Gå til innhold

The Tremendous Trump Thread - Første periode (Les førstepost)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Wer2w skrev (9 timer siden):

Uff...Er trist lesing. Du må skjønne hvor mange mennesker du dømer, med de vanlige "venstre-kategoriseringene dine? Bare trist.

 

Hvis du mener at et land mår bra av ulovlig innvandring, veit jeg ikke hva jeg skal si mer

-Hvordan påvirker de arbeidsmarkeder, som de jobber i? Hvordan konkurrerer en lovlig bedrift mot billig illegal arbeidskraft? Hvordan ser livet ut for mange av disse immigranter? Slavearbeid for immigranter, og bransjer som MÅ bli kriminelle, for og kunne konkurrere mot dette. Dette er et problem i Europa og. Samtidlig utdanner seg ikke egen ungdom inn i disse bransjer da lønninger har sluttet omtrent og gå opp. Til slutt drabbes bransjene av hva ufaglært arbeidskraft skaper. Dårlig kvalitet og masse nye kriminelle. Og en bransje der konkurser blir hverdag. 

Men det er dette venstresiden vil. Det har vi alle skjønt. 

De vil ha billig illegal arbeidskraft som produserer i land, der arbeidsvilkoren for arbeiderne skulle vært ulovlige i vest, og illegal innvandring som knuser småbedrifter i bransjer hjemme med slavelønninger. Herskerteknikk. 

Dere vil holde priser/kostnader (lønninger) nede, gjennom at herske, ødelegge. Deres "demokrati" er dysfunksjonell, og det er sånn dere VIL ha det. Frå krise til krise. Skremselspropaganda i aviser. Jordens undergang..

...

 Jeg og min side vil holde priser/kostnader og samfunne våres effektiv, gjennom effektivisering, ny teknikk og belønne kunnskap og erfaring. Og gjennom at minske på byråkrati. Og selvfølgelig lovlig immigrasjon.


...

Hvordan kan du ha feil på absolutt alle punkter..?
Godt gjort.

Illegale innvandrere tar jobbene fra noen ufaglærte amerikanere -- men de fleste ufaglærte amerikanere som kan engelsk stiller bedre, utenom de absolutt verste og mest underbetalte jobbene.
Venstresiden ønsker å sørge for at amerikanske statsborgere har høyere kompetanse, og ønsker å løse problemet med rasisme og minoriteter sine problemer med å få seg utdannelse og jobb.
Høyresiden ønsker å bevare problemene og eskalere dem.
De illegale innvandrere bidrar  positivt til den amerikanske økonomien, gjennom lavere priser, færre konkurser -- uten å konkurrere nevneverdig med amerikanske arbeidere.
https://onlabor.org/wp-content/uploads/2016/11/IllegImmig_10-14-10_430pm.pdf

Arbeidsledigheten var unaturlig lav før corona-krisen.
Dette betyr -- åpenbart -- at de minst kvalifiserte og sykeste arbeiderene i USA hadde jobber.
Videre så er det flere som flytter ut av USA, sørover, enn det er folk som flytter nord til USA.
---

Til sist om innvandring, så er dette hva som skapte USA.
USA er et land skapt av innvandring, men plutselig så ønsker ikke høyresiden mer innvandring, selv om de har negativ befolkningsvekst uten.
Høyresiden sin hurkommelse suger balle, når de ikke husker at immigrasjonen til USA, akkurat som immigrasjonen til Australia, hovedsakelig var lavtlønte menn uten utdannelse.
USA er skapt av immigranter uten utdannelse -- eller, deres barn -- hvorav høyresiden blant immigrantene fra Europa plutselig ønsker å eie landet, akkurat hva de anklager muslimer og jøder for å ønske å gjøre.

Republikanerene ønsker å gjenskape hva deres forfedre flyktet fra, og hva USA ble opprettet for å stoppe.
Venstresiden i USA ønsker ironisk nok å bevare kulturen som USA er skapt på -- konservere USA sine grunnmurer.

 

...

Merk at Norge ikke er USA, og at hva som gjelder for USA ikke gjelder for andre land.
I Norge er det norsk asylpolitikk som gjelder.

