Gå til innhold

Nintendo Switch: Informasjon og generell diskusjon


Gjest Slettet-NIoHlfL

Anbefalte innlegg

RamGuy skrev (56 minutter siden):

Anmeldelsene er mer positive enn jeg hadde forventet, men det synes jeg anmeldelse av Pokémon spill ofte er. Må nesten ta fatt og spille litt selv og gjøre meg opp min egen mening. Det er hvertfall ikke så negative tilbakemeldinger at jeg avbestiller.

Etter å ha brent meg på Cyberpunk 2077 holder det ikke lenger med anmeldelser fra sites. Jeg må se hva "folket" mener. 

Kjøper aldri på preorder, men kjøpte Cyberpunk når det fikk stående applaus fra et samlet pressekorps, inkludert norske. Hvordan CD Proejct Red fikk til det forstår jeg fortsatt ikke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
XmasB skrev (38 minutter siden):

Etter å ha brent meg på Cyberpunk 2077 holder det ikke lenger med anmeldelser fra sites. Jeg må se hva "folket" mener. 

Kjøper aldri på preorder, men kjøpte Cyberpunk når det fikk stående applaus fra et samlet pressekorps, inkludert norske. Hvordan CD Proejct Red fikk til det forstår jeg fortsatt ikke.

Har kost meg med Cyberpunk på Series X etter 1.3 oppdateringen, vet jo at spillet var i langt bedre stand på PC ved utgivelse. Men at det fortjener mye pepper enda er jeg enig i, er fortsatt en del åpenlyse bugs og ting som er irriterende dårlig design på. Venter spent på 1.5 patchen da.

Håper på en demo av det nye Pokemonspillet, etter å ha blitt bitt av GamePass basillen sitter det langt inne å kjøpe spill til 600kr

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Nitrius skrev (39 minutter siden):

Sitter å funderer på Pokemon Legends: Arceus her, men merker at årene med samme formula så begynner man å miste interessen, men ser jo faktisk litt artig ut selv om grafikk ikke er noe å hoppe i taket for.

Noen her som har fått prøvd det enda?

Jeg er litt i samme kategori. Jeg har spilt Pokemon siden første kom på gameboy, og forventer jo egentlig litt kontroverser når formelen endres litt på. Jeg har aldri skjønt hvorfor pokemon snap får 8-10 i snitt f.eks. Jeg har egentlig bestemt for meg selv at det er verdt pengene. Jeg liker at de prøver noe nytt, og de feiler ikke totalt. 

Lenke til kommentar
Nitrius skrev (10 timer siden):

Endte med kjøp, og så langt er Pokemon Legends: Arceus en positiv overraskelse her.

Perfekt er det ikke, men absolutt et steg i riktig retning, og en forandring av en formula som begynner å dra på årene.

Er spillet "fiksbart"? Så det kan bli nærmere perfekt.
(Pleier Nintendo-spill å bli forbedret etter lansering?)

Lenke til kommentar
Nerowulf skrev (1 time siden):

Er spillet "fiksbart"? Så det kan bli nærmere perfekt.
(Pleier Nintendo-spill å bli forbedret etter lansering?)

Spillet har vel ikke noe som trengs å fikses i mine øyne. Grafikken er ræva men det er ikke noe som plager meg.
Ellers kan nok gameplay loopen fort bli noe repetitiv, men det er vanskelig å unngå generelt sett.

Det er nok av innhold, har vel brukt ca 10 timer i helgen, og har akkurat beveget meg bort fra det første området, om alle områder er like artige å utforske vet jeg ikke, og sett bort fra forskjellige pokemon så kan nok områdene virke noe øde.

For min del er det viktigste å ha det gøy mens man spiller, noe jeg absolutt har hatt så langt :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har vel klokket inn et sted mellom 15-20 timer på Pokémon Arceus nå. Jeg synes det er vanskelig å forsvare 8 av 10 som vel er det spillet snitter på så langt blant anmeldere. Nå har det kommet forsvinnende få anmeldelser i Norge, tyder vel på Nintendo har gitt ut forsvinnende få forhåndskopier her på berget.

