Gå til innhold

The Tremendous Trump Thread - Første periode (Les førstepost)


Anbefalte innlegg

Siste:
I går kom det uttalelser fra to guvernører, en demokrat og en republikaner, at de ikke ville sende noen fra deres staters nasjonalgarder til grensen i sør, slik Trump ba om tidligere. De ga uttrykk for at de ikke ville støtte Trump-administrasjonens praksis ved grensen, spesifikt separasjon av barn fra deres foreldre, og ville nekte bruk av statens ressurser til støtte for Trumps kontroversielle policy ved grensen.
Bare 24 timer senere har 5 guvernører sluttet seg til dette, og varsler at de ikke vil bidra med nasjonalgarde fra sine stater. De som allerede har sendt deler fra sine staters nasjonalgarde trekker disse, og utrustning som helikoptre og kjøretøy, hjem igjen fra grensen. Disse guvernørene stiller seg også skarpt kritisk til Trumps policy med separasjon av barn fra sine foreldre som har trigget en storm av negativ PR for administrasjonen den siste uken. 

 

Antallet guvernører som slutter seg til dette er økende, og de fleste av dem enten avblåser utplassering eller trekker tidligere utplassert nasjonalgarde fra sine stater tilbake fra grensen.
 
 
At least 5 governors won't keep National Guard on the southern border, citing Trump's family separation policy
https://www.cnbc.com/2018/06/19/5-governors-wont-keep-national-guard-on-the-border.html
"At least five governors, including two Republicans, have announced that they will pull state troops from the southern border or cancel planned deployments in response to the Trump administration's "zero tolerance" immigration policy."
 
Governors Refuse to Send National Guard to Border, Citing Child Separation Practice
https://www.nytimes.com/2018/06/19/us/national-guard-trump-children-immigration.html
"Governors from at least eight states have announced that they would withhold or recall National Guard troops from efforts to secure the United States’ border with Mexico, as the debate over the Trump administration’s practice of separating children from their parents at the southern border seeped into state political battles in an election year."

 

Endret av xRun
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Siste:
AP melder at Trump-administrasjonen har opprettet tre "tender age" mottak hvor små barn og spedbarn blir sendt etter å ha blitt fjernet med makt fra sine foreldre ved grensen. Et fjerde slikt mottak for de minste er under arbeid.
 

 
Youngest migrants held in ‘tender age’ shelters
https://www.apnews.com/dc0c9a5134d14862ba7c7ad9a811160e/Youngest-migrants-held-in-'tender-age'-shelters
"Trump administration officials have been sending babies and other young children forcibly separated from their parents at the U.S.-Mexico border to at least three “tender age” shelters in South Texas, The Associated Press has learned.
Lawyers and medical providers who have visited the Rio Grande Valley shelters described play rooms of crying preschool-age children in crisis. The government also plans to open a fourth shelter to house hundreds of young migrant children in Houston, where city leaders denounced the move Tuesday.
"

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er forskjellige grader av lovbrudd og forskjellige grader av reaksjoner. Vi skilte ikke akkurat barn og foreldre etter at de tok seg over grensa ved Storskog under den verste flyktningebølgen.

Vi skilte heller ikke barn fra mor når vi fratok tyskertøsene deres statborgerskap og sendte dem til det sønderbombede Tyskland etter krigen.

 

Hvor mange barn som overlevde vet vi ikke.

Lenke til kommentar

 

Enig xRun gjør en kjempe jobb.

 

Nå hvor var vi på dette med at Trump & Co er facister?

De er nå bokstavligtalt bare gasskamre unna å gå full Nazi.

Fascistene, i motsettning til nasjonalsosialistene, tok aldri ibruk gasskamre.

 

Så det er helt innafor å kalle Trump (og andre statsledere som internerer og deporterer "uønskede") for fascister ... dog jeg er ussikker på om Mussolini, Franco, Salazar, Vargas, etc drev på med internering og deportasjon

 

PS. Mussolini hadde vel noen konsentrasjonsleire i Libya om jeg ikke tar feil, men det var dog for terrorister som ikke aksepterte regimet.

