Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bremsene har rustet fast!


M0llee

Anbefalte innlegg

Etter en liten oversvømmelse i nabolaget valgte jeg å ta bilen til butikken. Jeg møtte på en relativt stor "vannpytt" og valgte å kjøre gjennom den. Etter butikken så måtte jeg komme meg tilbake og kjørte gjennom det samme vannet.

 

Dagen etterpå dro jeg på jobb uten problemer, men når jeg skulle hjem så sto bilen stille. Jeg fikk litt bevegelse på bilen etterhvert og til slutt så løsnet bilen. Bilen sto over helgen og på mandag prøvde jeg å kjøre den igjen. Den sto helt stille og min forrige taktikk funket dårlig. Det begynte å lukte litt svidd av bilen, noe som jeg regner med er fordi jeg sluret på clutchen. Jeg tok kollektiv hele uken, men bestemte meg i dag for å prøve på nytt. Jeg fikk bevegelse i 3 av hjulene, men hjulet bak til høyre sto stille. Etter 1 time med kamp mot rusten så måtte jeg gi opp. Jeg har prøvd å banke på hjulet, uten hell.

 

Jeg regner med at dette er håndbrekket og ikke skivebremsene som sitter fast. Håndbrekket sto på over helgen men siden mandag har bilen bare stått i første gir.

 

Noen som har tips for å få fikset dette UTEN å ta av hjulet og trommelen? Trenger bare en midlertidig fix, sånn at bilen slipper å stå der den er nå.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jekka opp bilen i dag og tok fram slegga. Hovedplanen var å få av hjulet for å komme lettere til trommelen, men hjulet har rustet helt fast. Jeg brukte spray mot rust, slegge og en trekloss. Jeg holdt på en god stund før jeg måtte si meg ferdig. Hjulet ville ikke av.

 

MEN, slegga hadde tydeligvis funket mot trommelen fordi når jeg hadde gitt opp så kunne hjulet rulle fritt. Har derfor kjørt med den i rundt 2 timer nå og den er på en plass hvor jeg kan begynne å skru.

 

I morgen begynner det morsomme. Prøve å få hjulet til å komme av.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hadde faktisk en lekasje fra differensialen på en firmabil en gang (Mitsubishi L200, med stiv bakaksling) som gjorde at diffoljen rant ut til trommelen, og smurte den slik at bremsen sluttet å virke. fantastisk patent. Ble paff når jeg åpnet trommelen og det rant olje ut.

 

Men om trådstarter ikke tør å kjøre hjulet løst, kan ett par fine rapp med gummihammer på innsiden avfelgen gjøre susen. Burde ikke bruke vanlig hammer da man kan skade felg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tviler på at det er wiren som er treg. Jeg tror det er kommet vann inn i tromlene. Våte bremsebelegg kan ruste fast i tromlene, typisk da er at de løsner med et smell og ikke er trege etterpå. Du bør nok ha det noen skikkelig kraftige oppbremsinger fra stor fart for å få tørket bremsene og få pussa vekk rusten, så regner jeg med at bremsene fungerer helt greit igjen. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...