Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Reinstallere Windows 7 fra Recovery, hva mister jeg?


Anbefalte innlegg

Jeg sliter med Windows 7 og får stadig meldingen; "Det har oppstått en uspesifisert feil". Eller skjermen går i svart, så kommer en skjermfull med koder som ikke sier meg noe og som begynnner med at "Windows er slått av for å unngå skade". Det står at feilen kanskje skyldes et nyinstallert program. Jeg har fjernet alt nytt, uten at det hjelper, og jeg har nå bare det jeg hadde da alt fungerte. Om jeg f.eks vil sende epost med vedlegg, går skjermen i svart når jeg trykker på vedleggsknappen. Jeg har prøvd å gjenopprette maskinen til et tidspunkt da alt var greit, men får da meldingen: "Gjenopprettingsoperasjonen kunne ikke utføres". Noen programmer (ikke alle) har sluttet å fungere, f.eks Acronis backup (betalt fullversjon).

 

Hvis jeg bruker "recovery", mister jeg da alt på C? Det er bare én harddisk i maskinen, delt på to partisjoner, C og D. Vil recovery påvirke D-partisjonen? Selger (Kontorland) sier at recovery sletter alt på disken, inklusive eventuelle partisjoner. Er det korrekt?

 

Avast antivirus finner ingen problemer.

 

Maskinen er en nyere Acer Veriton med 16 giga RAM, og OS er som sagt Windows 7 (professional).

 

VELDIG takknemlig for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Last over det du vil ta vare på, dokumenter, bilder osv til skylagring (google drive eller lignende) eller en ekstern minnepinne/harddisk. 

 

Så wiper du hele disken, eller kjører recovery. 

 

Om du har et recovery image vil alt på pc'en resettes til datoen recovery imaget ble laget. Så den beste løsningen her er å uansett sørge for at du har backup av viktige filer før du gjør noe recovery eller reformatering / reinstallering.

Lenke til kommentar

Selger (kontorland) har nok rett i det.

Ser ingen grunn til å betvile riktigheten i dems utsagn.

Er flere ting du må være oppdatert eller erfaren på om du følger råd med å reinstallere clean som noen sikkert vil foreslå.

Det er hovedsakelig produkt kode og aktivering utfordringer , men også Acer drivere og software som er nødvendig for en OEM laptop.

Lenke til kommentar

Akkurat .

Man må sette seg inn i tingene på egenhånd. Studere manual etc . Ha en plan for om det går i dass.

Samt sørge for å tilrettelegge slik at du ikke mister data uansett og ha en retur mulighet om alt skjærer seg.

Windows 7 har også siden i fjor høst vært veldig vanskelig å patche opp (oppdatere fra WU). Selv har jeg måtte tydd til WSUS offline updater for å få det gjort.

 

Ved full factory recovery (som jeg later til å tro det snakkes om) blir Windows og partisjoner tilbakestillt til produkjsonsdatoen av OEM maskinen som idag betyr en veldig "gammel Windows 7" som vil trenge temmelig mange oppdateringer for å bli upto date.

Factory recovery fra recovery partisjon er det man ønsker for å opprettholde OEM preaktiveringen av Windows OEM lisensen levert med maskinen. Om man ikke sitter med andre versjon og nøkler.

 

Det er side opp og ned om dette temaet siden 2007 ( da Vista dukket opp).

Lenke til kommentar

Jeg har kommet et stykke på vei ved å søke i registeret etter rester av avinstallerte program. En tydelig synder er programmet PSD Codec fra Ardfry Imaging. Til tross for at programmet tilsynelatende var fjernet, fant jeg hele 35 rester av det i registeret. Da alle var fjernet, var det slutt på at skjermen gikk i svart og at det kom opp en full skjerm med feilkoder og beskjed om at Windows var stoppet for ikke å skade maskinen. Funksjonen med å få sendt vedlegg med epost kom også tilbake.

 

Det som nå gjenstår, er at programmene Acronis Backup og Photoshop ikke kan åpnes. Men ved ett av forsøkene med sistnevnte kom følgende melding: "VCRuntime140.dll finnes ikke på maskinen. Prøv å installere programmet på nytt for å rette opp dette problemet." Søk i Windows' systemfiler viser at denne runtime-filen ikke finnes i dll-listen. Jeg har ikke rukket å få tak i ny fil, men kanskje jeg er så heldig at jeg slipper å kjøre recovery.  Er det et kjent eller vanlig fenomen at denne filen "forsvinner"?

 

 

Lenke til kommentar

Vet ikke om det er vanlig at den forsvinner, men det er i alle fall et kjent problem at slike mangler. Det finnes mange versjoner av VC Runtime, har selv slitt med at programmer jeg selv skriver ikke kjører på andre PCer. Det avhenger blant annet av hvilken versjon av utviklerverktøyet man har. 

Så ville ikke lagt mye vekt på at den mangler, bare finn en ny fil fra en trygg kilde.

Lenke til kommentar

Det greieste er nok å kjøre en recovery. Du mister ihvertfall alt som er på C-partisjonen, men det er mulig recoveryprogramvaren lar deg opprette ett volum av hele disken hvis du rensker begge partisjonene. Min eldre Asus-maskin ga meg ihvertfall muligheten til det - som jeg naturligvis da også gjorde. Jeg ser ingen grunn til å ha en disk delt opp i flere partisjoner, det gir bare dårligere plassutnyttelse.

 

Data du ikke har råd til å miste regner jeg med du allerede har backup av. Eller?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...