Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Vannlekkasje gjennom tak i sameie


Elnix

Anbefalte innlegg

Etter en del unormalt kraftig regnvær den siste perioden, har flere av sameierne fått vanninntrengning rundt pipe i yttertak. Dette har ført med seg lettere skader på lister/vegger/gulv som følge av at vannet har følgt pipen nedover. 

 

Sameiet har en felles bygningsforsikring for utvendige skader på byggene, der blant annet uforutsett vanninntrengning er en del av forsikringsavtalen. Forsikringsselskapet på sin side setter seg på bakbeina og mener at dette burde vi ha forutsett, og er dermed ikke interessert i å utbetale noen erstatning.

 

Skaden skyldes sannsynligvis at det er utført dårlig håndverk med blyarbeid/tetting rundt pipe av utbygger som førte opp disse byggene for 12 år siden. På en del av byggene har det tidligere blitt observert lekkasjer i startfasen, og disse har derfor blitt oppgradert med pipebeslag, som forøvrig har løst problemet. Vi har nå hatt to runder med slik oppgradering, og for hver gang har alle sameiere (både de som har hatt pipebeslag tidligere, og de som ennå ikke har fått) blitt bedt om å inspisere pipe og tak forøvrig for lekkasjer.

 

Vi har prøvd å henvende oss til utbygger flere ganger for å få gjort denne jobben på nytt på samtlige piper, men de har gått konkurs flere ganger i ettertid, og har dermed ikke noe juridisk ansvar. 

 

Spørsmålet fra et juridisk synspunkt er da om vi burde ha forutsett disse lekkasjene? Ettersom pipene har blitt inspisert og funnet OK senest for et halvt år siden, så er jeg litt i tvil om vi bør godta svaret fra forsikringsselskapet eller ikke.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...