Gå til innhold

Hvordan slette gamle ikke-eksisterende gjenopprettingspunkt med systemavbildning?


Anbefalte innlegg

Jeg har brukt og bruker fortsatt Windows sin backupfunksjon med systemavbildning. Jeg lagrer denne backupen ukentlig på egen hardisk internt i maskinen.

 

Disse backupene kommer opp i systemgjenopprettingsmenyen på samme måte og i samme lista som de vanlige systemgjenopprettingspunktene. Men for å slette disse systemavbildningsoppføringene fra denne lista så må dette gjøres via "systemavbildningsbackupfunksjonen". Hvis man er så uheldig å slette en systemavbildningen fra der hvor den er lagret, ved f.eks å høyreklikke mappene/filene og velge slett, så slettes ikke oppføringene i systemgjenopprettingsmenyen.

 

Dette har nå ført til at jeg har en haug av gamle, ikke fungerende systemavbildnings gjenopprettingspunkter i lista over gjenopprettingspunkter. Disse oppføringene virker svært vanskelige å få slettet. Jeg har klart å google meg fram til at disse oppføringene er lagret i diverse filer i en skjult mappe: C:\System Volume Information\WindowsImageBackup\SPPMetadataCache.

 

Har noen forsket på dette og kommet fram til en sikker måte å slette gamle ikke fungerende systemavbildningspunkter på?

Endret av SteinarN
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei.

Er det Windows versjon X eller Y ?

Har du mulighet å beskrive med Engelsk. Eller legge opp skjermbilder.

Restore points og windows image og file history er ikke det samme.

For-norsket windows språk f.eks systemgjenoppretting er bare forvirrende sammenblanding med samme navn på ulike funksjoner.

Endret av syar2003
Lenke til kommentar

Det programmet kunne bare finne/slette systemgjenopprettingspunkter, ikke gjenopprettingspunkter med systemavbildning, som er mitt problem. Men takk for programmet allikevel, ser ut som et hendig lite program.

 

Windows backup har ikke incrementell funksjonalitet, så det har jeg ikke. Det er kun enkeltvise, fulle systemavbildninger.

 

Jeg får ikke tilgang til den mappa som jeg linket til i første post direkte i fra dette os. Mulig jeg tar ut os-ssd og kobler den til i annen maskin for å se om jeg får tilgang da og får sett nærmere på de filene.

Lenke til kommentar

Da har jeg testet på nytt. Når jeg kjører den kommandoen så opprettes både et vanlig gjenopprettingspunkt og i tilleg et gjenopprettingspunkt med systemavbildning. Men ingen gjenopprettingspunkter ser ut til å bli slettet, ingen vanlige gjenopprettingspunkter, ingen gjenopprettingspunkter med systemavbildning og heller ikke mine gamle "ghost" punkter blir slettet.

Lenke til kommentar

Du vil ha allé image backups i katalog med katalog filer og vhd filer på måldisken din helt til du fjerner dem.

Men system restores (system state) lagres på primært på C disken (snapshots av register, installerte program filer etc). Denne plassen er opprinnelig 15% av totalvolumet. Og når plassen blir for liten blir de eldste RP overskrevet i C:\SystemVolume\ .

Men i katalogfilen din på et eldre image har du fremdeles det gamle system imaget ditt(.VHD) og katalogmappe med filene .

 

Spørs om det ikke er derfra dette kommer fra tiden som har gått med dette opplegget.

Endret av syar2003
Lenke til kommentar
  • 3 år senere...

Jeg vet ikke om det er lov å vekke til livet en slik gammel tråd...

 

Uansett, dette med alle disse gamle ghost systemavbildningene/gjenopprettingspunktene har fortsatt å plage meg. Jeg er vel en smule sær ?

 

I kveld forsøkte jeg meg igjen. Jeg har tidligere funnet ut hvor filene er lagret, de filene som systemgjenoppretting leser når lista med punktene skal fylles ut i vinduet slik at man kan velge. Disse filene inneholder kun informasjon om at det skal finnes en systemavbildning, men ikke dataene som systemavbildningen inneholder. Filene er lagret i SystemVolumeInformation, som selvsagt er skjult og beskyttet. Jeg prøvde alle mulige metoder for å slette disse ghost filene, ta eierskap, koble os disk til annen maskin osv. Men ikke mulig å slette filene.

 

Så kom jeg over et brutalt sletteprogram, "LongPathTool". Lastet ned og installerte. Programmet navigerer hvor som helst blant skjulte og beskyttede filer. Dessverre måtte jeg kjøpe betalversjonen for å aktivere slettefunksjonen. Slettet disse 42 filene, dog kun mulig å slette en og en, ikke mulig å markere flere i slengen. Og utrolig nok, nå var alle ghost systemavbildninger borte i gjenopprettingsvinduet.

Så tok jeg en ny systemavbildning, og så var plutselig alle ghost punktene der igjen, grrr.

Mer undersøkelse, fant at de samme ghost punktene lå i ei mappe, WindowsImageBackup, på disken hvor jeg lagrer systemavbildningene. Punktene/filene ble altså kopiert over til SystemVolumeInformation da jeg lagde ny systemavbildning. Tok på nytt å slettet i SystemVolumeInformation, men nå slettet jeg også i mappa på back up disken, der var ikke filene beskyttet, så det var enkelt å slette hele lista med explorer. Tok ny systemavbildning og nå er alle ghost punkter borte, endelig!

 

Så, det tok kun nesten fire år å få problemet løst....

  • Liker 1
Lenke til kommentar

@syar

denne pc-en er full av programmer så orker ikke oppgradere til W10. Det vil garantert bli masse krøll. I tillegg så er det en cracked W7, så vet ikke hvor lett det ville være å oppgradere uansett.

Har en annen med W10, og skal bygge meg en ny Ryzen i tillegg snart. Og så har jeg oppgradert flere andre eldre men helt ok kontor/surfe pc-er til W10 og gitt bort.

Så jeg er ikke heeelt i steinalderen da :p

Endret av SteinarN
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...