Gå til innhold

Den Gigantiske Pokemon Go tråden


Anbefalte innlegg

Velkommen til den gigantiske Pokemon Go tråden

pokemongo.png

Selv om Pokemon Go ikke offisielt har blitt lansert på norsk App-Store eller Marketplace så er det fortsatt mange nordmenn som har startet å spille spillet (årsak til anskaffelse er ukjent). Det er i den forbindelse beleilig med en generell tråd hvor Pokemon Go spillerne kan kommunisere og dele tips og triks i norsk sammenheng.


Gotta Catch'Em All!

Endret av Gavekort
Fletting
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Slutt å spille med den apk fila det gjør bare at den offentlige releasen blir enda mere forsinket. Dere belaster allerede overbelasta servere med masse ulovlige brukere. Kutt ut og vent!

 

Niantic sa idag at det er utsatt pga server problemer og ba folk ikke spille på ugyldige versjoner men vente en dag til.

Endret av Bytex
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser et stort problem for min egen del her, da spillet benytter data fra Ingress, som var Niantic sitt forrige spill. Hele spillet er jo en utrolig dummet ned utgave av Pokemon og det er i all hovedsak en ting du er helt avhengig av å ha i nærområdet for effektiv progresjon og det er "Poke Stop" hvor du vil få 3-6 tilfeldige items. Dette er stedet hvor du vil få deg flere Pokeballer i spillet uten å eventuelt ty til bruk av ekte penger.

 

I mitt nærområdet så er det "hele" seks Poke Stops innenfor en rekkevidde på 3-4 km. Heldigvis så er tre av disse innenfor et par hundre meter fra hverandre så man kan "farme" ved å oppholde seg i akkurat dette området, men selv dette er 1 km fra husdøra for mitt vedkommende. Innenfor disse 3-4 km så er det kun tre gymmer.

 

 

Så potensiale mitt for rask progresjon blir totalt smadret av den totale mankoen på "landemerker" i området her jeg bor. Sammenligner man med Oslo så har du på knappe 200-300 meter ved Solli Plass hele 6-10 Poke Stops og et par gymmer.. Så hvor jeg må dedikere minst et par timer for noe særlig med progresjon, så vil en person som er i Osloområet og har tilgang til områder hvor det er "landemerker" bokstaveligtalt veggimellom klare å oppnå samme progresjonen på null, komma, ingenting.

 

 

Nå har jeg bare fått testet spillet en dag så langt. Og jeg må stadig velge mellom det å jakte nye Pokemon, som er den raskeste og mest fornuftige måten å gå opp level og få tilgang på bedre og sterke Pokemon, som igjen er hele modellen for progresjon i spillet. Eller det å bare gå frem og tilbake i området med tre Poke Stops for å farme Pokeballer fordi jeg vil gå tom og dermed bli forhindret fra videre progresjon inntil jeg kommer med tilbake til strekningen med Poke Stops.

 

 

For de som oppholder seg i Oslo så er det jo Poke Stops overalt, så du vil jo i utgangspunktet ha ubegrenset tilgang på Pokeballer og andre items i spillet. Og du har nye gymmer og kapre rundt enhver sving.

 

 

 

Noen vil vel kanskje argumentere for at du egentlig kun spiller imot og kjemper med de andre som bor i ditt nærområdet, så Oslo og Nittedal som blir mitt området er to forskjellige ting. Det vil jo naturligvis ogå være langt høyere og vanskeligere nivå i et området som Oslo da det er flere mennesker, det er lettere å oppnå raskere progresjon osv så nivået på gymmer osv vil være langt høyere, og det på langt kortet tid. Men samtidig så er det litt drepen for spillet for min del når det må dedikeres såpass med tid og meter for noe som helst av progresjon i spillet her jeg bor.

 

Nå jobber jeg jo også i Oslo, så jeg får jo straks det "problemet" at når jeg først er i Oslo så har jeg ikke nubbesjans til å påvirke gymmer eller noe som helst nettopp fordi allerede på dag nummer en så seiler brukere ifra Oslo ifra hva gjelder antall Pokemon, sin level og CP på sine Pokemon iforhold til hva jeg har mulighet til å få til her jeg oppholder meg.

