Gå til innhold

Nintendo Switch: Informasjon og generell diskusjon


Gjest Slettet-NIoHlfL

Anbefalte innlegg

Complexity skrev (1 minutt siden):

Fikk tak i en 1gen switch til en grei penge (gikk for den av grunner som sikkert ikke er lov å diskutere her) men den har jo da Joycon drifting som jo tydeligvis er veldig vanlig på de eldre spakene.

Ser det har vært mye i media om at Nintendo fikser slike for deg gratis? Gjelder det Norge også? Greit å vite før man spretter dem å fikser selv.

Du har 5 års reklamasjonsrett. Bare å prøve.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
3 hours ago, Complexity said:

Sant det. Får se hva jeg klarer å oppdrive da før jeg prøver å reparere selv. Ser der ikke koster mange kronene for en replacement thumbstick om det ikke er nok å rense den gamle.

Du kan forsøke og legge noen få lag papir bak stikken for å få press på bakplate. En fiks som ble oppdaget for tid tilbake som jeg selv har reparert flere joycons med. 

Lenke til kommentar
Nimrad skrev (2 timer siden):

@Mala Har du fått N64-kontrollerne dine? Fornøyd? Vudrerer å bite i det sure eplet og kjøpe abm etter Majoras Mask ble annonsert der.

Helt ærlig har jeg ikke mange timene brukstid med de. Men har ett adapter på vei til Nintendo 64 som visstnok skal fungere, så da blir det mer brukstid tenker jeg :p  Men det kjennes bra og rimelig 1:1 med en orginal N64 kontroll. Nå er det riktignok ÅREVIS siden jeg faktisk holdt en helt ny N64 kontroll i hendene da.

Men for å oppsummere kort:

Å spille N64 spillene på Switch med en Pro kontroller er for meg ett mareritt, føles helt feil og er regelrett søppel. 

  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Pokémon Legends Arceus er forhåndsbestilt og lastet ned. Men må si jeg er veldig skeptisk. Folk streamer det på Twitch.tv, mye av det er vel det som har lekket og emuleres, men nå har nok spillet etterhvert funnet veien til diverse butikker så flere klarer nok å få kloa i spillet før offisiell salgsdato.

Spillet fremstår ekstremt primitivt, om det blir riktig ord.. Tanken på et Pokémon RPG meets Breath of the Wild er jeg slettes ikke fremmed for. Men det visuelle ser veldig svakt ut? Breath of the Wild var et spill som egentlig var utviklet til Wii:U, men som drøyet såpass at det til slutt ble et lanseringsspill til Nintendo Switch istedenfor. Det er altså straks 5 år siden det spillet kom som et lanseringsspill til Switch. Greit nok at Switch gir utviklere en skikkelig utfordring med å være såpass svak når det kommer til maskinvare, men GameFreak leverer en åpen verden som presterer så se langt dårligere ut rent visuelt sammenlignet med Breath of the Wild, til tross for at man nå har langt bedre kjennskap til Switch sine styrker og svakheter. Ikke bare ser det visuelt langt dårligere ut, langt færre detaljer i den åpne verdenen, dårlige animasjoner osv. Men det ser ikke ut som Arceus lever noe mer enn maks en noe ustabil 30 FPS.

Alt av lydeffekter i spillet fra Pokémon osv. ser ut til å inneha den samme 8-bit (eller er det 16-bit) creeper lyden som har vært en gjenganger i spillene på Game Boy og DS. Det er tilsynelatende ikke noe annet en helt primitive in-engine cutscenes, ikke noe forsøk på voice-over eller noe som helst.

 

Det kan være at den åpne verden og gameplayet fenger meg, er jo nesten det jeg må håpe på. Men synes at dette virker utrolig slapt av GameFreak for det som er det første virkelig nye main serie spillet fra Pokémon på år og dag som forsøker å ta serien inn i en litt nyere generasjon.

Av det jeg har sett så må du benytte Pokémon til det meste i den åpne verden. Skal du ha ned litt bær fra et tre, da må du kaste en Poké Ball så du slipper løs en Pokémon som plukker ned bærene osv. Mye av det virker litt påtatt og snodig, og det virker som du ikke kan ha en Pokémon permanent ute så du vil ofte måtte kaste Poké Ball for å slippe fri en Pokémon for nærmest hver eneste lille ting du vil samle opp i den åpne verden, og det å slippe den ut har også en nokså markant 8/16-bit lydeffekt som blir temmelig slitsom veldig fort.

Konseptet å jakte Pokémon i en åpen verden høres jo temmelig solid ut. Men det virker dessverre ikke som GameFreak evner å få ut potensiale i praksis her på noen som helst måte. Litt synd at The Pokémon Company insisterer på at GameFreak skal ha eneretten på å utvikle disse main series spillene, for GameFreak ser ikke ut til å ha evnen å videreutvikle konseptet, og de er ikke i nærheten av utviklere som Atlus, DoCoMo, Level-5 osv. når det kommer til å levere noen solid visuell opplevelse, eller god historie.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Skal bytte hus på switchen da den er ganske så fæl og bakdekselet har sprekker i seg.

Masse flotte farger å greier å velge mellom, men er det kritisk å kjøpe til riktig årsmodell? Den fikk seg jo en liten "refresh" i 2019 og de fleste jeg finner er til den, men min er en 2016 modell.

Edit: Fant en annonse som sa deres passet til 17,18 og 19 modell. Jeg antar da at de er helt like.

Endret av Complexity
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
RamGuy skrev (På 24.1.2022 den 20.37):

Pokémon Legends Arceus er forhåndsbestilt og lastet ned. Men må si jeg er veldig skeptisk. Folk streamer det på Twitch.tv, mye av det er vel det som har lekket og emuleres, men nå har nok spillet etterhvert funnet veien til diverse butikker så flere klarer nok å få kloa i spillet før offisiell salgsdato.

Jeg avbestilte. Er jo gammel pokemonfan, så jeg trosset mine prinsipper om å aldri forhåndsbestille, men nå angret jeg meg. Skal se ordentlige reviews før jeg eventuelt tar et valg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...