Spillet er et toegget sverd spør du meg. Synes veldig mye av det Game Freak gjør er riktig. Det meste som de prøver på for å modernisere formelen og spillet er til det bedre. Men gjennomføringen er jevnt over helt midt på treet. Grafikken ser ikke ut. Lyden er temmelig ymse. Null in-game voiceover whatsoever. Ikke et eneste forsøk på kule in-game cutscenes, alt går via in-game engien og selv om de kaster på litt fancy effekter her og der så er det temmelig middelmådig når man sammenligner med hva som har blitt temmelig vanlig anno 2022. Her må selvsagt Nintendo Switch ta deler av skylda da konsollen i seg selv setter en del begrensinger som resultat av svak maskinvare. Men det finnes en rekke spill til Switch som leverer langt bedre på flere av disse områdene.

Det som nok skuffer meg mest er at alt som omhandler den åpne verdenen og alt det nye den legger opp til også føles litt forhastet og halvveis gjennomført. Spillet har veldig mye uforløst potensiale. Game Freak fortjener skryt for å prøve noe nytt, og veldig mange av tankene bak det de prøver på er det heller ikke særlig å utsette på, men det som leveres er uansett et godt stykke unna å leve opp til sitt fulle potensiale.

Spillet har potensiale til å lukte på både 9 av 10 og 10 av 10 spør du meg, men gjennomføringen og det som leveres da det ned til et sted mellom 6 av 10 og 7 av 10. Ting som 8-9 av 10 klarer jeg ikke helt å forstå at kan forsvares, med mindre det skjer noe helt enorme ting i løpet av de siste 5-10 timene jeg tilsynelatende har igjen av spillet.

Synes Rune Fjell Olsen beskrev det ganske så godt på siste episode av podcasten "Level-Backup" hvor han beskriver at spillet har mange elementer som har potensialet til å være kjempebra. Det er elementer fra Monster Hunter, elementer fra Breath of the Wild osv. Og disse elementene hersker det liten tvil om at kan fungere ekstremt bra og de passer veldig godt inn her, men det er noe med utførelsen, tiden, kjærligheten og gjennomførelsen som legges ned i hvert av disse elementene som gjør at de ikke er i nærheten av å levere på samme nivå som de gjør i spill som Monster Hunter, Breath of the Wild osv. Og det er det som trekker hele opplevelsen ned.

Kan vel sammenlignes litt som Mass Effect Andromeda vs Mass Effect. To spill som jo på mange måter prøve på mer eller mindre det samme, men gjennomførelsen til førstnevnte levde aldri opp til gjennomførelsen som ble levert i sistnevnte sin trilogi. Det er litt der Game Freak havner for meg med dette spillet. De tar veldig mange riktig valg når det kommer til å bringe Pokémon i en noe mer moderne "open world" stil. Men spillet skulle nok hatt hvertfall 1 år til i ovnen så de kunne lagt noe mer tid og flid i disse elementene så de ble løftet fra å føles litt half-baked.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Når jeg kritiserer det tekniske så må jeg bare understreke at her er det mye som faktisk er regelrett dårlig. Det visuelle er jo en ting, men de har gjort en temmelig elendig jobb med lydsporet også. Jeg måtte deaktivere surround på min Nintendo Switch for surrounlydsporet i spillet er mikset helt feil. Har selv et noe enkelt oppsett med Samsung HW-Q960A 11.1.4 i stua. Dette med 11.1.4 er naturligvis bare vås, men det er fire separate høyttalere, så oppegående 5.1 lyd klarer man å få temmelig greit her med såpass bred lydplanke i front, to fysiske bakhøyttalere og en sub. For å gå fra 5.1 til 11.1.4 så baserer jo alt seg på lydreflektering via høyttalere som peker i forskjellige retninger som skal reflektere via tak og vegger. Nå har vi en temmelig fint optimalisert stue forr at dette skal kunne fungerer sånn tålig greit i praksis, men dette vil jo aldri være i nærheten av å kunne måle seg med fysiske høyttalere. Det er jo også sånn at Nintendo Switch gir deg maks 5.1 så alt over blir ren virtualisering som jo i seg selv er ganske så ymse.

