Gå til innhold

Romfart og astronomi - diskusjon, nyheter og annet som opptar deg


Enceladus

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Snikpellik skrev (7 timer siden):

Hvordan finner man en best mulig landingsplass utover systemene som allerede eksisterer? Det er kanskje vanskelig å vite nok sikkert om grunnforholdene selv med teknologien vi har, og med satellitter som LRO i bane. Hva om beina står på solid fjell mens et annet bein synker ned i grunnen over litt tid? Er det snakket noe om å gjøre klar en trygg landingsplass i forkant med rovere?

for_press_release-2.jpg

Min kunnskap om månen, mars osv er temmelig begrenset. Men er ikke grunnforholdene relativt like overalt på månen? Stein, stein og atter tørr stein... (Fravær av vann og vind skaper ikke de mest spennende forholdene.)

Lenke til kommentar
qualbeen skrev (48 minutter siden):

Min kunnskap om månen, mars osv er temmelig begrenset. Men er ikke grunnforholdene relativt like overalt på månen? Stein, stein og atter tørr stein... (Fravær av vann og vind skaper ikke de mest spennende forholdene.)

Ikke helt, selv om det er et veldig forståelig inntrykk. Det er forskjell på stein også på månen, og etter 4+ milliarder år med meteornedslag og oppkast av knust stein som så lander tilbake er det også forskjell på massene som ligger over steinen på forskjellige steder i månegeografien.
 

Sitat

The moon's surface is covered with dead volcanoes, impact craters, and lava flows, some visible to the unaided stargazer.

Kilde: https://www.space.com/19582-moon-composition.html

 

Lenke til kommentar
4 minutes ago, Simen1 said:

Det er så tamt - kunne de ikke tatt noen heftige akrobatiske manøvre og litt taktisk flyvning? Kartlagt store områder og lavahuler på en svipp :p

Mener de påfølgende flygningene inneholder flere manøvre.

Det er greit å gjøre dette litt gradvis, slik at man kan oppdage et problem tidlig, før helikopteret krasjer. Oppdager man en feil tidlig kan man kanskje rette den eller jobbe seg rundt den med ny SW, og få til flere flygninger.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
10 minutes ago, Simen1 said:

Jeg skjønner. Jeg ville bare harselere litt med den overveldende jubelen for noe som kan sammenlignes med å ta ett skritt frem og ett skritt tilbake.

Skjønner poenget. Men flygningen kan sammenlignes med første Wright flygning. De fløy jo bare noen få meter over bakken i en rett linje - er det noen vits i å juble for det, liksom?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Tror ikke dette har blitt postet her enda:

Veldig kult!

Fra Nasa sin press release:

Quote

While the technology demonstration is just getting started, it could pave the way for science fiction to become science fact – isolating and storing oxygen on Mars to help power rockets that could lift astronauts off the planet’s surface. Such devices also might one day provide breathable air for astronauts themselves.

https://www.nasa.gov/press-release/nasa-s-perseverance-mars-rover-extracts-first-oxygen-from-red-planet

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Et bilde fra et av de to kameraene på Ingenuity.

1882973299_ingenuitycamera1.thumb.jpg.09abfae784fbaef300def65c345e795d.jpg

Quote

This is the second color image taken by NASA's Ingenuity helicopter. It was snapped on the helicopter's second flight, on April 22, 2021, from an altitude of about 17 feet (5.2 meters). Tracks made by NASA's Perseverance Mars rover can be seen as well.

https://photojournal.jpl.nasa.gov/catalog/PIA24500

Noen her som vet om det er muligheter for video fra dette perspektivet?

Jeg liker spesielt godt at det litt vinkel på bildet og at det ikke bare ser rett ned eller frem. Også kult å se to av beina på dronen og skyggen. Veldig kult! En video med et slikt perspektiv ville vært helt fantastisk!

Endret av Enceladus
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...