 

 

 

Det er i det hele tatt veldig rart at Niantic ikke har forutsett dette problemet og har begrenset hvor mange Poke Stops og gymmer det kan værre innenfor en gitt omkrets. Det burde jo vært noen minimum og maksimum verdier her så ting ikke blir så til de grader skevt som det er per nå.

 

 

 

Spillet leverer jo forøvrig til strykkarakter hva gjelder informasjon og brukervennlighet. Det foreligger ingen forklaring om hvordan sirklene som kommer opp ved fanging av Pokemon faktisk fungerer. Når jeg gikk til min første gymkamp så var det absolutt ingen informasjon om hvordan kampene fungerer, hvordan jeg utfører angrep, hvordan jeg kan gjøre noe som helst og kampene går så forsvinnende fort at du har egentlig liten mulighet for å finne det ut selv på noen fornuftig måte heller.

 

Spillet forklarer heller ikke hvordan "Teams" fungerer, du får bare en setning men informasjon om Team Blue, Red og Yellow som egentlig ser ut til å kun være fiktiv informasjon. Ut ifra informasjonen så legger spillet opp til at det faktisk skal ha innvirkning på spillet hvem du velger iform av at Team Blue fokuserer på utvikling av Pokemon, mens Team Red fokuserer på styrke til Pokemon osv.. Men etter å ha valgt lag så har det ikke forandret på noe som helst.

 

Spillet gir deg jo heller ingen informasjon om hvordan gymmene faktisk fungerer, og hvor viktig valget av lag er iforhold til hvem du ønsker å spille sammen med. Madammen valgte Team Blue for hun trodde det ville påvirke utvikling av Pokemon og det var det hun var mest interessert i. Jeg valgte Team Red av åpenbare grunner da det var det spillet jeg vokste opp med. Da sitter vi veldig skuffet igjen når det viser seg at det ikke hadde en dritt å si på hennes utvikling av Pokemon, og det gjør nå sånn at vi ikke kan samarbeide om noe som helst i spillet og når vi bor i et området med kun tre gymmer så skaper det en veldig uheldig situasjon som vi begge angrer bitter på i etterkant og spillet gjorde absolutt INGENTING med å forklare noe som helst og du kan ikke angre eller endre valget i etterkant og det er heller ingen åpenbar måte å slette karakter/konto og starte på nytt....

 

 

 

Spillet har jo også kastet bort ekstremt mye av potensiale ved å gjøre det til såpass lite "Pokemon" som det faktisk er. Du kan ikke trade mellom spillere, du kan ikke ha kamper mellom spillere, du kan faktisk ikke se andre spillere på kartet i det hele tatt. Eneste kommunikasjonen du har med andre spillere er via gymmer og thats it. Gymkampene er helt håpløst basic og uten sjarm, det er knapt noen angrep å forholde seg til og det føles jo egentlig ikke som Pokemon kamper i det hele og store.

 

Du kan kun fange Pokemon's ved å kaste en ball på de. Det er ingen kamper mot ville Pokemon, så du kan verken trene opp egne Pokemon, eller slite ut ville Pokemon for større sjanser for å kunne fange de. I det hele tatt så spillet så utrolig basic at det er smått kriminelt at Niantic ikke har forsøkt å få en mer komplett Pokemonopplevelse ut av det hele.

 

 

Håper dog på at det blir en kjempesuksess så The Pokemon Company ser hvor stort potensiale dette har, og vi forhåpentligvis kan få et litt mer fullverdig Pokemonspill satt i AR i fremtiden. For det er liten tvil om at det å få et Pokemonspill som fungerer på denne måten med GPS, kamera for AR og satellittkart er fremtiden. Om de kunne levert en tradisjonelt Pokemon RPG, hvor spillets gymmer og områder ble dynamisk lagt ut i la oss si en 5-10km omkrets rundt der du bor og du kunne spilt hele spillet på denne måten, da naturligvis med skikkelig kamper osv så hadde det vært helt fantastisk.

Lenke til kommentar

Tror poke centers og gyms genereres automatisk etter antall spillere. Derfor få på bygda og masse i byene. Og den første som spiller seeder hele området. Så hvis dey er bare du i mange mils omkrets blir det bare et par centers og en gym. Bedre å vente litt.

 

Niantic sitter nok ikke og plasserer ut hvert eneste center og gym på kløfta. Evt lager spillere dem selv som portaler i ingress

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...