Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Får ikke startet pc'en :(


Anbefalte innlegg

Etter en rydding av kabinettet så vil ikke pcen starte igjen.. Kommer til at jeg må sette inn en cd og reparer windows fordi den ikke finner filene (win 10). Har ikke denne så jeg prøver med en XP cd og der får jeg bluescreen rett etter den har blitt lastet inn fra CD'en

 

Har prøvd flere harddisker, samme problemet.

 

Hovedkort: Aner ikke

Prosessor: i5 2500k

HDD: OCZ Vertex 4

GTX 670 OC

Ram:Hyper X av noe slag

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei. For det første, så må du  jo ikke prøve flere harddisker i en PC. Dette vil jo ikke funke da det enten ligger Windows fra før på den noe som gjør at den ikke passer til din PC og du vil få enten Bluescreen eller Restart. Eller, så prøver du en harddisk som det ikke er OS på noe som gjør at du heller ikke får starta opp. Forøvrig er det ikke noe vits å prøve Windows XP CD på en så ny PC som du har der. Alt for gammel og det gir ikke mening å gjøre det.

 

Det du kan prøve (Hvis du har mulighet), er å prøve en Linux LiveCD og se om den starter opp da. Ellers, så kan du laste ned Windows 10 ISO fil med Microsoft sitt verktøy og lage enten en DVD eller USB Penn av den og installere den på den måten.

Forutsetter selvfølgelig at du har en ekstra PC da.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

Virker som du har fått problemer med hvilke filer maskinen skal boote fra, som da er tilknyttet HDDen hvor du har Win 10 på. Som nevnt hjelper det lite å bytte ut denne harddisken med en annen, hvis du har tenkt til å fortsette å bruke WIn10 installasjonen.

 

Har ikke så mye erfaring med Win10 ennå, men regner med du kan få tak i en usb stick eller cd med Win10 installasjonsfiler på, og boote opp disse på maskinen, og der prøve å velge "reparer".

 

NB! Uansett, med disse tingene kan det være lurt å vite litt hva man gjør, og eventuelt få hjelp fra noen som kjenner til dette. For på dette området med installasjon av OS og hvor pcen skal boote fra, er det store muligheter for å gjøre feil. Noe som kan resultere i at du får slettet filer og dokumenter du ikke skulle slette. Er du usikker på disse tingene, er det best å få hjelp av noen som kan og har erfaring på området.

 

Lykke til, håper du finner en løsning på problemet!

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...