Gå til innhold

Dekket tannlegeutgiftene


toazty

Anbefalte innlegg

I dag måtte jeg krype til korset og se meg nødt til å gå til tannlegen, har skikkelig tannlegeskrekk og det er vel 15 år siden jeg har vært på kontroll, har vært 2 ganger men da kun for midlertidig fylling og senere trekking av tann. Positivt overaska over hjelpen jeg fikk idag. Men det jeg lurer litt på er tannlegeregningen, det ender på ca 10.000kr for en midlertidig fylling og rotfylling, arbeid etc. Går det an å få dekket noe av dette? Var en privat tannlege dette da de har godt rykte på seg for oss med tannlegeskrekk.

Har ingen sykdommer, er i arbeid så oppfyller ingen krav til å få dette dekket.

Men min bedre halvdel var også hos tannlegen for rutinesjekk og trekking av en visdomstann, da trengte hu bare å betale for deler av summen, fikk ca 30-40% dekket ( litt usikker på hvor mye men det var en del)

Noen som har peiling på hvor jeg kan henvende meg eller vet noe om dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei.

 

Er dog veldig nysgjerrig på hvordan din kjæreste fikk dekket 30-40%

Det er noen viktige medisiner som gir deg tørr munn, da er det gjerne slik at staten er pliktig til å hjelpe deg med regningen da du egentlig ikke hadde noe valg. 

 

Kilde: spurte min egen lege :p

 

Edit: tørr munn fører til dårligere tannhelse da en tørr munn er som ett stort, fint festlokale for bakterier.

Endret av BuffyAnneSummers
Lenke til kommentar

Jeg hadde en ulykke da jeg var barn, som har kuttet nerven til fortennene mine. I voksen alder måtte dette rotfylles, noe som ikke ble dekket av NAV. Det kostet meg 7000 kroner. Ikke hadde jeg inntekt på dette tidspunktet heller.

 

Så i min erfaring skal det ganske mye til å få noe slikt dekket.

Endret av Skurupu
Lenke til kommentar

Som sagt så er det visst Helfo hovedsaklig, leser du på siden jeg linket til så står det også dette;

"Har du dårlig råd, kan du søke NAV om støtte til tannbehandling"

 

Det er selvfølgelig visse kriterier som må oppfylles og jeg regner også med at pris spiller inn. Det er sikkert vanskelig, men det er irrelevant da spørsmålet er om det går an å få tannting dekket.

Lenke til kommentar

Jeg eide ikke nåla i veggen, fikk sosialstønad av NAV, og måtte ta en dyr operasjon umiddelbart, da jeg hadde ulevelige smerter. I tillegg kom det fra en ulykke for mange år siden, som var utenfor min kontroll, og ikke min skyld på noen som helst måte.

 

NAV ville absolutt ikke dekke det. Jeg levde på 9000 kroner i måneden, hvor av 4000 av dem gikk til husleie, og NAV mente at jeg hadde råd til en operasjon på 7000 kroner med de pengene.

 

Så hva mer som skal til da, det veit jeg ikke.

Endret av Skurupu
Lenke til kommentar

Ja, jeg kommer aldri til å gå til en tannlege i Norge igjen. Jeg oppfordrer alle til å kombinere tannlegebesøket med en weekend i en Europeisk storby. Til halvparten av prisen!

 

Heldigvis flyttet jeg fra Norge for litt over 2 år siden, og i mitt nye land har jeg tannlegeforsikring gjennom jobben, noe jeg allerede har benyttet meg av. Helt gratis, selvsagt!

Endret av Skurupu
Lenke til kommentar

Om du virkelig har tannlegeskrekk/odontofobi bør du oppsøke ditt lokale TOO-team for å få stilt diagnosen. Da har du rett på gratis tilrettelagt behandling for fobien, samt at staten tar størstedelen av regninga for nødvendig tannbehandling.

Hvis det ikke er aktuelt kan du be tannlegen om fullstendig kostnadsoverslag for planlagt behandling, og høre med NAV. Sosialstøtte er som alltid behovsprøvd, men har du dårlig råd og lav/ingen inntekt er det verdt et forsøk.

Norge har en rekke prioriterte grupper som har rett på gratis eller svært billig tannbehandling, men er du over 20 og i fullt arbeid er du sannsynligvis ikke i en slik gruppe.

HELFO dekker mye av behandling av en rekke tilstander, blant annet tannkjøttsbetennelse/periodontitt, som er en svært utbredt sykdom. Har du alvorlige syreskader, gnisseskader, arbeidsulykker, for lite spytt m.fl. tar de også en del av regninga. 

 

Får du hull uten slike diagnoser står du derimot selv ansvarlig.

Endret av TheSnidr
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Alle tannlege inngrep som krever kirurgisk inngrep (fjerning av visdomstann) får dekket noe av utgiftene man har hos tannlegen.

JEg fjernet to av mine visdomstenner for litt siden og jeg har god inntekt og ingen spesielle tilstander... men det blir trekt automatisk fra regningen hos Tannlegen!

Lenke til kommentar

Alle tannlege inngrep som krever kirurgisk inngrep (fjerning av visdomstann) får dekket noe av utgiftene man har hos tannlegen.

JEg fjernet to av mine visdomstenner for litt siden og jeg har god inntekt og ingen spesielle tilstander... men det blir trekt automatisk fra regningen hos Tannlegen!

Hvor mye måtte du betale?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...