...

Når det kommer til arbeidsvilkår, så har du igjen totalt feil.
Det er republikanerene som ikke ønsker reguleringer og minstelønn, og ikke ønsker organiserte arbeidere.
De ønsker samme arbeidsvilkår for amerikanske statsborgere som arbeiderene har i landene som produserer billigere.
Og det er den samme politiske gruppen som sender produksjonen ut av landet for å slippe å betale skatter, mens de har milliarder på bok.
Og de rike bør skattes mer, slik at arbeiderklassen har ressurser til å drive nyskaping, fordi det er arbeider og middelklassen som skaper fremtiden, ikke eksisterende rike.
https://www.journals.uchicago.edu/doi/abs/10.1086/701424

USA bør ha større stat, da helsevesenet deres bør avprivatiseres, og de bør ha større offentlige skoler.

Og når det kommer til utdannelse og erfaring, så har du igjen feil.
Republikanerene ønsker at makt og penger skal gå i arv, fra far til sønn, og at færre tar en utdannelse -- og ønsker større grad av kunnskapsløshet i befolkningen.
Flere kunnskapsløse arbeidere, færre mennesker som kjemper om pengene, flere milliardærer, færre millionærer.

De lever bokstavelig talt på kunnskapsløshet, som parti -- da mennesker med kunnskaper og god forståelse for verden nesten uunngåelig må være motstandere av alle deres punkter i partiprogrammet.
Det er demokratene som ønsker en befolkning med utdannelse og kunnskaper, hvor ny teknikk skapes.
Desto flere som har en god utdannelse, desto flere nyskapninger.
Republikanerene lever i den tro at de fleste mennesker er kveg, ledet av geniene som lykkes -- på feil side av virkeligheten.

USA sin skole og skattepolitikk har vært på feil sted i mange mange år, basert på studier gjort i deres eget land, og det er den republikanske siden som står for problemene:
Rike idioter oppnår større suksess gjennom korrupsjon og arv enn intelligente hardtarbeidende mennesker oppnår gjennom kunnskap, intellekt og arbeid:
https://www.cnbc.com/2019/05/29/study-to-succeed-in-america-its-better-to-be-born-rich-than-smart.html


...totalt feil på absolutt alle punkter.
Godt gjort.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 2
Lenke til kommentar
tom waits for alice skrev (6 minutter siden):

Og da kommer det visst en executive order om sosiale medier i dag. Innholdet er ukjent. 

https://www.nrk.no/urix/trump-varsler-presidentordre-om-sosiale-medier-1.15032239

Geir :)

Synes det er skummelt at en filleting som en faktasjekk ment å opplyse folk om... fakta, skal utløse dette fra myndighetene. 

Heldigvis er det vanskelig for Trump å få stengt ned Twitter eller andre sosiale medier, som er privateid. Og ethvert forsøk på det vil etter all sannsynlighet backfire voldsomt og ses på som udemokratisk og diktatorisk.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

New York Times har en artikkel i dag som viser at den sene responsen fra Trump-administrasjonen og myndigheter i USA har kostet minst 36.000 menneskeliv, trolig mange flere. Tallene kommer fra en studie gjort av Columbia University.

Lockdown Delays Cost at Least 36,000 Lives, Data Show

Sitat

Even small differences in timing would have prevented the worst exponential growth, which by April had subsumed New York City, New Orleans and other major cities, researchers found.

If the United States had begun imposing social distancing measures one week earlier than it did in March, about 36,000 fewer people would have died in the coronavirus outbreak, according to new estimates from Columbia University disease modelers.

And if the country had begun locking down cities and limiting social contact on March 1, two weeks earlier than most people started staying home, the vast majority of the nation’s deaths — about 83 percent — would have been avoided, the researchers estimated.

Under that scenario, about 54,000 fewer people would have died by early May.

Fra før er det kjent at Trump-administrasjonen i flere uker unnlot å følge klare råd både fra egne eksperter og fra WHO. Når de først handlet, hadde viruset allerede spredt seg til store deler av befolkningen. 