Men selv ren 5.1 fungerer ikke i dette spillet i det hele tatt. Når karakteren løper rundt i spillet så genereres det noen temmelig markante og skarpe lyder fra føttene til karakteren du styrer. Noe i overkant markante og skarpe vil jeg si, men det er ikke der problemet ligger. Lyden av skrittene spilles av på bakhøyttaler og er i såpass høyt volum at du hører skrittene fra bak deg. Dette gir jo overhode ingen mening ut ifra det visuelle som vises på TV-en og blir fryktelig forstyrrende. Etter et par timer så måtte jeg rett og slett gi opp og sette min Nintendo Switch til Stereo for å få bort problemet, da ble det tusenganger bedre men da er det jo null surround å få i det hele og store.

Kan egentlig ikke huske sist jeg har spilt et spill eller sett en film med så åpenbart feil lydbildet. Det er veldig ymse surroundimplementering på en rekke spill, det skal sies. Men et spill som gjør såpass helt åpenbare og fundamentale feil med surroundsporet har jeg vel knapt opplevd.

Lenke til kommentar

Switch er nå inne på topp 5 over mestselgende konsoller:

1. PS2 - 157,7 mill.

2. DS - 154,9 mill.

3. GameBoy - 118,7 mill.

4. PS4 - 116,8 mill.

5. Switch - 103,5 mill.

Vil passere GameBoy og PS4 i løpet av året, så får man se om den om noen år kan passere PS2 og/eller DS.

 

Mario Kart 8 har passert 50 millioner solgte og dermed en av tidenes bestselgende spill.

Endret av kilik
Lenke til kommentar
Nimrad skrev (6 timer siden):

Nintendo er jo helt jojo på konsollsalgene sine. Håper de enten utvider Switch noen år med en Pro-versjon eller at det blir en Switch 2 med samme suksessoppskrift.

Med tanke på at Switch bare er 5år nå og enda selger til samme pris som når den var ny så blir det neppe en Switch Pro eller 2 før 2024-25. Når salget begynner å slakke av så kutter de sikkert prisen litt. Regner med at når Switch 2 kommer så lanserer de en enda billigere Switch Lite som gjør at sluttsalget ender på rundt 140 millioner, men det får tiden vise. Satser på at Switch 2 havner på rundt PS4 Pro ytelse med støtte for litt nymotens grafikktrikserier. Om det enda er Nvidia så kan man jo da håpe på DLSS og RTX👍

Lenke til kommentar
Magnus Rydningen skrev (3 minutter siden):

Satser på at Switch 2 havner på rundt PS4 Pro ytelse med støtte for litt nymotens grafikktrikserier.

Det kan du nok bare glemme. Om den i det hele tatt når opp til Steam Deck som er en gigant i forhold så er den knapt på nivå med vanlig PS4. Men DLSS bør kunne være en reell mulighet.

 

Magnus Rydningen skrev (6 minutter siden):

Med tanke på at Switch bare er 5år nå og enda selger til samme pris som når den var ny så blir det neppe en Switch Pro eller 2 før 2024-25

Hvis det drar ut så lenge så blir jeg veldig overrasket om det kommer en pro-utgave. 8 år er slutten på de fleste generasjoner, så da er det nok også slutten for Switch. 

Lenke til kommentar

Nintendo har skrudd igjen alle kraner så mye som de kan slik at kundene akkurat godtar det. Jeg tenker da på:

Snart 5 år game spill selges til full pris
Konsoll som ofte ikke greier mer enn 720p 30 fps
Dyrt ekstrautstyr
Gjort lite for å fikse drift på joy-cons

De har i tillegg slått to fluer i en smekk med en hybrid-håndholdt, som naturligvis ikke kan yte like godt som en PlayStation eller Xbox. Og de kommer neppe til å endre på dette i fremtiden.

