Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Oppdaget problem etter kjøp av bruktbil fra privatperson


xnstad

Anbefalte innlegg

(Hei, dette er første innlegget jeg skriver her så beklager hvis innhold og formatering kan forbedres)

 

For ca to uker siden kjøpte jeg min første bil, en 2002 VW Bora med ca 98k km på klokka. Bilen har vært eid av en eldre mann i tretten år og solgt til Møller bil. En bilmekaniker lærling hos møller kjøpte så bilen og har eid den i et år før han solge den privat til meg for 35000.

 

Alt av service er fulgt og utført av Møller bil AS og det siste året har bilmekaniker lærlingen som er annsatt i møller utført disse servicene selv. 

 

Bilen var i god stand sett bort i fra et par mangler som:

 

-liten ulyd fra startmotor (lett å bytte)

-setevarmere er defekt

-par småbulker og skader i lakk (lite synlig)

 

Jeg kom så hjem fra ferie for et par dager siden og har fått kjørt bilen litt mer og I dag oppdager jeg at clutchen har en tendens til å "glippe" under last ved f.eks. bakkestart og når jeg skal ta fra i første gir. Har også opplevd knasing på første og andre gir (dårlig synkronisering eller noe?).

 

Dette var aldri nevnt noe om i henhold til NAF kontrakten vi skrev, syns at problemer med girkasse og clutch på en bil med under 100k er litt drøyt. Bilen har vært pent behandlet de par dagene jeg har fått kjørt den og hvis det viser deg å være en dårlig clutch så har jeg ikke budsjett til å få dette ordnet.

 

Bilen er solgt "som den er" i følge kontrakten men clutch og gir var aldri nevnt.

 

Det jeg lurer på er om jeg kan heve kjøpet på klagerett ettersom at NAF sier:

 

"Ved salg av bruktbil, er det vanlig å ta forbehold om at bilen selges «som den er», «som forevist» eller lignende. Når bilen selges som den er, betyr det at kjøperen i utgangspunktet aksepterer at han eller hun kjøper en bil i den tilstand den er, og med de feil og mangler den har. Selger vil likevel kunne bli ansvarlig dersom det er gitt mangelfulle eller uriktige opplysninger om forhold ved bilen, eller dersom bilen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å forvente."

 

Har ikke lyst å ende opp med titusener i kostnader. Har ikke nevnt noe av dette til selger. Hva gjør jeg om han ikke vil la meg heve kjøpet?

Endret av xnstad
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bil som er eid av en gammel mann bør det forventes at clutch kan være slitt, selv om den ikke har gått så langt.

Med det sagt så er det også nærliggende å tro at tidligere eier også burde ha merket dette, spesielt om han ER bilmekaniker.

Snakk med han å prøv å få til en løsning du, det som er foreslått med at du betaler delen og han bytter det høres rimelig ut syntes jeg.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Takk for hjelpen, skal ta dette opp med selger neste uke. Har gjort litt research og finner nok en løsning. Et clutch kit koster rundt 2500,- så vidt jeg har sett og hvis selger tar på seg jobben er dette akseptabelt. Ber da han å sjekke og evt. skifte giroljen i samme slengen.

Lenke til kommentar

Er null problem å slite ut en clutch på 100k km.

 

Har vært borti mange tilfeller der de har holdt under 20k... Dette er da i all hovedsak sta eldre menn som nekter å innse at de ikke behersker en clutch lengre...

 

Ta kontakt med selger. Hvis han får lov til å jobbe etter arbeidstid burde dete la seg løse på en grei måte for begge parter.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...