Gå til innhold

Jeg åpner ikke døra når folk ringer på


Darkbill

Anbefalte innlegg

Dersom jeg skal ha besøk, så må jeg ringe til sikkerhetsvaktene og be dem slippe inn den og den personen. Så må de vise legitimasjon når de kommer til porten.

 

Har de ingen avtale med meg, så slipper dem ikke inn.

Jeg visste ikke at det er besøkstid hele døgnet i norske fengsler.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...
  • 4 år senere...

Skaffet meg en ringeklokke med kamera etter at jeg fikk meg en nabo som ringte ned døra mi! Genialt! Folk vet ikke om du er hjemme, eller ikke, du kan svare som om du var hjemme, eller la vær😂 Men du ser alltid  hvem det er å hvem som har ringt på døra de i løpet av dagen via en app/nett. Hurra! 

Endret av Champanje
Lenke til kommentar

Jupp. Vi låser oss inne. Nåde den som kommer uanmeldt. 

Husker dere 90-tallet? Før mobiltelefonen, sosiale medier og all den dritten der. Folk ringte på uanmeldt hele tiden for å ta en kaffe, eller bare si hei. Folk gikk oftere på besøk til hverandre. Det var mer akseptert å poppe innom naboen sin helt uten mål og mening. I dag skal du ofte har en "grunn" for å komme.

Vi distanserer oss mer og mer, og det er ofte de eldre og svake i samfunnet det går ut over. Jeg forsøker å gå litt mot strømmen og banker ditt ofte på nabodøra der det bor ei eldre dame på 60+ som ikke er i jobb. Mitt inntrykk er at hu setter pris på at jeg gjør dette, man føler seg sett - og det er lettere å spørre om noe, for man skaper en relasjon. I tillegg skaper det litt naturlig flyt i hverdagen enn et kleint "hei" når man går forbi naboen man knapt kan fornavnet på. 

Norge, eller - Skandinavia - er i en særklasse der. Alt som ikke er normalt blir vanskelig å forholde seg til. Det er dessverre ikke normalt lengre å få et besøk uanmeldt. Husker Dagsrevyen lagde en sak om akkurat dette. Fant ikke igjen saken dessverre. 

Men jeg føler at dette stort sett er et byfenomen? Dere som bor på bygda, eller i små strøk. Er det slik der også? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Uderzo låste denne emne
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...