Det er dessuten mange småbarnsfamilier som eier en Switch, og de er ikke så kresne på fps og grafikk.

Det er tvilsomt at neste generasjon Switch kommer til å komme i nærheten av samme ytelse som denne generasjonen konsoller. Kanskje 1080p 30 er realistisk.

Lenke til kommentar
Nimrad skrev (12 timer siden):

Det kan du nok bare glemme. Om den i det hele tatt når opp til Steam Deck som er en gigant i forhold så er den knapt på nivå med vanlig PS4. Men DLSS bør kunne være en reell mulighet.

 

Hvis det drar ut så lenge så blir jeg veldig overrasket om det kommer en pro-utgave. 8 år er slutten på de fleste generasjoner, så da er det nok også slutten for Switch. 

Steam Deck er jo ute nå og har vært i utvikling en stund, er vel også langt over PS4 med tanke på CPU kraft og hakket over på GPU. Vil tro at Nintendo strekker strikken så lenge de klarer nå, men om det kommer en Pro/2 neste år så er den nok neppe på PS4 Pro nivå på GPU. 2024 så kan vi nok være langt nærmere det. Nøkkelen til 4K blir nok DLSS 👍

Lenke til kommentar
Magnus Rydningen skrev (6 minutter siden):

Steam Deck er jo ute nå og har vært i utvikling en stund, er vel også langt over PS4 med tanke på CPU kraft og hakket over på GPU. Vil tro at Nintendo strekker strikken så lenge de klarer nå, men om det kommer en Pro/2 neste år så er den nok neppe på PS4 Pro nivå på GPU. 2024 så kan vi nok være langt nærmere det. Nøkkelen til 4K blir nok DLSS 👍

Poenget er at Steam Deck er gigantisk i forhold. Switch vil nok beholde noenlunde samme størrelse, vekt og batteritid, så jeg tviler nesten på at den kommer til å slå Steam Deck selv om den ligger et par-tre år frem i tid. Personlig skjønner jeg ikke jakten etter piksler, men tror også DLSS kan bli en joker for Switch sin del siden de kjører nvidia-hardware. Det er jo gratis kraft og er jo egentlig som skapt for håndholdt. Jeg vil heller ha ca samme oppløsning som i dag og bruke kraften til andre ting. Bare se på utfordringene Pokemon Arceus har nå.

Lenke til kommentar
kilik skrev (På 3.2.2022 den 13.02):

Switch er nå inne på topp 5 over mestselgende konsoller:

1. PS2 - 157,7 mill.

2. DS - 154,9 mill.

3. GameBoy - 118,7 mill.

4. PS4 - 116,8 mill.

5. Switch - 103,5 mill.

Vil passere GameBoy og PS4 i løpet av året, så får man se om den om noen år kan passere PS2 og/eller DS.

 

Mario Kart 8 har passert 50 millioner solgte og dermed en av tidenes bestselgende spill.

Ja, det er ikke utenkelig at de kan klare 15 mill til, men etter det jeg har hørt mangler de faktisk en eller anna komponent som hindrer de litt i å pushe ut enda mer konsoller. Det er faktisk utsolgt av Switch i en god del butikker for øyeblikket.

Lenke til kommentar

Ny Nintendo Direct i morgen kl. 23. Skal fokusere i hovedsak på spill som lanseres 1. halvår.

 

Kirby and the Forgotten Land, Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp og Splatoon 3 er ganske sikre kort for 1. halvår.

Kanskje en ny trailer og lanseringsdato for Bayonetta 3.

Også er det vel en sjanse for en ny Zelda-trailer selv om jeg tror de sparer den meste av informasjonen til E3 i juni. Er det kanskje nå vi får vite det offisielle navnet på spillet?

Et nytt spill fra Mario Odyssey-utviklerne er vel snart klart til å vises. Har gått rykter om et 3D Donkey Kong...

Metroid Prime? Man vet aldri ☺️

Endret av kilik
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...