Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Maskin tygger HD i timevis og lite skjer..


Anbefalte innlegg

Heia alle, fatterns maskin, bygd av meg fra 2012 med et MSI H77 mobo og i5 CPU funket fint med Win7 til siste juletider.

Da tok han på egenhånd og oppgraderte til Win10. Så begynte det med merkelige heng og frys der til slutt maskinen trengte 15-30 min for å boote opp og alt var sirup imens maskinen tygget på HD'en som en gal. Ingen looping eller noe rytmisk, bare frenetisk "jobbing". Maskinen var tregere enn Heinz ketchup når den endelig var oppe, så slutta den med å komme opp..

Etter booting fra pinne så ser jeg at tosken hadde lagt en ny antivirus oppe den gamle + en del mere dill. Dette ble avinstallert men det hjalp lite. Samme styr: Kunne ta opp til en time før den (hvis den) kom opp og så treg at det var ubrukelig.

SÅ tok jeg en ny HD lik den gamle (WD Black, 1Tb, 3SATA) og satte igang med å installere Win10 Fra scratch etter å ha koblet av alle andre drev. Alt gikk bra til installasjonen var nesten ferdig men fremdeles en frenetisk aktivitet på den nye HD'en etter ting var oppe. Lot den være natten over og tenke sikkert bare etterinstallering av updates etc.

Morgenen etter var den i en slags std.by mode og etter å vekke den så var skjerm svart men cursor var der og frenetisk HD.

Tok en tvungen restart og kommer til det blå "Windows vinduet" i midten imens sirkelen under spinner så går det i svart igjen, cursor virker og en eeeeeevig frenetisk HD'klapring. Kommer aldri til det stadiet der jeg kan legge inn chipset drivere igjen.

 

Prøvd som sagt med splint ny HD, koblet av alle andre drev og prøvd ny PSU. Nix... Kaputt SATA3 utgang på mobo?

 

HJELP!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du sliter med malware som heter Windows 10 som er veldig vanskelig å avinstallere. Fjern dette heller med å formattere disken og legge inn et operativsystem som f.eks Windows 7.

 

Tipper Windows 10 ikke er så kompatibel med hardware i maskinen, noe du ikke er alene om. Det kan være verdt å eksperimentere med drivere, men sjekk gjerne med produsenten om de støtter Win 10.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...