Gå til innhold

Hvilken digitale ("pluss") avis er det verdt å abonnere på?


RamGuy

Anbefalte innlegg

Samboer ønsker å bli litt mer oppdatert i nyhetsbildet og ønsker å dedikere et lite segment av dagen til å lese seg opp på aktuelle samfunnsnyheter osv..

 

Vi har egentlig boikottet VG.no på grunn av alt for mye "click-bait" og mer sladder enn informative artikler og alt for mye av det som er verdt å lese er automatisk satt bak en betalingsmur.

 

Dagbladet.no er jo utrolig nok enda verre enn VG.no... Men det overrasker oss ikke så veldig.

 

 

Derfor gikk vi over til Aftenposten.no som knapt nok hadde "click-bait" overskrifter og generelt lite sladder ala gode, gamle Se&Hør. Men det skal jo utrolig lite til før du når dine maks antall leste artikler per uke og det blir fort irriterende. Ser også at de har sakte men sikkert begynt å få økt antallet mer meningsløse/sladder artikler i det siste, men det kan jo skyldes tørken som er i løpet av sommerferien.

 

 

På grunn av begrensningen med så få artikler du kan lese per uke på Aftenposten.no så har vi sakte men sikkert migrert over til NRK.no som vi føler er den klart beste løsningen da du får relativt gode artikler, lite sladder og alt er fritt frem uten begresninger. De er også en typisk nettavis, så spesielt dyptgående og superinteressante artikler finner du sjeldent.

 

 

Så det har blitt ganske åpenbart for oss at for å få tilgang på litt mer dyptgående og interessante artikler som minner mer om gode, gamle avisartikler så må man ty til abonnentløsninger slik at vi kan få tilgang på disse mer fancy digitale utgavene av avisene, og ikke bare nettavisene.

 

 

Spørsmålet da er jo hva i allverden man skal abonnere på? I første omgang så virker det vel som det hovedsaklig er kun tre landsdekkende aviser som har digitale utgaver; VG, Dagbladet og Aftenposten.

 

 

Her er vi veldig usikker på hvem vi skal abonnere på. Det at VG har en ellers ubrukelig nettavis betyr jo ikke det samme som at de har en håpløs digital utgave. Før nettavisene sitt inntog så var det jo stortsett VG vi foretrakk fremfor de andre.

 

Samtidig så er det ytterst få tilbakemeldinger på disse tjeneste på Apple App Store. Annet enn noen som mener at Aftenposten+ krasjer alt for ofte, og det er jo ikke direkte oppløftende.

 

 

 

Har noen her inne erfaring med de forskjellige digitale avisutgavene som tilbys, og kvaliteten på disse? Hva foretrekker folket?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg personlig har boikottet alle norske aviser da jeg føler mesteparten pynter veldig mye på sannheten - noe jeg ikke liker.

 

Jeg har gått over til engelske aviser, det er en haug av "egenlagde" aviser laget av folk på nettet som blir oppdatert minst like mye som de "profesjonelle" norske.

 

Et enkelt google søk vil gi deg haugen på digitale aviser - velg og plukk etter den du liker.

 

Men om man skal ha norsk så anbefaler jeg Aftenposten.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er ikke lett å finne gode nyhetskilder. Føler det meste er ganske lettvindte greier uten særlig dybde og substans. NRK har jo også dessverre fulgt med på trend-lasset i litt for stor grad.

 

Aftenposten i tillegg til NRK innlands er også mitt valg vanligvis. Liker spesielt Innsikt og Viten. Ellers må man på internasjonalen og på enda mer spesialiserte leverandører i forskjellige former alt etter hvor dypt man vil gå.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Madammen er avhengig av å holde seg oppdatert på samfunnsnyheter fra innlandet / Norge så akkurat der vi jo Internasjonale nyhetskilder kommer til kort vil jeg tro. Ellers er jeg forøvrig helt enig, at det finnes langt bedre kilder for nyheter utenfor landegrensene om men er ute etter litt mer spesialisert stoff.

 

Men til innenriksnyheter så fungerer det fort veldig dårlig. Men når dere sier Aftenposten, mener dere da av erfaring fra Aftenposten.no, papiravisa eller Aftenposten+ som vel er den digitale utgaven?

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...

Alle norske nettaviser er søppel, inkludert NRK. Ingen av dem fortjener pengene dine.

Heilt einig, clickbait-industrien er ikkje noko å betale for. NRK gjer den same feilen som alle andre med å vinkle alt så negativt som mogleg.

 

Av og til abonnerer eg på magasiner som Vimenn pluss eller Wype som eg synst er heilt greit å lese på, men det gjeld å finne magasiner etter smak.

Endret av PosteMonopolet
Lenke til kommentar

Nå har jeg ikke vært så mye der inne - men læreren min i mediesamfunnet (som er utdannet journalist og jobbet som det lenge) er glad i journalisten.no. Ellers spørs det jo hva slags saker du er ute etter - på "hverdagsjournalistikk" lønner det seg uansett å sjekke flere avisers saker om det samme.

 

Edit 18.07.2019

Ser nå at tråden var fra 2016, men svaret er nå enda muligens relevant for andre.

Endret av L/-R~
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...