Gå til innhold

Dette er Apples nye MacBook


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Forsvinner minijack?

Får den støtte for 32 GB minne?

"Hvis ryktene har rett vil nye MacBook Pro ha fire USB Type-C-kontakter og en hodetelefonutgang. Det vil altså bety døden for HDMI-, MagSafe-, USB- og SD-kort-utgangene."

 

Hvis du leser artikkelen så er spørsmålet allerede svart :)

 

Står ingenting om RAM.

 

Store spørsmålet er hvorfor får ikke MBA samme behandling?

 

Føler Apple har stått ganske stille på PC fronten etter å ha vært veldig gode en stund.Så mens andre selskaper forbedrer, så gjør ikke Apple så mye, siden de allerede er så gode.

 

Men det begynner å bli en del år siden MBA kom ut. Og den har hatt lite endring siden den tid. I dag er den langt bak konkurrentene. Som AtW sier så er tynnere skjermramme på overtid hos rMBP. GPU blir nok endelig bra igjen i år, men de har hatt noen år med dårlige dedikerte GPUer.

 

Det er jo gjort endringer på tastatur og trackpad f.eks, men det er jo i hovedsak for Macbook. Altså for å gjøre slik at det tar lite plass og føles likt, ikke gjøre det bedre. Ikke at det finnes så mye å forbedre der for Apple da. Samtidig har resten av PC verden kommet med mye spenstig. Noe forferdelig, og noe veldig bra. Samtidig får liksom Apple nyeste CPU (og ofte sent), nyere SSD, nyere RAM osv. men ikke noe store endringer.

 

Denne oppdateringen av rMBP virker derimot bra. OLED rekken er noe nytt, om det er bra vet jeg ikke, men liker at de prøver på noe nytt. Og med hvordan den ellers er bør den lett være helt på topp av listen for PCer i denne kategorien. Selv om du installerer Linux/Windows på den.

 

Virker derimot som om MBA bare kommer til å bli droppet. Den får aldri oppdateringen den trenger. TN skjerm i 2016 liksom. Er det engang mulig? Jeg mener Apple kommer unna med det, til bedrifter kommer du unna det, men ellers er det jo håpløst til den prisen. Skal ikke opp i mange tusenlapper før du får Lenovo med IPS skjerm (selv om den nok likevel er dårligere enn MBA sin TN).

 

Da har jo Apple ingen maskin med U-serien til Intel, og det må jo være den mest populære serien de har. Men mulig Apple vet at for det folk bruker maskinene sine til så holder enten Core M, eller så må de opp i sterkere maskiner som rMBP uansett. Så da er det lite vits i mellomtingen.

Lenke til kommentar

lol så de har endret retningslinjer (noenlunde). Etter iPhone fiaskoen og hvordan det påvirket aksjen.

 

Litt usikker på hva du egentlig mener. Det er så og si helt normalt at Apples aksjekurs faller en del de første 2-3 dagene etter release fordi forventingene er urealistisk høye. Men om du ser på ser på aksjekursene i et litt større perspektiv ser du alltid at den lille nedgangen rett etter release veies meget fort opp. For å ta eksempelet ditt 7. september var kursen på apples aksjer 108,36. 2 dager etter release var den 103,13 og allerede 4 dager (siden lørdag og søndag ikke er aktive dager) senere er den 115,57. Så nei iPhone-releasen var på ingen måte en fiasko om du ser på aksjekursen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det eneste håpløse her, er at keynoten vises nøyaktig samme tid som gigantduellen i marathon lynsjakk på chess.com, mellom vårt helt Magnus Carlsen Vs Hikaru Nakamura.  :tease: Uvisst hva en blir å følge med på!

 

Jeg er litt gira på å selge min MacBook Pro 15R (Sent 2013-modell), i forvente av at dette blir en sykt bra maskin. Om jeg får 10 000 kr eller mer for den, er det en verdig investering. Derfor det er lurt å kjøpe Mac disse dager. Forventet returpris ved videresalg, er såpass deilig høy. ^^

  • Liker 2
Lenke til kommentar

hvor mange sauer setter fingeren sin på apple pay?

 

Er dette det store nye for en datamaskin som selges til den prisen?

 

Ville ikke tatt selv hvis jeg fikk betalt.

 

Det er vel ikke akkurat en bombe at dette kommer fra deg. Men hvorfor du åpner Apple-artikler for så å kommentere på dem når du åpenbart hater Apple så voldsomt, ja det forblir en gåte.