Dette i sterk kontrast til hva Trump nylig selv skrev på Twitter, hvor han skylder på media og demokrater: “The Radical Left Lamestream Media, together with their partner, the Do Nothing Democrats, are trying to spread a new narrative that President Trump was slow in reacting to Covid 19”.

En undersøkelse av land som er truffet hardest av pandemien, gjort av Oxford University, viser at USA er rangert dårligst blant landene når det gjelder statlig respons for å unngå dødsfall i starten. Dette til tross for at de i flere uker kunne se hva som utspilte seg i andre land, og til tross for at USA er blant de landene med best ekspertise på pandemier. 

Trump-administrasjonen valgte å ikke høre på denne ekspertisen, og lot det gå opp mot hele seks uker før det ble gjort tiltak som sosial distansering.

Presidenten Tweetet dette så sent som 9. mars:

Dermed er vi der vi er i dag - over 100.000 døde (offisielt), og over 1.745.000 påvist smittede. Trump har vært opptatt av å kalle denne pandemien en krig, men det er nå i så fall en krig med flere amerikanske dødsfall enn Vietnam-krigen, og alle andre konflikter USA har vært i siden Korea-krigen.

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

I dag skal Trump undertegne en presidentordre som på sikt vil sensurere sosiale medier.

Høyrefolk, stå nå opp for de tingene dere tror på. Ytringsfrihet og sann informasjon er grunnsteinen i et demokrati, og det vet jeg at dere er enige i.

Jeg skjønner at det er vanskelig å innrømme feil, men nå er punktet kommet. Dette er beslutingspunktet for om dere vil støtte et totalitært korrupt regime eller ikke. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Reuters har fått se et utkast av hva som kommer i presidentordren:

 

Fra artikkelen:

Sitat

News of the order comes after Trump threatened to shut down websites he accused of stifling conservative voices following a dispute with Twitter after the company decided to tag Trump’s tweets about unsubstantiated claims of fraud in mail-in voting with a warning prompting readers to fact-check the posts.

The order, a draft copy of which was seen by Reuters, could change before it is finalized. On Wednesday, officials said Trump will sign an executive order on social media companies on Thursday.

The executive order would require the Federal Communications Commission (FCC) to propose and clarify regulations under Section 230 of the Communications Decency Act, a federal law largely exempting online platforms from legal liability for the material their users post. Such changes could expose tech companies to more lawsuits.

The order asks the FCC to examine whether actions related to the editing of content by social media companies should potentially lead to the platform forfeiting its protections under section 230.

(...)

The working group will also monitor or create watch-lists of users based on their interactions with content or other users.

Dette er IKKE bra.

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Denne ordren 'beskylder' tech-selskaper for å ikke gjøre NOK? 

For meg fremstår dette som paradoksalt. Facebook og Twitter får jo med dette MER ansvar for publisering av brukere som Trump sine ytringer? Og må også da sensurere mer for å opprettholde dette ansvaret? Eller? 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
afterall skrev (1 time siden):

Denne ordren 'beskylder' tech-selskaper for å ikke gjøre NOK? 

For meg fremstår dette som paradoksalt. Facebook og Twitter får jo med dette MER ansvar for publisering av brukere som Trump sine ytringer? Og må også da sensurere mer for å opprettholde dette ansvaret? Eller? 

Riktig. Trump ønsker at sosiale medier skal ha ansvaret for alt som publiseres på plattformene. Med lovverk i hånd kan myndighetene da i større grad kontrollere hva som kan postes. I utkastet Reuters hadde fått tak på heter det også at FDA kan overvåke grupper av brukere.

De som mener dette vil være bra for ytringsfriheten må tenke seg om et par ganger til.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
4 hours ago, CommanderKeen said:

I dag skal Trump undertegne en presidentordre som på sikt vil sensurere sosiale medier.

Høyrefolk, stå nå opp for de tingene dere tror på. Ytringsfrihet og sann informasjon er grunnsteinen i et demokrati, og det vet jeg at dere er enige i.

Jeg skjønner at det er vanskelig å innrømme feil, men nå er punktet kommet. Dette er beslutingspunktet for om dere vil støtte et totalitært korrupt regime eller ikke. 

