Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Elektriske arbeider


Anbefalte innlegg

Simen1 skrev (24 minutter siden):

For eksempel en slik.

Et problem med løsningen @Morten82 og @Salvesen. foreslo er at du er pliktig å bruke elektriker for det, for å unngå problemer med forsikringa i tilfelle brann (selv om brannårsaken er en annen). Årsaken til det er at du arbeider på det faste elektriske anlegget. Dersom du monterer en lampettledning så arbeider du bare på en "løs lampe", ikke det faste elektriske anlegget.

NB. Du må nok bore et nytt hull i siden av festebraketten til lampa, for å få ut ledninga på riktig sted. Da trenger du også en slik.

Må bare nevne det, mente absolutt at TS skulle bruke lampettledning selv om det ikke kom frem. Men trodde det lå i kortene siden ts ville strekke til en kontakt:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for svarene rundt kabling av taklampe!

1) Jeg er litt i tvil rundt om jeg burde feste nettkabelen med kabelkanal, ledningslist, eventuelt med en type klammer/stifter. Er noen av disse en no-brainer å bruke for betong? Jeg har ingen erfaring med hvor godt lim sitter langs betong, og om det er verdt å drille hull for 'skikkelige' fester.

2) Det er totalt 3 taklamper som skal monteres. La oss si at jeg betaler en elektriker for å utføre. Kan man forvente at elektrikeren kan ta med drill for å lage brakettfester i betongtak, eller må drilling utføres i forkant av at elektrikeren kommer?

Endret av Morten82
Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...
Morten82 skrev (På 23.9.2022 den 17.53):

Jeg skal feste en Philips HUE Aurelle i et betongtak. Men har ikke noe ordinært strømuttak for taklampe. Er nødt til å strekke kabel fra et støpsel (se vedlegg). Har ikke gjort noe lignende før, så et par spørsmål:

1) Ser for meg at jeg bare kutter strømkabelen og strekker de 3 "indre kablene" inn i sukkerbit inni lampa. Det burde være så enkelt?

2) Har dere råd om hvordan jeg best kan feste strømkabelen langs betongen, så den ikke henger og slenger?

Screenshot 2022-09-23 175137.jpg

Minikanal. Gjerne fest den med 2-3 skruer selv om den har dobbeltsidig teip eller lim, da trenger du 5,5mm murbor, boremaskin med slag, skruplugger for 5,5mm og 4,2mm treskruer som gjerne er minst 20mm lange eller mer og helst forsinket hode.

Endret av Powertrainer
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...