Endret av Skatteflyktning
Lenke til kommentar

 

Norges behandling av såkalte tyskertøser og deres barn etter krigen er da også en skamplett for Nordmenn av den generasjonen og overhodet ikke noe eksempel på standarden vi bør kreve av oss selv og andre siviliserte samfunn...

 

-k

Tja, i det minste innrømmer man at det norske demokratiske regimet gjorde noe galt ... selv om man ser ut til å fraskrive at samme regimet fortsetter frem til idag om enn med andre personer.
Lenke til kommentar

Tja, i det minste innrømmer man at det norske demokratiske regimet gjorde noe galt ...

 

Å nei du, skamklippingen av "tyskertøsene" skjedde i en statsmaktpolitisk vakuum.

Det var et eksempel på det som lett skjer i et anarki ...

 

Sikkert en del av forklaringen på hvorfor anarki aldri helt har slått av i Norge ...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Å nei du, skamklippingen av "tyskertøsene" skjedde i en statsmaktpolitisk vakuum.

Det var et eksempel på det som lett skjer i et anarki ...

 

Sikkert en del av forklaringen på hvorfor anarki aldri helt har slått av i Norge ...

"Statens interneringsleir for kvinner" var alltså ikke noe som staten drev?

 

https://no.wikipedia.org/wiki/Statens_interneringsleir_for_kvinner,_Hoved%C3%B8ya

 

 

... mellom 3 000 og 5 000 kvinner ble likevel internert mellom mai 1945 og den påfølgende vinter, uten rettslig kjennelse, uten advokatbistand eller mulighet for å anke. Som rettsgrunnlag viste man til en provisorisk anordning for tiltak mot kjønnssykdommer.

....

Det ble derfor politiet eller helsemyndighetene som bestemte hvor lenge interneringen skulle vare ...

 

https://no.wikipedia.org/wiki/Tyskert%C3%B8s#Statens_interneringsleir_for_kvinner,_Hoved%C3%B8ya

 

Politiet og helsemyndigehetene var altså anarkister??

Endret av Skatteflyktning
Lenke til kommentar

  Tja, i det minste innrømmer man at det norske demokratiske regimet gjorde noe galt..

Selvsagt, og hva har det med saken på gjøre?

 

Vel framstår Donald Trump som et umodent barn, usikker på seg selv og med konstant behov for bekreftelse av andre, men så lenge han skal sitte i jobben så holder det ikke å skylde på at "jamen, de andre gjør det, så kan jeg gjøre det også"*). Det er argumentasjon som barnehage-barn benytter seg av. Det er mulig at du mener at Trump hører hjemme i en barnehage åndelig sett (jeg bebreider deg ikke), men han slipper ikke så lett unna i denne tråden.

 

Som øverste leder for verdens mektigste stat som attpåtil har tatt en helt konkret avgjørelse om denne politikken uavhengig av lovverk og hva majoriteten i eget land mener, basert på folk i kretsen som lenge åpent har argumentert for dette tiltaket som en måte å skremme folk fra å prøve å ta seg inn i landet, og som et tydelig pressmiddel for å prøve å tvinge demokrater og republikanere til å komme med innrømmelser (penger til veggen), så må Trump tåle å bli kritisert helt alene. Hvis han (og hans tilhengere) ikke er mann nok til å tåle den kritikken så er det helt forståelig om han (og hans visepresident) går av, verden ville sannsynligvis bli et bedre sted.

 

-k

 

*)evt: "enkelt-personer og et ny-startet stats-apparat som hadde vært under fiendtlig okkupasjon i flere år gjorde noe galt for 75 år siden, derfor trenger jeg ikke å forholde meg til konsepter som moral og etikk"

Endret av knutinh
Lenke til kommentar

The Tremendous Anarchy Thread -igjen, courtesy of Skatteflyktning.

