Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

[Løst] Ignorante sykepleiere forårsaket ny operasjon - Hvilke rettigheter har man?


squaddie

Anbefalte innlegg

jeg kjenner at jeg blir oppgitt og frustrert over det hele. jeg advarte min far om å ta operasjon på det lokale sykehuset og heller velge universitetssykehuset, men det mest praktiske virket å være det lokale sykehuset. ok, så han gjennomgikk operasjonen uten problemer, men halvveis i groggyland, så fikk han besøk av 2-3 uvitende sykepleiere som tydeligvis ikke hadde fått det med seg at faren min ikke skulle hverken spise på så og så lang tid og at han skulle ligge i fred i en stund. nei, de insisterte på å gjøre rutinene sine til tross for min fars ord. de maset på han om å sluke i seg mat, men det resulterte til oppkast og en ny operasjon som følge av at såret ble åpnet igjen. nå ligger han der å må reopereres for blødningene han fikk pga. de sykepleiernes uvitende arbeid og må være der enda lengre. det føles veldig unødvendig og leit, spesielt for oss pårørende. også nekter pasienthotellet å booke inn min mor slik at hun kan reise dit for å være hans støtte. opprinnelig så skulle min far bli sendt hjem i dag, men det får han jo ikke gjort som følge av det som har skjedd...

 

vi har full forståelse for at uhell kan skje og vi har stor respekt for det helsevesenet gjør, men når det gjelder slike alvorlige ting som en operasjon, så skal ikke den her type svikt skje! den behandlingen han har fått der borte, er urimelig, frustrerende og uheldig.

 

hvilke rettigheter finnes det for oss? hvor skal jeg henvende meg? hva kan vi gjøre?

 

takk for hjelpen på forhånd.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hør med fylkesmannen i ditt fylke, de er klageinstans. Se mer om rettigheter her: https://www.helsetilsynet.no/no/Rettigheter-klagemuligheter/Helse-og-omsorgstjenester-og-helsepersonell/Klager-helse-og-omsorgstjenester/ Du finner også oversikt og kontaktinformasjon til den enkelte fylkesmann i linken.

 

Norsk Pasientskadeerstatning kan også være aktuell, litt avhengig av utfallet av en feilbehandling. http://www.npe.no/no/Erstatningssoeker/Soke-erstatning/

 

Merk også at de fleste advokatkontor som jobber med slike problemstillinger 'gir bort' en første time hvor du kan få råd og veiledning om saken videre. Hvis det kan være aktuelt med juridisk bistand (ikke sikkert i denne saken?) er det lurt å ha med advokat fra tidlig i prosessen.

Lenke til kommentar

Tafsehunden, litt vel krasse kommentarer til alt og enhver du kommer med her, så slapp av litt...

 

det er snakk om et inngrep i nyrene som sykepleierne trodde var en annen operasjon, og dermed oppstod det misforståelser.

 

til informasjon, så spurte jeg om det overnevnte i håp om at noen kom med hjelpfulle linker og sånt. jeg beklager hvis mine basis google-ferdigheter ikke evner seg å finne det rette svaret midt oppe i en heller kritisk situasjon.

 

som nevnt ovenfor, så har jeg nå et dialog med helsemyndigheter som har tydeligvis fått flere klager fra folk ang. det sykehuset, så dette var ikke noe nytt for de..

 

får se hva som skjer. tror jeg markerer denne som tråd løst fordi jeg har funnet ut av det jeg lurte på.

Lenke til kommentar

Jeg er også spent på hva TS ønsker å oppnå,

Dette for å kunne gi tilstrekkelige råd. Men vi kan i hovedsak si det slik:

1. Klage til NPE (norsk pasientskadeerstatning), forutsetter at man (eller en nærstående), har lidt et økonomisk tap, eller kommer til å gjøre det i fremtiden grunnet en invaliditetsprosent. Det gis ikke erstatning for tort og svie i norsk helsevesen. I tillegg skal det være en klar årsakssammenheng mellom uforsvarlighet/forsettlig og selv pasientskaden.

2. Klage til fylkesmannen fordi man mener at helsepersonell har opptrådt i strid med helsepersonellovens krav til helsepersonell yrkesutøvelse. Selv om man vinner frem i en slik sak, er det ikke til stort annet bruk enn at man fikk tatt den jæ-len...

 

Jeg vil anbefale dere å kontakt pasient og brukerombudet i fylket. Der jobber det jurister som har peiling på helserett og som gir gratis råd om veien videre.

Lenke til kommentar

Det er trist at man i alt for liten grad stilles til ansvar for å nærmest leke med andres arbeidsførhet, livskvalitet og liv. Det være seg feilbehandling eller å ikke tilby nødvendig behandling eller bagatelisere tilstanden til de som er syke. 

 

Selv i tilfeller hvor eldre og tildels "forsvarsløse" mennesker feilmedisineres i så stor grad at de til slutt omkommer av belastningen så er det de foresatte som blir "tatt" om de forsøker å stille de ansvarlige til ansvar, fremfor legen som faktisk foreskrev meisineringen eller sykepleieren som forvekslet medisiner. Er man håndverker eller andre yrker hvor konsekvensene av feil utført jobb er vesentling mindre så må man ofte gi både tort og svie.

 

I tillegg blir jeg sjokkert over hvor dårlig norsk mange sykepleiere snakker, det burde vært straffbart i seg selv å ansette mennesker til å ta vare på pasienter som ikke forstår hva man sier. Skjødesløshet burde ha nulltoleranse samt straff så det monner i et helsevesen.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Forventer folk at sykehuset er et slags risikofritt perfekt tilbud hvor ingen gjør feil? så skjedde det en rutinesvikt, det fikk heldigvis ingen alvorlige konsekvenser, svikten ble plukket opp og vil bli systematisk jobbet imot i fremtiden. Hva er du så misfornøyd med ts? hva vil du ha ut av dette? hva ønsker du å oppnå? 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...