Har du ordlyden i presidentordren siden du kommer med de påstandene?

Jeg hadde håpet at de ville prøve å presse Twitter til å slutte med sensur og diskriminering som de driver med nå, og som heies frem av venstresidens hyklere...

Twitter i dag har bare ytringsfrihet for de som har de riktige meningene, bestemt av sannhetsministeriet. Kanskje han vil sikre ytringsfrihet for alle men da blir det vel mye grining blant de som snakker om hvor viktig ytringsfrihet er her...

Lenke til kommentar
pappkake skrev (28 minutter siden):

Har du ordlyden i presidentordren siden du kommer med de påstandene?

Reuters hevder å ha sett et foreløpig utkast. Skal vi tro det, så vil han få utredet å endre "Section 230 of the Communications Decency Act", som fritar online tjenester fra juridisk ansvar for det som postes der. (Redaktøransvaret, om du vil.)

Spørsmålet da er selvsagt om det å pålegge Twitter og co enda mer ansvar for hva som ytres, og muligheten for å bli saksøkt for andres ytringer, er veien å gå for å få mer ytringsfrihet... :hmm:

https://www.reuters.com/article/us-twitter-trump-executive-order-social/trumps-executive-order-targets-political-bias-at-twitter-and-facebook-draft-idUSKBN2340MW

Edit: Bare for å være klar på det: En slik endring ville selvsagt ramme Twitter og Facebook med flere hardt, er det noe de ikke ønsker så er det juridisk ansvar. Så som "hevn" eller pressmiddel for å få viljen sin kan det funke. Men det er altså bare hvis de gir etter for trusselen. Hvis ikke - og vi får en slik endring av loven - blir det mer sensur, ikke mindre. Ironisk nok kanskje av Trump selv også, hvis Twitter kan bli saksøkt for hans ytringer...

Edit 2: Dette behøver selvsagt ikke være et riktig utkast, eller den endelige ordren.

Geir :) 

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar
23 minutes ago, tom waits for alice said:

Reuters hevder å ha sett et foreløpig utkast. Skal vi tro det, så vil han få utredet å endre "Section 230 of the Communications Decency Act", som fritar online tjenester fra juridisk ansvar for det som postes der. (Redaktøransvaret, om du vil.)

Spørsmålet da er selvsagt om det å pålegge Twitter og co enda mer ansvar for hva som ytres, og muligheten for å bli saksøkt for andres ytringer, er veien å gå for å få mer ytringsfrihet... :hmm:

https://www.reuters.com/article/us-twitter-trump-executive-order-social/trumps-executive-order-targets-political-bias-at-twitter-and-facebook-draft-idUSKBN2340MW

Edit: Bare for å være klar på det: En slik endring ville selvsagt ramme Twitter og Facebook med flere hardt, er det noe de ikke ønsker så er det juridisk ansvar. Så som "hevn" eller pressmiddel for å få viljen sin kan det funke. Men det er altså bare hvis de gir etter for trusselen. Hvis ikke - og vi får en slik endring av loven - blir det mer sensur, ikke mindre. Ironisk nok kanskje av Trump selv også, hvis Twitter kan bli saksøkt for hans ytringer...

Edit 2: Dette behøver selvsagt ikke være et riktig utkast, eller den endelige ordren.

Geir :) 

Greia i USA er at de kan være enten "offentlige fora" (der de ikke ville hatt ansvar, men heller ikke mulighet til å sensurere som de selv vil) eller "private aktører / publiseringer". SOME har klart å få det beste fra begge verdener hittil; altså fritak for ansvar for det som står der, men også lov til å sensurere som de vil siden de er private. Nå må de kanskje velge å kalle seg offentlige forum, og dermed mister de retten til å selv få sensurere etter eget skjønn, og må forholde seg til dette som nettopp "offentlig". Da vil det være det de samme reglene for å ytre seg der, som for å ytre seg på gata, og ta fra dem muligheten til å sensurere og diskriminere mot "wrongthink" slik de gjør nå.

Det er mye skriking nå før vi vet hvordan dette ender i praksis. Planen er nok å fjerne dette smutthullet som disse SOME-gigantene har utnyttet.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...