Det var ikke jeg som begynte å prate om anarki.

 

 

Ble noen skamklippet av "mobben" på Hovedøya?

Hva har skamklippingen med fratagelse av statsborgerskap og deportering av kvinner og barn å gjøre?

 

 

Selvsagt, og hva har det med saken på gjøre?

Les #10247

 

Vel framstår Donald Trump som et umodent barn, usikker på seg selv og med konstant behov for bekreftelse av andre, men så lenge han skal sitte i jobben så holder det ikke å skylde på at "jamen, de andre gjør det, så kan jeg gjøre det også". Det er argumentasjon som barnehage-barn benytter seg av. Det er mulig at du mener at Trump hører hjemme i en barnehage åndelig sett (jeg bebreider deg ikke), men han slipper ikke så lett unna i denne tråden.

 

-k

Vel han skiller seg ikke spesielt fra andre politikere i så hendseende ... det som er morsomt å observere er hvor mange ikke er villige til å akseptere demokratiet når det gir feil svar.

 

Ikke for det, jeg aksepterer heller ikke demokratiet ... fordi det alltid gir feil svar ... også i dette tilfellet.

Endret av Skatteflyktning
Lenke til kommentar

Skamklippingen skjedde under anarkiet som oppsto i maktvakuumet før norske demokratiske myndigheter var på plass. Hvor mange som ble drept av "anarkistene" vet vi ikke.

Det var intet anarki ... maktovertagelsen skjedde den 8.mai

 

Tyskland kapitulerte den 8. mai 1945. Norge var sterkt befestet og det var stasjonert over 300 000 soldater, og den øverstkommanderende i Norge fikk ordre fra den nye rikspresidenten Karl Dönitz om å overgi seg. Terboven ble avsatt 7. mai og hans myndighet formelt overført til general Franz Böhme. Böhme mottok kapitulasjonsordren fra Dönitz samme dag kl 21.10.[1] Den allierte kommisjonen kom med fly til Oslo på ettermiddagen 8. mai.[2] De alliertes militærkommisjon overleverte kapitulasjonsbetingelsene til Böhme sent på kvelden 8. mai.

https://no.wikipedia.org/wiki/Frigj%C3%B8ringsdagen_(Norge)

 

Historeløst av deg.

Lenke til kommentar

Vel han skiller seg ikke spesielt fra andre politikere i så hendseende ...

Jeg vil vel si at Trump skiller seg vesentlig fra de fleste politiske ledere i liberale, vestlige demokratier. Hvis du utvider gruppen til å også omfatte andre stater så er jeg enig i at forskjellen ikke er så stor.

det som er morsomt å observere er hvor mange ikke er villige til å akseptere demokratiet når det gir feil svar.

 

Ikke for det, jeg aksepterer heller ikke demokratiet ... fordi det alltid gir feil svar ... også i dette tilfellet.

Det er deprimerende å se at en fyr som Trump blir valgt. Det er forsåvidt også deprimerende at prosessen med å få fram konkurrenter har vært så dårlig at mange amerikanere så seg best tjent med Trump.

 

Det er vesentlige svakheter med demokratiet i Usa (også i Norge) som får relativt stor betydning når folkets mening er delt i to omlag like store bolker. Man kan argumentere at forskjellen mellom et ideelt demokrati og faktiske demokratier er like akademisk som forskjellen mellom hypotetisk kommunisme og faktisk kommunisme. Jeg tror ikke det er helt rett, da mange av feilene ved demokrati ikke skyldes mangelen på å ta hensyn til menneskets natur, men at prosessen med å fjerne "legacy" udemokratiske momenter tar fryktelig lang tid (delvis fordi demokrati er en sendrektig prosess).

 

Noen av feilene ved demokrati er dog mer fundamentalt vanskelig å fjerne, så som lobbyisme.

 

-k

Endret av knutinh
Lenke til kommentar
  • Uderzo låste denne emne
  • Jarmo gjenåpnet denne emne
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...