 

Du ville ikke tatt i noe fra Apple uansett fordi du hater Apple. Da blir det litt merkelig at du gir uttrykk for at det er en sjanse i helvete for at du noen gang ville eid en iPhone eller MacBook.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132

Hvis tastaturet blir som på tynne MacBook er jeg egentlig ganske fornøyd med at jeg gikk for Dell ved forrige laptopkjøp. Er det en ting jeg savner fra Apple MBP, er det tastaturkvaliteten, men det flate MacBook-tastaturet faller absolutt ikke i smak, og oppleves som verre enn tasturene fra konkurrentene.

 

Funksjonsrekke med touch har forøvrig Lenovo prøvd før på sin X1 serie, uten videre hell. Jeg tror dette egentlig kan bli ganske populært på OS X, hvor man uansett (nesten) kun bruker funksjonsrekka for, vel, funksjonsknapper som lyd opp/ned etc.

Endret av Slettet+5132
Lenke til kommentar

Spent på denne lanseringen. Om MacBook Pro 13-tommer blir portabel nok så tror jeg fort den kan erstatte min MacBook 12-tommer. Ikke fordi jeg trenger mer enn 1x USB-C port, men fordi Intel Core M er helt på kanten av hva jeg føler jeg trenger av ytelse. Det er flott at den er såpass strømgjerrig og klarer seg uten vifte/aktiv kjøleløsning osv.. Men det er sånn at det smålugger litt innimellom, noe jeg ikke er noen videre stor fan av.

 

Mini-jack forsvinner neppe, det er ingen logisk grunn til at Apple skulle fjerne den på såpass store enheter som dette. Akkurat som jeg tviler sterkt på at de kommer til å fjerne den på kommende iPad-modeller heller. Men de har jo skapt et slags fragmentert marked nå hvor det er aktuelt for produsenter å produsere og slippe hodetelefoner med Lightning fremfor mini-jack, og Apple sine egne EarPods som følger med iPhone 7 bruker jo utelukkende Lightning så Apple burde jo på sett og vis egentlig inkludert en Lightningport på disse maskinene itillegg til mini-jack.

 

 

Videre så er det jo spennende å se hva slags maskinvare Apple går for, og batteritid om de skal gjøre den såpass tynn og slank. Er jo begrenset hvor gode SKU's du kan putte inn i et såpass tynt skall om det ikke skal throttle i øst og vest.

Lenke til kommentar

Forsvinner minijack?

Får den støtte for 32 GB minne?

Ryktene tyder på at minijack beholdes, men at det ikke blir tilbudt 32GB minne.

 

 

Tynnere skjermramme er på overtid, litt usikker på om jeg synes den oled-stripa er noen god ide, virker litt gimicky.

 

AtW

På iPhone har Apple den fordelen at utviklerne er kjapp med å implementere slik ekstra funksjonalitet. Problemet er at Mac er mye mindre utbredt, så vi kan risikere at veldig få apper kommer med noe særlig støtte for OLED-stripa. Hvis den blir godt utbredt så ser ikke jeg på det som en gimmick. Tiden vil vise.

 

Jeg er spent på om de har valgt tastaturet til MacBook, med butterfly-bryterne. I så fall har de gjort et dårlig valg. Det er en grense på hvor mye brukeropplevelse man er villig til å ofre for å spare en brøkdels millimeter.

Det er jeg også veldig spent på. Er ikke nødvendigvis negativ til butterfly-brytere, men jeg er negativ til den ekstremt lave "ettergivelsen" som er på MacBook 12". Hvis de innfører nøyaktig samme tastatur på Pro-modellene blir jeg mildt sagt skeptisk.
Lenke til kommentar

Funksjonsrekke med touch har forøvrig Lenovo prøvd før på sin X1 serie, uten videre hell. Jeg tror dette egentlig kan bli ganske populært på OS X, hvor man uansett (nesten) kun bruker funksjonsrekka for, vel, funksjonsknapper som lyd opp/ned etc.

 

 

Utfordringen til Lenovo er jo at de ikke har noen voldsomt god måte å få det integrert i verken operativsystem og ikke minst programvare. Apple har jo tross alt full kontroll på operativsystemet og kan i så måte sikre god funksjonalitet der fra dag nr1. Og det meste av programvare til macOS er jo relativt proaktiv når det kommer til å legge til støtte for diverse maskinvarefinesser Apple måtte lansere på nyere modeller. Mens Lenovo ThinkPad X1 selger et så ubetydelig lite antall av mengden Windows maskiner at ingen bryr seg om å integrere særegen funksjonalitet i sin programvare.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...