganda. Antifa er en terrororganisasjon full av gatepøbler, terrorister og andre voldelige folk. De har stått for utallige angrep på uskyldige. 
 

For å sette det på spissen. Hadde det ikke fantes rasister/nazister ville det ikke eksistert noe antifa. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Live nå:
George Floyds sønn og familiens advokat med pressekonferanse på stedet Floyd ble drept, i forkant av Minnesotas justisminister Ellisons kunngjøring vedr. saken ventet om kort tid.

Live i nyhetskanaler og på nett, underveis:

 

Endret av xRun
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
debattklovn skrev (4 minutter siden):

Rasisme og nazisme har ingenting å gjøre med antifa. 

Nazisme er en tysk versjon av fascisme. Antifa = Anti-fascisme. 

Nazisme = antisemittisme = rasisme 

Det har nok ganske mye med det å gjøre. Det ligger bokstavelig talt i ordet. 

Endret av Psykake
  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • Uderzo låste denne emne
  • Jarmo gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...