Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Leietaker som klager og reduserer leieprisen?


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Hei, jeg har en leietaker som har tatt over etter vi har pusset opp. Det ble klaget på ting som er utenfor min kontroll og det har blitt sagt at leietakeren vil redusere leieprisen med 25% for neste måned fordi det er noe arbeids-støv etter oppussingen, noen lyspærer ikke fungerer og det er et dolokk som leietakeren tydeligvis ikke kan skru på selv.

 

Har vært en håndverker feil der én lampe ikke fungerer og den andre skjermen på en lampe har knust - det blir rettet opp i, men firmaet jeg har brukt har vært litt treige. Kan leietakeren holde igjen leie på det grunnlaget her? Jeg mener - det tar to sekunder å fjerne støv, jeg har alltid hatt med egne lyspærer når jeg selv har flytta inn nye steder?

 

Forstår virkelig ingenting av dette. Jeg bor langt fra leiligheten fordi jeg har fått en ny jobb i et annet fylke, og håndverkerne har sagt alt er i orden - det har også blitt vasket.

 

Når leietakeren flytta inn, så ble det ytret at leiligheten ikke var ferdig i det hele tatt, men det her handler vel bare om latskap? 



Anonymous poster hash: 9f36a...8e0
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvorvidt du er å klandre eller kunne kontrollere dette er ikke relevant for spørsmålet om han kan holde tilbake leie. Så lenge det objektivt sett er noe galt med leiligheten, så kan han holde igjen leie tilsvarende verdifallet. Og uansett så er det rettslig sett innenfor din kontroll at leiligheten er ryddet og vasket før overtakelse.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg tror ikke på det TS skriver. Fet skrift og understreking overbeviser ikke, tvert om.

Dere eier en leilighet som dere har fått pusset opp. 

Dersom oppussingen ikke er ferdig, så er det innenfor din kontroll.

 

To sekunder å fjerne støv. Hvilken verden lever du i? 

 

Jeg har aldri hatt med lyspærer når jeg har flyttet inn i en leilighet.

 

Jeg skulle ønske vi kunne høre den andre part i denne saken.

 

I ditt sted, hadde jeg lagt meg flat!

Endret av Thonord
Lenke til kommentar

 

Kan ikke bare eier av leiligheten kreve økt pris tilbake igjen pga stress feks å skreve 34% prisøkning etter at leieboer sank leien med 25%?

 

Uansett, det skal mye til før en leieboer skal kunne gjøre noe slikt. Hvis leieboer er misfornøyd så får personen bare flytte.

Pisspreik. 

 

Lite konstruktiv kommentar. Forklar heller hvorfor du er uenig i utsagnet.

 

 

Dette er ikke utenfor din kontroll, og dette kan være mangler ved boligen (men det er ikke gitt at det er det). Å holde tilbake så mye som 25 % av leie høres imidlertid ut som å skyte betydelig over mål.

 

Det er ikke bare 25% som er verdt å stille spørsmål om her, men også hva som har blitt klart fremhevet ved visning om en visning har blitt gjennomført. 

Endret av FrihetensRegn
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...