Gå til innhold

Strøm frå projector til chromecast?


Anbefalte innlegg

Hei. Skal montere projector (merke Benq, ca.2014-modell) i taket. Skal bruke chromecast så eg slepper å ha lang hdmi-kabel frå pc/ telefon til projector. Ulempen med chromecasten er at den må ha strømforsyning (5v.input), og ønsker å ha så få strømkabler/skjøteledning/doble kontakter som mulig fordi det blir veldig synlig i taket i stova. Ser at bak på projectoren er det ein liten plugg (omtrent på størrelse med vanlig phonoplugg til øyretelefonar) som er merka med "12 volt". Lurer på om det kan tas ut strøm herifra til chromecast og i så fall om det finnes overgang/omformer frå denne til chromecast (mini hdmi)? Prøvde å spørr på clas ohlson, men ingen hjelp der.

PS: Det er mulig at inngangen på projectoren er input 12-volt og ikkje output. Men kan ikkje tenke med at projectoren kan kjøre på 12 volt... Har ikkje sjekka. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er en 12v utgang for å styre lerret slik at det går ned når prosjektoren er på, og skjules igjen når prosjektoren er av. Denne utgangen er IKKE beregnet for å forsyne noe med strøm, spesielt ikke en Chromecast som faktisk trekker litt.

 

Legg opp til to uttak først som sist så du faktisk blir fornøyd med resultatet. En Chromecast som ikke får nok strøm er ei plage, og den vanligste feilen til at folk ikke får Chromecast'en sin til å fungere stabilt(ofte koblet til USB innganger på TV'en).

 

Alternativt er å kjøpe en HDMI extender. Disse er ofte kun forsynt med strøm på sender-enden og dermed trenger du ikke egen strømforsyning på mottaker-siden til den. Koster noen kroner da :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...